Kyrkan – en spegel av vår politik

Du minns kanske vilket rabalder det blev när pingstpastorn Åke Gren (vit och svensk) predikade homofobiskt. Svensk media fylldes av ärendet under lång tid, rättegångar följde på varandra, hot om fängelse hängde i luften och ärendet hamnade till slut i Högsta Domstolen – som visserligen friade.

Är du islamist går det bra att sprida homofobiska budskap. Förundersökningen angående imamen i Halmstad som sade att homosexualitet är ett ”virus” har helt enkelt lagts ned. Det kan vi läsa i en liten spalt längst ner i tidningen.

Själv tycker jag det var bra att Åke Gren fick lära sig att passa sig för vad han sprider för dumheter framöver. Men varför ska islamister vara undantag? Gäller inte samma lagar dem? Än har dom väl inte infört Sharialagar i ”vårt” land?

En som vågar reagera mot den svenska diskrimineringen är Mona Walter – läs här! Att domkyrkan i Stockholm inbjuder till ”Kurs i kristen tro” som egentligen handlar om koranen i syfte att bekämpa rädsla för islam – ifrågasätts faktiskt. Men som om det inte räckte föreslår Stockholms biskop att man i Sjömanskyrkan tar bort kristna symboler ”temporärt” samt pekar ut riktningen mot Mecka för att upplåta kyrkan ”för människor av annan tro”. 

Åk till våra nära samarbetspartners (vad gäller vapenaffärer) i Saudiarabien och be dem sätta upp ett kors i moskén – ”temporärt” säger du lite ödmjukt. Bli inte förvånad om ditt huvud strax befinner sig uppålat på torget utanför. Var inte rädd är kyrkans budskap 😉

I Kyrkans Tidning publicerades en undersökning som visade att en av fem diakoner har upplevt hot eller våld i sitt arbete under det senaste året. På samma sida visades reklam för flyktingar med en bild på flyende unga män i bästa krigarålder. Budskapet i reklamen att ge en gåva är självklart behjärtansvärt och jag önskar att även alla våldtäktsoffer, rånade pensionärer och andra drabbade av dessa män skulle få en gnutta uppmärksamhet och hjälp av Svenska Kyrkan!

Ur ett nummer av Centrum för kommunstrategiska studier, som publicerat en studie vad gäller den sociala tilliten till staten och främmande människor i olika länder, så har Sverige kanske inte helt förvånande visat på sjunkande siffror sedan 2010. Samtidigt har våra nordiska grannar fortsatt uppåt i statistiken. Danmark toppade med 75% i kontrast till Polen som uppvisade bottennoteringen 10% vad gäller den sociala tilliten. Sverige låg på 65% men nu dalar alltså siffrorna – främst bland unga säger professor Lars Trädgårdh vid Ersta Sköndal Högskola. Han menar att det är dags att reagera.

Vi är fler som innerligt längtar efter reaktion! Om temat här i bloggen.

Under senaste Stiftsmötet i vackra Vårdnäs söder om Linköping funderade jag över biskopens tal till oss. Det handlade om att kyrkan av idag skall ”vara världen”. Alla, med betoning på ALLA, ska få plats, trivas och utvecklas. Så ska svenska kyrkan vara, bli. Tveklöst vackra ord!

Betänk medlemstappet i svenska kyrkan, tveksamhet till vad kyrkan egentligen är, förvirring gällande vad kyrkan står för. Vad har kyrkan med mig och min vardag att göra, vad försöker den förmedla? ”Världen” har vi väl överallt – på gatan i nattens nya skottlossning några minuters promenadväg från min bostad, på Segels Torg, ja precis överallt. 

Handlar kanske talet om att kyrkan ska vara ”världen” egentligen om att du och jag ska älska mångkultur, aldrig ifrågasätta de skäggiga och fårade ”flyktingbarnen” som Kyrkans Tidning påstår vara, hör och häpna, exakt 17 år?  För allt i världen inte ifrågasätta massinvandringslavinen som ideellt arbetande människor inom kyrkan engagerar sig i – samtidigt som präster och biskopar höjer sina löner och kyrkan kan göra big business av olönsamma fastigheter i kölvattnet av medlemstapp.

En annan vinnare på massinvandringen är som bekant storföretagen som till sin förtjusning ser vår arbetsrätt demonteras. Bara att välja och vraka bland alla arbetslösa, förtvivlade människor. Big business kanske ändå är kärnan i kalaset, eller vad tror du, när du bortser från propagandan i vår enägda media, när du tänker efter så självständigt du förmår?

Frågan kan ju ställas om det alls behövs någon kyrka för att vara ”världen”? Kanske inser allt fler skattebetalande medlemmar att kyrkan vill exakt samma sak som 7-klövern – att du betalar kalaset för pågående totalomvandling av vårt samhälle med raserad välfärd, usel skolgång, ökande arbetslöshet o.s.v. samtidigt som styrande inom politik och kyrka höjer sina egna löner. Är det inte hög tid att låta även dem betala?!

Snart är det kanske dessutom säkrast att lägga ned kyrkan, i alla fall så länge den innehåller kristna symboler, så slipper vi se den sprängas i luften. Eller om man ser det från andra sidan – så sparar de sitt sprängmedel för mindre utplåningsbenägna institutioner…

Det här inlägget postades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kyrkan – en spegel av vår politik

 1. Saknar helt ord för det som sker i/med vårt land.
  Dela gärna vid om tycke Skatteuppror.
  http://www.thoralf.se/

  Gilla

 2. Nu när svenska folket överger kyrkan eftersom de har en relativt vetenskaplig utbildning och de flesta, förutom de väldigt naiva som vill tro på änglar och att själen svävar till den store guden, sedan länge tror på mer vetenskapliga förklaringar, samt genom kunskap har motiverats att lämna den ovetenskapliga metafysiken, så är det kanske en framtid för svenska kyrkan att begå apostasi till Islam?

  För inom Islam finns de stora massorna av blint troende, och tror de inte så är de tvungna att knipa käft duktigt eller bli utfrysta eller riskera hedersmord, något svenska präster säkert har våta drömmar om. Tillbaka till inkvisitionen, haleluleja!

  Och tänk efter! Har egentligen Jesus kärleksbudskap någon framtid när Sveriges politiker och tidningar indoktrinerar folket att bli Natovänliga och hata Ryssar? Framtiden luktar mer krig och mer slakt och vad kan väl vara bättre för svenska naiva män att äntligen få lite behagliga jungfrur i himlen istället för att enbart spela harpa?

  Prästerna kan då dessutom börja kalla sig mullor och ta över politik och lag dessutom, ta de döda naiva männens naiva kvinnor till hustrur, och har blott deras döttrar nått en ålder av 6 år kan även dessa bli ingifta med bygdens favoritmulla, haleluleja.

  Och vad kan väl bli mer gudibehagligt än att realisera den yttersta dagen med ett gigantiskt kärnvapenkrig? Äntligen kommer då släktled av naiva män och kvinnor resa sig ur graven likt en dålig zombiefilm, plus 72 jungfrur till varje man och även unga vackra pojkar som uppassare, haleluleja!

  He he he. 🙂

  Gilla

 3. Ping: – ”Jag är asyl” | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.