USA är roten till flyktingströmmarna

Mycket bra sammanfattat!

Läs nu medan vi dagligen översköljs av panikartad PK-vinkling – och våra folkvalda vill binda oss ännu närmare storkrigaren Nato.

Ur NewsVoice

Jens Jerndal tar bladet från munnen: USA är roten till flyktingströmmarna.


WhiteHouse press Photo Pete Souza

Jens Jerndal - Foto: EnhetsbloggDebatten om Sveriges flyktingpolitik äger rum i forcerat krabb sjö. Det svenska åsiktsförtrycket firar nya triumfer i den politiska korrekthetens namn. Det talas om att vi har plikter mot dem som tvingas fly från krigshärjade områden och det är bara att acceptera situationen och öppna våra gränser. Visst.

Text: Jens Jerndal, språkrör för partiet Enhet | Foto på Jerndal: Enhets blogg | Foto: Vita Huset pressfoto av Pete Souza | Read this article in English

Men hur skulle det vara om vi gick till roten av det onda och i stället försökte förhindra flyktingproblemet från att uppstå? – Hur skulle det vara med ett helhetsperspektiv för att finna den egentliga orsaken till problemet? Och begära att de som skapat problemet också tar hand om dess konsekvenser? Och att de omedelbart slutar skapa fler sådana problem?

Det talas aldrig om vem som är ytterst ansvarig för flyktingproblemet. Jo, för all del, våra politiskt toppstyrda medier låter oss förstå att allt detta orsakas av terroristorganisationer, islamiska fanatiker, mot vilka all världens samlade militärmakt intet förmår

Dock krävs verkligen inte särskilt mycket analys eller tankeförmåga för att klart se vem och vad som är upphov till 99% av flyktingproblemet.

 • Vem har skulden för Iraks ödeläggelse med miljoner döda och än fler lemlästade och hemlösa?
 • Vem bär skulden för samma sak i Libyen, och nu i Syrien?

Utan att nämna Afghanistan och ett flertal länder i Afrika. Ja, inte är det någon liten spontant självorganiserad grupp av fanatiska islamister, som varken USA eller NATO rår på. Om någon verkligen trodde det, tänk igen!

USA har under det senaste decenniet spenderat flera triljoner dollar på sitt ”försvar” mot dessa farliga terrorister över hela världen, och det är detta ”försvar” som oprovocerat bombat sönder en lång rad länder och framkallat de strida flyktingströmmarna.

Till saken hör att det sedan länge är konstaterat av objektiva amerikanska källor att både Al Qaeda och ISIS skapats, finansierats och dirigerats av de amerikanska säkerhetsorganisationerna själva för sina egna politiska och ekonomiska syften.

Är det då rimligt att små länder som Sverige skall tigande ta på sig ansvaret för att ta hand om alla dessa utblottade människor?

Missförstå mig inte, jag menar inte alls att vi skall stänga våra hjärtan och avvisa alla hjälpbehövande. Men hur rika vi än är per capita, så är vi ett ekonomiskt litet land med begränsade resurser.

Vad vi däremot har som inte är föremål för fysisk begränsning, är ett globalt förtroendekapital som förkämpar för fred, frihet, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Trotsa den globala makten!

Historien är full av erfarenheter, bl.a. från Nazityskland, som visar att den som tiger samtycker, och är därmed medskyldig till brottet. Vill vi få slut på krigen, massmördandet, förstörelsen och flyktingströmmarna, ja då måste vi alla rättskaffens människor och länder gå samman och säga ifrån att vi vet vad som pågår, och att vi inte längre tänker tiga och samtycka.

Kanske det kommer att kosta oss mer ekonomiskt att trotsa den globala makten, men om vi lyckas få slut på de onödiga krigen så har vår uppoffring inte bara givit asyl åt en bråkdels procent av flyktingarna, utan det kommer att ha räddat kanske miljontals liv och oskattbara mänskliga kulturvärden.

Och tro inte att en sådan akt behöver bli ett slag i luften. Mot en tillräckligt stor enad massa av engagerade människor blir till och med världens alla arméer till slut maktlösa. Kom ihåg Margaret Mead’s bevingade ord:

”Betvivla aldrig att en liten grupp medvetna och engagerade medborgare kan förändra världen. Ja, det är faktiskt enda sättet som världen har förändrats på någonsin.”

Text: Jens Jerndal, språkrör för partiet Enhet

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till USA är roten till flyktingströmmarna

 1. xmaverickx skriver:

  Det har jag sagt i många herrans år (säkert andra också), men med mycket färre ord.
  Tidigare topp i Luciferiska FN och medborgare i Natonazistiska landet Norge uttalar sig.
  http://www.svt.se/svttext/webu/pages/135.html
  http://pandawhale.com/post/10502/us-world-domination-tour-bombing-a-country-near-you

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Ja samma här, men säkert inte lika länge som du – har ägnat mig åt godtrogen blåögd sömn länge och håller fortfarande på att vakna inför nya insikter.

   Tror att eftersom jag varit ”för” tydlig massinvandringskritiker lite för länge så är jag icke önskvärd på flera sajter som vill ha sponsorer, men nu verkar vindarna svänga när folk inte längre kan låta bli att känna sitt nya samhälle krypa in på livet. Kanske är det tillåtet att beskriva verkligheten som den är på fler sajter snart 😉

   Jag måste ofta, inte alltid, godkänna dina kommentarer och förstår inte varför – dina inlägg är ju ❤ tligt välkomna!?

   Gilla

 2. Ping: Sveriges skuld | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.