Repris

idag av den här krönikan. Varför? Jo, fundera NOGA på din ståndpunkt vad gäller inte avlägsna svenska medlemskapet i Nato!

Krig i repris

Bilden sitter kvar på näthinnan, fast det var på nyheterna igår, och jag måste lufta mina tankar.

Scenen är tillrättalagd som i vilken teaterföreställning som helst. De väljer snygga och kristna Ebba Busch Thor och lagom och röda Jonas Sjöstedt för att plantera nästa krig Sverige ska föra i Svenssons hjärna. Ebba säger gång på gång att vi bör skicka Jas-plan till Syrien för att spana – INTE fälla bomber! Nej inga bomber, vi i Sverige är ju humanister, vi fäller inga bomber utan sysslar istället med tekniska finesser såsom spaning. Vi befläckar inte våra fingrar med blod, det överlämnar vi åt andra.

Sjöstedt däremot vill utbilda krutfodret, d.v.s. kurderna. Så att de slåss bra! Själv sitter Sjöstedt i tjusig villa, om jag minns rätt, med barnen i privatskola långt ifrån hålor typ Rosengård, som han skapat. Han vill helst inte befläcka sig ens med att tala om vapen, fast osäkert låter det, men UTBILDA vill han, för att störta Islamiska Staten.

Har du någonsin hört talas om ett land som startar krig i ett annat, bombar sönder, jag menar ”hjälper till” så att andra bombar sönder deras samhällen, skolor, sjukhus, dödar eller lemlästar deras barn – för att sedan importera så många som möjligt ur samma befolkning till sitt eget land? Genom signalpolitik (inte signalspaning).

För att sedan stoppa undan de främmande människorna i egna enklaver strax utanför städerna. Där de inte ens har tillgång till en gnutta mark att odla och kunna känna glädje, utan där de ska leva sina liv med pengar på kreditkortet utan att bidra med någonting, som omyndiga, okunniga, värdelösa. En gratis steril lägenhet ingår, fri tandvård och fria advokater gubevars, men knappast något utrymme för skaparförmågan, själva livsluften.

Vad som händer med den sortens politik vet väl egentligen alla vid det här laget? Du behöver inte resa till Molenbeek för att se utan behöver nog bara ta en titt i din egen stad, eller grannens. Vill alla politiker skapa krig? Jag tror inte det utan jag tror att de tror att vi måste fylla på landet med nya konsumenter för att inte vår cancerartade tillväxtekonomi ska braka ihop.

Och vem vill att den ska braka? Inte välavlönade politikern i alla fall. Hen skulle dessutom förlora makten eftersom folket skulle gnälla när lönerna sänks och vi inte längre har råd att köra till Returpunkten med nästan nya möbler att vräka i deponin. Ej trendriktiga möbler gubevars. Så det gäller att få in nya konsumenter, kosta vad det kosta vill. Inom 20 års tid beräknas hälften av dagens svenska jobb vara automatiserade = hälften arbetslösa, eller hur räknar vi?

Vad skulle massimporten av nya konsumenter (att glädja storföretagen med) kosta förresten, förutom de astronomiska summorna jag aldrig lär mig räkna nollorna på? Kanske skulle den kosta att de här människorna som lidit under Sveriges krig, som kanske förlorat sitt hem, mist sitt barn p.g.a. av Jas – helt enkelt vill hämnas.

 

Läs även om svensk fred kontra bli krigspart hos Vetenskapliga partiet.

Och sist men inte minst en repris till: Skriv på Nej till Nato!

Annonser
Det här inlägget postades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Repris

 1. Att både utbilda och beväpna kurderna militärt ser jag som något som kan skapa fred för kurderna som attackeras av både Turkiets islamistiska regering och IS.

  Att hjälpa kurderna med militär utbildning och hjälpa till med beväpning kommer sannolikt leda till fred snabbare även i Syrien.

  Att utföra spaning med Jas Gripen innebär att det blir svenska piloter som deltar i ett mycket välbeväpnat religiöst krig där vår flagga är ett gult kors på en blå himmel mot ett välbeväpnat IS från USA…

  Det kan leda till terrorattacker mot Sverige och det kommer garanterat leda till nedskjutna Jas-plan helt i onödan. Spaning utförs bäst med satellit eller drönare.

  Sverige bör istället hjälpa mer moderna män i området att försvara sig, sina familjer och sitt land. Fegisar som flyr bör vi skälla ut och skicka tillbaka, anser jag, så vida de inte krigar effektivt med pennan såsom ex. Salman Rushdie.

  Religiösa i Sverige med mer farliga fantasier för demokratin och yttrandefriheten, bör vi givetvis spärra in på mentalsjukhus och avvisa om möjligt till ett land med sådant system.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s