Trollhättan

Av Olle Ljungbeck

Regeringen Löfven är självklart den som berett jordmånen för det brutala brott som skett i en skola i Trollhättan.

Varje människa bär ansvar för sina handlingar.

Men det är också så att alla människor är olika inte minst vad gäller personlighet.

En mentalt frisk människa skulle aldrig kunna utföra något så grymt som det skedda. Vi vet emellertid att många människor inte handlar enligt etiska normer pga av en medfödd eller sjuk personlighet. Sådana människor utför ofta handlingar där orsaken till dessa skapats av andra.

Sannolikt har massinvandringen med vad denna medför varit den utlösande faktorn. Motståndet mot denna delas av miljoner svenska medborgare. Flertalet skulle givetvis aldrig komma på idén att göra något så bestialiskt.

Historien visar emellertid att många av de värsta brotten genomförts av individer som ej kunnat acceptera beslut eller åtgärder som påtvingats dem utan deras möjlighet att påverka dem. Detta leder till en frustration, som jag inte försvarar men som den frustrerade inte kan kontrollera.

Denna frustration känner många av oss till som är emot massinvandringen men ändå inte skulle komma oss för att begå brott och allraminst att döda människor.

Det är här regeringen, riksdagen och Stefan Löfven personligen kommer in i bilden.

Han har i en fråga som kan få sådana förödande konsekvenser för Sveriges medborgare att risken finns för total kollaps ekonomiskt, välfärds- och värdemässigt pga hans personliga känslor och hans vägran att lyssna på folket. Det är med andra ord en fruktansvärd respektlöshet han visar svenska folket genom att påtvinga dem en utveckling, som miljoner är emot, men endast grundas på hans personliga känslor och tron att det han anser vara höjden av humanism måste vi andra acceptera.

Om han verkligen varit den han utger sig för att vara skulle han ju ställt frågan om massinvandringen till folket och accepterat folkets utslag. Om han inte accepterat detta skulle han givetvis avgått och låtit någon annan ta över som respekterade folkviljan och därmed demokratin.

Stefan Löfven har med andra ord satt sig i guds ställe och omyndigförklarat folket. Det han därmed står för är något fruktansvärt och den vanliga benämningen vi i dagligt tal använder om sådana människor är diktator. Nu skall emellertid Sverige enligt grundlagen vara en demokrati och därför kan inte de som nu låter honom sitta kvar betraktas som demokrater.

Det grova brott som nu hänt kommer givetvis att hända igen men i andra skepnader. Men sannolikt kommer det att drabba oskyldiga och i ett större flertal än dagens.

Sammanfattningsvis måste vi därför anse Stefan Löfven som medansvarig till tragedin i Trollhättan och de därefter kommande.

Det parti (som förutom Sverigedemokraterna) som i möjligaste mån vill förhindra något liknande i framtiden, fäller självklart regeringen Löfven och går i val eller folkomröstning ut och ber om folkets mandat för den invandringspolitik medborgarna vill driva.

Att Sverige är en representativ demokrati innebär inte att de stora och för medborgarna viktiga frågorna får tas av riksdagen utan att de först förelagts folket i val eller folkomröstning.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trollhättan

  1. Ping: Hjärntvättad till att göra skillnad | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s