Död groda

En groda som placeras i en bytta kokhett vatten hoppar genast ut. Det gör ju ont, förstås. En groda som placeras i en bytta kallt vatten stannar eftersom den trivs, förstås. Om vattnet däremot sakta värms så liksom vänjer grodan sig och inte ens när vattnet närmar sig kokpunkten inser vår vän att det är dags att hoppa ut. Vattnet kokar och vår kära groda är död, förstås.

Vi som försöker hålla våra ögon öppna trots att samhällsvattnet närmar sig kokpunkten – vad ser vi egentligen? Vi kanske ser att de flesta människogrodor sitter kvar i byttan trots det heta vattnet, fjättrade i rädslans bojor.

 • ”Jag vågar inte agera eller ens säga min mening för då mister jag jobbet och kan inte betala tillbaka mångmiljonbeloppet på min bostad till banken.”

Vi är nog överens att om politikerna ärligt skulle tala om för oss vad de planerar att genomföra så skulle vi inte lägga vår röst på dem. Men om politikerna döljer sin, eller sina marionettspelares, agenda och ljuger tjusigt om planerna – då röstar vi på lögnarna eftersom vi gillar tjusiga planer. Så länge vi inte ser lögnen, förstås. 

Om nu folket dresseras till att inte våga eller ens kunna tänka självständigt genom att sakta ”värma vattnet”, genom att förvandla vår ”fria” media till ren propaganda, överföra makten till några banker, i lagom takt förvirra och förleda, driva in våra små ettåringar i stressande och knäckande institutionsuppväxt. Vad händer då? 

Simsalabim du har förvandlats till en slav, om du inte redan är en död groda…

   ”Om ni inte använder era ögon till att se, nu,

    kommer ni, snart, använda dem till att gråta.”

Ur den här tyska filmen. 

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Död groda

 1. Sofia skriver:

  ”Grodan i grytan” är en träffande liknelse om vad som händer i vårt samhälle i nutiden.
  Fascismen blir värre för varje dag som går.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Ja läget känns förtvivlat, vad göra? Är med i en liten och nybildad aktionsgrupp som söker svar på den frågan. Det verkar som det vimlar av små grupper som vill väl och som vill ungefär samma sak, med lika många initiativtagare som vill vara ledare. Splittring istället för samarbete – så svårt att enas och driva någonting i verkligheten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.