Önskemål från Blueshift

”Blixtmeddelande till läsare/medborgarjournalister ang gränskontroll.

Med anledning av regeringens presskonferens 20.00 den 2015-11-11 i vilken det sades att Sverige skulle införa gränskontroll i södra Sverige vill vi be de som vistas eller bor på pendlingsavstånd från Ystad, Trelleborg, Malmö eller Helsingborg att med mobil eller videokamera dokumentera vad som faktiskt görs och sker 2015-11-12 och framåt.

Av särskilt intresse är tågtrafiken mellan Danmark och Sverige över den s k Öresundsbron.

Malmö är ur ett infrastrukturperspektiv en förort till Köpenhamn och försök att upprätta gränskontroll där är ungefär som att försöka upprätta en gränskontroll mellan Centralen och Slussens T-banestation i Stockholm.

Det går inte utan att paralysera tågtrafiken i hela regionen.

Översiktskarta.

Innebörden av detta är att alla de asylsökare och illegala (anlända som ej söker asyl men inte heller har visum) kan komma att välja just tåget över Öresund som vägen in i Sverige – eftersom alla andra platser är färjelägen och i fallet med fordonstrafiken över Öresundsbron är en bemannada gränsstation och därför med lätthet kan upprätta gränskontroller.

Bild på gränskontrollen för fordonstrafik vid Öresundsbron.

Läsare som har möjlighet och väljer att dokumentera och själva lägger upp på webben får gärna tipsa oss med länk och angivande av tid och plats, så kan vi komma att använda mtrlt.

De som dokumenterar och inte kan lägga upp detta själv, kan mejla oss så kan vi försöka hjälpa med detta.

Med vänliga hälsningar,

Blueshift”

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Önskemål från Blueshift

  1. Detta kräver massvis med tulltjänstemän för att få det att flyta väl, men äntligen skapar regeringen nya jobb som för en gång skull behövs. De som migrerar får helt enkelt ta sig till Tyskland om regeringen lyckas med sin nya politik.

    Gilla

  2. Pingback: Glad Nyhet – Regeringen unviker kalabalik, inför pass- och visumtvång vid gränsövergångar? | Vetenskapliga partiet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.