Vilka omfattas av diskrimineringslagen?‏

Av Olle Ljungbeck

Jan Josefsson, Beatrice Ask, Krister Hammarberg, Kenth Ekeroth, Andreas Carlsson, Anti Avsan. Lagrådet.

Fråga rörande huruvida regeringsledamöter /ministrar/ omfattas av Diskrimineringslagen?

Undertecknad har förgäves sökt få upplysning av Diskrimineringsombudsmannen huruvida Regeringsmedlemmar /ministrar/ omfattas av Diskrimineringslagen men inte fått ett klarläggande svar. Därför vände jag mig till Justitieombudsmannen /JO/ men denne har vid två tillfällen meddelat mig att JO lämnar ärendet utan åtgärd.

Det är sålunda inte en anmälan utan en förfrågan om vilka som omfattas av rubr lag.

Jag finner det mycket allvarligt såväl ur demokratisk som rättslig synpunkt att medborgare inte kan få ett klart besked i en så viktig fråga. Inte minst måste det vara allvarligt utifrån ett rättsperspektiv att de som skall granska myndigheter och medborgare utan hänsynstagande till status eller ställning inte kan ge ett klart besked om vilka som omfattas av denna viktiga lag.

Jag har därför vänt mig till bl a några av er som också är lagstiftare för att få ett klarläggande i frågan. Omfattas Regeringsmedlemmar /ministrar/ liksom vi övriga av rubr lag? Jag vill tillägga att en minister rimligen måste betraktas såväl som arbetsgivare och chef. Då förefaller det mig märkligt om de kan stå utanför denna viktiga lag.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.