Till den rosenkindade gossen…

Av Olle Ljungbeck

Till den rosenkindade gossen med det troskyldiga (och naiva) utseendet Anders Lindberg, Aftonbladet.

Du Anders Lindberg påstår att någon Peje Eriksson, Kreab köpt mig och andra SD- väljare? Hur vet Du det? Vi känner inte varandra. Och jag känner inte denne Peje Eriksson. Så med andra ord går Du ut med beskyllningar mot mig och många andra trots att vi är helt okända för dig och vice versa. Det tyder inte på någon större respekt för sanningen.

Jag har varit personalchef och, rekryterare av alla slags människor och yrken.

När jag någon gång orkar läsa dina skriverier slår det mig alltid att de aldrig är sakligt underbyggda och analyserande. De är rätt och slätt påståenden utan någon som helst sanningshalt, vilka Du gör oavsett problemets art. Min bakgrund gör att jag inte behöver läsa många av dina rader förrän jag avslöjat dig. Med andra ord skulle du röjt dig direkt vid en anställningsintervju och då inte fått ett eventuellt jobb Du sökt. Jag tror inte heller jag skulle anställt den person som rekryterat dig, för sådana grova missar får inte en rekryterare göra.

Vad beror detta förenklade och ointellektuella förhållningssätt på. Det vittnar inte om någon nämnvärd begåvning eller moral, ja jag skulle vilja säga att det snarare visar brist på sådant. Men framförallt en feghet som borde vara främmande för en riktig journalist. Men nu är Du ju inte en sådan utan bara en pseudo sådan.

Jag har också märkt att Du alltid står på etablissemangets sida och aldrig har någon avvikelse från det resonemang vi får ta del av från den sk PK-eliten.

Denna din opportunism visar ju att Du inte är en riktig journalist. Den riktige journalisten (tyvärr är Du inte ensam eftersom de riktiga journalisterna numera nästan är utdöda) söker ju sanningen. Men sådana som Du är inte intresserad av denna utan endast av att stå väl med makten och etablissemanget. Den grupp som varje sann journalist borde ha som huvudfiende.

Med andra ord, blir Du så tröttande att läsa eftersom Du låter som ett självspelande piano med ständigt samma melodi att man sällan orkar läsa hela din artikel.

Därför tycker jag att Du skall försöka höja ambitionen. Någon bra journalist kan Du aldrig bli eftersom Du fruktar sanningen. Men trots att media numera bildat symbios med makten så finns det ännu ett antal personer Du kan lära av om Du verkligen har viljan.

Jag vill särskilt nämna två personer. Du kan självklart, hur Du än försöker aldrig nå upp till deras klass (kanske till ”anklarna”). Men det vore väl ändå något att sträva mot.

De två jag vill nämna är Alice Teodorescu, Göteborgsposten och Marika Formgren, fri skribent.

De måste anses som Sveriges skickligaste journalister med hänsyn till begåvning, analytiskt tänkande, sanningslidelse, oräddhet och realism.

Det är en njutning att höra dem. Inte nödvändigtvis för att jag oftast håller med dem utan för att deras resonemang är så intellektuellt högtstående. Ta t ex häromdagen när Alice totalt krossade din chef Karin Pettersson med sina skarpsinniga inlägg.

När Du nu genom ovanstående fått klart för dig på vilken nivå Du befinner dig som ”journalist” förutsätter jag att Du vill förkovra dig.

Därför skall jag ge dig ett antal frågor och problem Du snarast kan ta dig an.

Genom att angripa dessa kan Du visserligen komma i onåd hos din chef men en riktig journalist skall våga utmana och därmed leva farligt.

1.  Berätta (gärna med statistik) hur många svenska kvinnor som utsatts för våldtäkt/gruppvåldtäkt av invandrare. Dölj inte att vi nu toppar statistiken i Europa ja kanske i världen.

2.  Ge en skildring av det våld svenska kvinnor, män, barn utsatts för av invandrare i form av mord, rån, grovt våld, stöld. Men också den terror många svenskar lever under i sitt eget land pga invandrare.

3.  Berätta om vad massinvandringen inneburit i försämrad sjukvård, åldringsvård och skola etc.

4. Tvinga myndigheterna att ta tag i könsstympningen av invandrarkvinnor/flickor. Jag har försökt i över ett års tid men slutligen fått beskedet av myndigheterna att man inte kommer att agera därför att det kan irritera utövarna och deras religiösa ledare. Därför kommer denna ohyggliga stympning att fortsätta.

4.  Arbeta för att de islamistiska friskolorna förbjuds. De är inget annat än koranskolor där flickor från förskoleåldern får lära sig att de är mannens slavinna.

5.  Tvinga myndigheterna att agera i de förorter där islamisterna skapat parallellsamhällen och infört såväl sharialagar som hederskultur. Peka på den underminering av demokratin som islamisterna står för.

6.   Verka för att tvångs- och barngifte upphör. Jo de är förbjudna i lag men efterlevs inte.

7.   Verka för att grundlags- och lagfästa värderingar skall efterlevas av muslimer.

8.   Skildra integrationens totala misslyckande men förklara också det omöjliga i dagens massinvandring.

9.   Slutligen kan Du väl skriva en rad om varför sossarna höjer avgiften för hemtjänsten! Jag förstår väl att det behövs pengar till massinvandringen. Men varför skall pensionärerna stå för dessa?

Ovanstående kan bli en mätare på din verkliga humanism och inte som nu en eftergivenhet åt de som liksom Du inte vågar skildra verkligheten som den är. Den självrespekt som varje människa behöver för att känna harmoni och som Du måste sakna, skulle med ens kunna bli verklighet för dig. I stället för ett självspelande piano skulle Du kunna bli en god grävande journalist som dina barn kan känna stolthet över.

Jag ger även din chef möjlighet att ta del av detta. Han som i sin tidning blandar pornografi och låtsad medkänsla för flyktingar på ett sätt som inte tyder på någon högre moral eller medkänsla. Men allting går att sälja med mördande reklam, eller hur.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Till den rosenkindade gossen…

 1. Sofia skriver:

  Olle!
  Så sant som det var skrivet!
  Den omnämnde gossen är en hovnarr 😉

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Börjar med att svara – NEJ, jag vill inte ha mer krig än vi redan fått på våra gator!
   Jag vill istället att Sverige slutar föra krig i främmande länder!
   Jag vill att Sverige slutar delta i anfallskrig såsom mot Libyen!
   Jag älskar freden!!! – varför är vi inte fler som står upp för den?
   Är Svenssons liv i TV-soffan så trist så de längtar efter krig?

   Tack för länken Sofia – den blir snart ett eget blogginlägg 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.