Social sammanhållning

Kan inte sluta fascineras över hur de som satts att styra över oss tänker. Rättare sagt – vad de säger. Socialchefer och beslutsfattare hade konferens med temat social hållbarhet i Norrköping förra veckan. Så här säger ordföranden för Föreningen Sveriges socialchefer Kalle Gudmundsson:

”Att bygga fler bostäder kan ta bort en hel del av utanförskapet och de ökande klyftorna samt minska den sociala oro som uppstår i samhället när klyftorna ökar.”

Tänker han verkligen så? Eller pratar han bara papegojspråket för att få behålla sin position? Hade inte folket i Husby som brände bilar och kastade sten mot brandbilarna bostäder? Och skapas inte ökade klyftor genom att locka hit människor från fjärran kulturer utan att ha plats för dem på vår arbetsmarknad? Det sedan decennier dokumenterade utanförskapet i Rosengård beror ju inte på de hemlösa, eller hur? Vad pladdrar Kalle om? 

Läst i Norrköpings-Magazinet. Men så hittade jag en 3 år gammal opublicerad notis med samma tema och tänkte det kan passa att ta upp i sammanhanget, med tanke på utvecklingen sedan dess.

I den numer krympande (tack och lov) propagandablaskan Norrköpings Tidningar kunde två artiklar läsas den 2013-01-05 – här och här. Norrköpings kommun konstaterade att bristen på social sammanhållning är ett helt nytt avsnitt i risk- och sårbarhetsanalysen och att man behöver fördjupa sina kunskaper i ämnet. Men varför är större delen av analysen/dokumentet sekretess-stämplat?

Om det var offentligt skulle kanske en och annan medborgare undra varför den pågående sammanbrottspolitiken vad gäller den sociala sammanhållningen tillåts accelerera. Under tiden har raserarna i alla fall hunnit säkra konflikten på gatan. Blodiga knivöverfall eller skottlossning har blivit naturliga inslag en vardag i Norrköping. Folk verkar redan ha vant sig.

Svensken är nog världsbäst på att anpassa sig. Eller sova… Var är revolten?

Annonser
Det här inlägget postades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Social sammanhållning

  1. Ping: Kyrkan – en spegel av vår politik | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s