…känner ni inte självförakt?

Av  Olle Ljungbeck

Alliansväljare – ni som fortfarande sympatiserar med era partier – känner ni inte självförakt?

Alltsedan decemberöverenskommelsen har Allianspartierna spelat teater för såväl folket som väljare och sympatisörer. Man kan tala om ett narrspel där narrarna spelas av Allianspolitikerna.

Nu senast vid budgetbehandlingen använde de hela sin verbala förmåga i sina försök att verka trovärdiga i sitt fördömande av de ”Röd-grönas budget”.

I de mera framträdande narr- och pajasrollerna fick vi under denna se sådana som Anna Kinberg Batra, Erik Ullenhag, Jakob Forssmed, Emil Källström och Ulf Kristersson. Deras uppträdanden utifrån vad det hela gick ut på var så löjeväckande och absurda att de närmast blev farsartade.

Självklart kan man inte enbart kalla deras agerande för teater. Det vore för överslätande och bortseende från vad som inte är något annat än förakt för demokratin såväl som medborgarna i Sverige. I parlamentarismens hemland – England – skulle aldrig något sådant varit möjligt. Ingen politiker som agerat så föraktfullt mot demokratin skulle blivit omvald.

Trots att de använde ord som katastrof och raserande av Sveriges ekonomi och utveckling har de inte en tanke på att fälla regeringen trots att de kan göra detta vilken dag som helst! Alternativt känner de sig oförmögna att ta över och lämnar därför walk over. Och varför då rösta på dem?

Deras vägran, påstås bero på att de inte vill bli beroende av Sverigedemokraterna! Ett riksdagsparti som vid det här laget måste anses stå för en värdigare demokrati än alla de övriga sjuklöverpartierna. Men också ett parti som står fast vid de värderingar vi grundlagsfäst. I motsats till sjuklöverpartiernas förnedring av demokratin.

Än en gång vill jag fråga dig Alliansröstare eller sympatisör. Har Du ingen stolthet? Hur kan Du så gott som dagligen åse hur de inte bara trampar på vår demokrati? Utan också att de i varje framträdande där de ”kritiserar” de ”Röd-gröna” samtidigt visar sitt förakt för dig som väljare och sympatisör eftersom  deras ”kritik” inte är avsedd att följas av en misstroendeförklaring. Hur kan Du svälja att de ger sken av att föra en verklig kritik men aldrig har för avsikt att göra verklighet av denna? Hur kan Du med bibehållen självaktning fortsätta att ge dessa narrar och skojare din röst?

Detta, trots att de är beredda att köra ditt land i botten av ren prestige.

Och, handen på hjärtat. Vad skulle göra Sverigedemokraterna (SD) till sämre demokrater än sjuklöverpartierna.

Dessa sju partier har alltsedan EU-inträdet avvecklat demokratin systematiskt.

De har tillsammans genom ett flertal grundlagsbrott stympat demokratin i sådan omfattning att vi i dag endast kan sägas ha en formell sådan, inte en reell, som vi hade fram till 1980-talet.

Decemberöverenskommelsen blev dödsstöten åt demokratin och parlamentarismen. Den senare innebär enligt den praxis som Sverige tillämpat allt sedan demokratins införande på 1920-talet att en regering skall ha riksdagens stöd för att kunna regera. Med decemberöverenskommelsen gäller detta inte längre utan parlamentarismen har dödförklarats.

När Sverigedemokraterna nu värnar om vår grundlag men också kritiserar massinvandringen, som kan innebära att välfärden snart är ett minne blott, avstår sjuklöverpartierna från samarbeta med SD av ren prestige. Hur kan någon som valts till att leda Sverige kallas hedervärd om denne av ren prestige offrar sitt land och folk?

Många har hittills köpt de lögnaktiga anklagelserna mot SD, att detta parti inte är tillräckligt demokratiskt och humanistiskt. Hur kan man påstå att sjuklöverpartierna står för humanism när de kallt kalkylerar med att tusentals svenska kvinnor våldtas och kommer att våldtas men också att tusentals svenska män, kvinnor, barn dagligen utsätts för och kommer att utsättas för mord, rån, grovt våld etc. av invandrare. Ja på vissa orter är otryggheten sådan att svenskar närmast kan uppfatta det som om de ockuperats av främmande makt.

Om ni verkligen granskar utvecklingen under 2000-talet så är det ju sjuklöverpartierna som är de verkliga brottslingarna genom att de hela tiden har förändrat Sveriges konstitution (styrelseskick) grundlagsstridigt och därmed gjort de svenska medborgarna maktlösa. Du känner väl till vår grundlags portalparagraf, ”All offentlig makt utgår från folket”. Upplever Du att folket har någon makt? Nej, självklart inte, eftersom sjuklöverpartierna under en dryg femtonårsperiod fråntagit oss – svenska folket – allt inflytande.

Att dessa partier brutit mot grundlagen (det allvarligaste brott en politiker kan göra) har vi såväl lagrådets som ett flertal av Sveriges skickligaste juristers ord på.

Om inte grundlagen ändrats hade det varit en självklarhet att vi folkomröstat om massinvandringen.

Men trots allt verkar det som om man nu inser att om vi fortsätter med massinvandringen som hittills kommer Sverige att gå under som välfärdsstat.

Detta kan vi notera genom bl a att  t o m Löfven tvingas erkänna att vi måste hjälpa flyktingarna på plats och inte i första hand i Sverige.

Men en förutsättning att de verkligen gör detta är att Du ger SD din röst och sympatier annars får Du räkna med fortsatt massinvandring.

Det som sannolikt händer 2018. De rödgröna är större än Allianspartierna. Om Allianspartierna inte bryter Decemberöverenskommelsen och samarbetar med SD är det fritt fram för de rödgröna ytterligare en mandatperiod!

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till …känner ni inte självförakt?

  • corneliadahlberg skriver:

   Stämmer – deras diagnos kallas vanligtvis psykopati.
   Ur Wikipedia: ”…psykopaten är oförmögen att känna ånger, som regel medel- till högintelligenta…. är psykopaten… väl medveten om att föra sig rätt, vara trevlig och att ge ett gott intryck – det ingår i störningen.”
   Men nu beskriver vi ledande politikerna medan Olle undrar om inte Svensson som röstar känner självförakt. Fast Svensson sover, som bekant djupt…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.