Svensk rättsbusiness 34

Åtalet denna dag lyder Våld mot tjänsteman.

4 poliser deltar i gripandet av en 17 årig full tjej som slutar med att både hon och hennes kompis får följa med i polisbussen. Polisen i baksätet får under färden för sig att plötsligt luta sig fram mot den fulla tjejen som är placerad i framsätet, varpå denna i fyllan och villan reflexmässigt slår bakom sig så att baksidan av handen träffar polisens haka. Härpå väljer polisen att göra en anmälan.

Så kan det gå – ett enkelt ingripande landar med en sådan anmälan på i snitt några 100 000:- med avslut i rättssalen. En dyr fylla för dig kära Herr & Fru Skattebetalare, vanligtvis inte för den berusade. Är det rimligt? Om du fick välja kanske du skulle säga:

– ”Använd handfängsel istället så kan vi förslagsvis spendera de ofantliga summorna i äldrevården istället. Även svenska skolan (som bekant befinner sig på världsbotten enligt internationella Pisastudien) är i behov och kunde få ett tillskott.”

Men det är visst förbjudet för polisen i vårt land att använda handfängsel på kraftigt berusade personer, sådana som inte är ”medgörliga”. Man kan undra vem som har hittat på den regeln och inte minst varför våra folkvalda politiker godkänner regler som leder till ett så groteskt skattemissbruk.

Annonser
Det här inlägget postades i Rätts/krigsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s