”Flyktingkatastrofen”!

Av Olle Ljungbeck

Det finns nu inte längre minsta tvivel om att det är USA, Natoländerna men också Sverige som skapat ”Flyktingkatastrofen”.

Genom störtandet av Saddam Hussein, Muammar al-Gaddafi, kriget mot Bashar al-Assad och fiaskona i Afghanistan står det klart att USA, Natoländerna men även Sverige är skyldiga till den flyktingkatastrof och massflykt som nu pågår till Europa. Helt klart är dock att inte alla ”flyende” är flyktingar utan en stor del är också ekonomiska immigranter.

Genom att störta Hussein och Gaddafi men också genom krigsinsatserna mot Assad har man öppnat för terrorismen att härja fritt i Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien m fl stater.

Så länge diktatorerna hade makten tilläts inga grupper att frondera utan de slogs obönhörligt ned av de förstnämnda. Jag försvarar inte diktatur. Men det måste finnas ett mer begåvat sätt att göra dessa stater demokratiska än att med krig störta diktatorerna och därmed som skett – öppna slussarna för de mest våldsbenägna terroristerna som Talibanerna, Jihadisterna och Islamiska staten bl a.

Dessa stater var inte ett hot mot världsfreden därför hade diktatorerna på sikt kunnat  ”eliminerats” utan krig. Men den viljan har aldrig funnits hos USA.

Oljan bl a var för åtråvärd. Men även självständighetssträvanden från USA som bl a Gaddafi kämpade för kunde USA inte acceptera.

Genom störtandet av diktatorerna blev det fritt spelrum för alla slag av terrorgrupper.

Sannolikt består kärnan i de ledande terrorgrupperna av underhuggare till diktatorerna. När dessa inte längre hålls i strama tyglar av diktatorerna har de fått fritt spelrum.

Störtandet av Gaddafi innebar att man totalt förstörde ett av världens främsta välfärdsländer. En välfärd som var högre än t o m Sveriges när den stod som högst. Libyen kännetecknas nu av ett stort antal inbördes stridande terrorgrupper, som gjort landet till ett helvete för dess invånare. Därför flyr man.

Skapandet av detta skräckvälde är Sverige också delaktig i.

Det råder ingen som helst tvekan om, att ifall vi haft en objektiv krigsförbrytardomstol så skulle USA, medverkande Natoländer och Sverige förklarats som krigsförbrytare.

USA är ondskans supermakt. Inget annat land har tillnärmelsevis orsakat så mycket lidande, elände och flyktingkatastrofer som USA efter andra världskriget.

Vill Sverige återigen bli inblandat i krig skall vi givetvis ha militärsamarbete med USA och ansluta oss till Nato. Vill vi däremot leva i fred skall vi inte ha några som helst militärallianser med någon part minst av alla – Nato och USA.

Samtidigt måste också klargöras att Ryssland inte på något sätt är en fara för Sverige eller andra Östersjöstater. Den fruktansvärda propaganda som nu förs mot Ryssland från politiskt håll och från medierna har inte ett uns av sanning. Det är ju bara att jämföra dessa båda stater. USA kan nästan förgripa sig hur man vill på andra stater helt godtyckligt och politiker och medier tiger.

På Guantanamobasen placerade man människor i decennier utan att man kunde beslå dem som varande brottslingar eller inte. Något tal om att de skulle få en ärlig prövning av vad de anklagades för var det inte tal om. Västliga politiker och medier slöt helt upp på USA.s sida om denna närmast inkvisitoriska ”rättstillämpning”.

När man nu hör de fyra Allianspartierna förorda ett medlemskap i Nato måste man fråga sig om de är både döva och blinda och om de är mer för USA än för sitt eget land.  Den som förordar ett sådant medlemskap är inte demokrat utan en person som medvetet riskerar att Sverige dras in i helt oförsvarbara krigssituationer. Dessa personer vill inte i första hand fred utan konfrontation.

Ryssland är inte ett hot mot vare sig USA eller några Östersjöländer. USA är däremot ett hot mot många stater men framförallt mot världsfreden.

Den lögnaktiga propaganda allianspolitikerna understödda av medierna stått för de senaste åren är synnerligen komprometterande för dem själva eftersom varje människa kan genomskåda osanningarna i denna.

När nu även centern på sin stämma röstar för Nato-medlemskap är detta ytterligare ett bevis på att centern alltmer fjärmar sig från en realistisk och vettig politik.

Vill vi svenskar leva under ständigt konflikthot skall vi givetvis ansluta oss till Nato. Vill vi däremot leva i fred med inte minst Ryssland skall vi vägra medlemskap och i stället inleda samarbete med detta land på alla områden.

USA har inget intresse av att verka för fred. Detta land styrs helt och hållet av maktpolitiska strävanden. När nu de Sydamerikanska politikerna frigjort sig från USA.s förtryck vänder sig detta land mot andra länder för att söndra och härska.

USA är ett land Sverige inte skall ha något som helst militärt samarbete med.

Detta gynnar världsfreden, motsatsen leder till krig.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Flyktingkatastrofen”!

  1. Benny skriver:

    Bra skrivet! Men man ska ha klart för sig att folk i allmänhet saknar förmåga att genomskåda den försåtliga propagandan som MSM dagligen spyr ut. Det krävs att man besöker sidor som denna och andra med en mer sanningsenlig bild av vad som sker…sen kanske många är rädda för den obehagliga sanningen dvs att USA sedan andra världskriget står för ca 80% av alla krig och mördande runt om i världen plus ett otal statskupper mot demokratiska ledare i andra länder. Jag tror helt enkelt att ”våra” politiker är rädda för att säga vad man tycker om gangsterstyret i USA i rädsla för konsekvenserna för sig själv och sitt land. Jag tror att det är den fruktansvärda sanningen dessvärre.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s