Skriv till SVT debatt!

Mail från Skiftet

”Vi har en vecka på oss

TTIP-avtalet hotar vår demokrati, miljö och välfärd. Trots detta tiger svensk media om TTIP – förutom när två gubbar skakar hand eller en lobbyist uttalar sig.

Det verkar som att TTIP-frågan är satt i en mediablockad. Det ska vi tillsammans ändra på! Självklart ska pressen vara oberoende. Men det är inte rimligt att framtidsfrågan TTIP är helt osynlig.

Sveriges största samhällsprogram är SVT Debatt och de har knappt debatterat TTIP. Om tusentals skiftare kontaktar dem kommer de inte kunna smita undan en av vår tids största frågor. Vårt mål är att få in frågan i SVT Debatt sista program för säsongen torsdagen den 17:e december.

Kan du kontakta SVT Debatt genom att klicka på mail-ikonen nedan?

Maila till redaktionen genom att klicka på länken:

https://kampanj.skiftet.org/page/speakout/bryt-mediablockaden

Rörelsen mot TTIP växer trots media inte granskar avtalet. Skiftets nätverksmedlemmar har arrangerat demonstrationer, delat ut tusentals flygblad på 200 ställen i Sverige och nära 40 000 har skrivit under namnisnamlingen mot TTIP.

För varje dag kommer fulhandelsvatalet  TTIP närmare med sämre hälsa, tvångsprivatisering bakvägen och en helt öppen attack på demokratin.

Har du mailat SVT-Debatt? Bra! Vad sägs om att också skriva till dem på Facebook? Då kan dina vänner se att du står upp för demokratin.

Facebookkommentera genom att klicka på länken:

https://www.facebook.com/SVTDebatt/posts/1060065114025520

Är du på Twitter också? Då kan du ta två sekunder av din dag och twittra till SVT-Debatt. Deras sociala media-ansvarig kommer reagera om de får kommentarer på både Twitter och Facebook.

Twitter-knapp

Skriv ett tweet genom att klicka på: @svtdebatt

Har du till och med Instagram? Wow, vilket proffs på sociala media du är! Här kan du kommentera genom att klicka på knappen:

Kommentara på Instagram:

http://bit.ly/1Q0BQ4p

Oavsett hur du tog kontakt med SVT Debatt så har du gjort en stor insats för att bryta mediablockaden. Varje meddelande är en droppe som urholkar stenen som är fundamentet till mediablockaden av TTIP.

Stort tack

Robin Zachari och hela Skiftet-teamet

Så här skrev jag, bara kopiera om du håller med och inte orkar skiva själv:

Hej,

För varje dag kommer fulhandelsvatalet TTIP närmare med sämre hälsa, tvångsprivatisering bakvägen och en helt öppen attack på demokratin.

Tots att rörelsen mot TTIP växer så vägrar media att granska avtalet. Beror det på att media ägs av samma intressen som skapat TTIP? Det verkar onekligen så!

Skiftets nätverksmedlemmar har arrangerat demonstrationer, delat ut tusentals flygblad på 200 ställen i Sverige och nära 40 000 har skrivit under namninsamlingen mot TTIP.

Med tanke på det, men inte minst med tanke på att handelsavtalet TTIP innebär en genomgripande förändring av vår grundlag, så borde väl media informera våra medborgare som ju sedan tvingas finansiera resultatet av förändringen skattevägen!?

T ex kommer vid genomförandet av TTIP privata företag kunna stämma staten på miljarder i påstådd vinstförlust ifall folket väljer politiker som vill visa hänsyn till människa och miljö istället för storföretagens vinsthunger. Hur många medborgare tror ni vill ha det så?

Informerar ni inte folket, vilket är er skattefinansierade uppgift, hoppas jag anställda inom media åtminstone skäms för att ha låtit sig köpas av storfinansen!

Vänliga hälsningar,

Cornelia Dahlberg

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.