Svar från Greenpeace

Det dröjde inte länge innan mitt inlägg om Greenpeace publicerats tills jag fick svar 🙂 Nedan Rolf Lindahls svar den 20 januari och sist mitt svar tillbaka idag.

”Hej Cornelia

Tack för ditt brev och för att du skrev under uppropet! Beklagar dröjsmålet med detta svar, jag vet inte varför jag inte har fått ditt brev förrän idag.

Personligen tycker jag det är både viktigare och mer intressant att fokusera på solen istället för molnen…

Greenpeace har under flera år varit medvetna om debatten kring så kallade ”chemtrails”, som syns på himlen efter flygplan. Den allmänna uppfattningen är att det spår av ånga som bildas på grund av det enorma lufttrycket och efterföljande tryck- och temperaturminskningar som uppstår bakom en jetmotor på ett flygplan.

I såväl flygfotogen som fordonsbränsle finns tillsatser, som till exempel korrosions- begränsande ämnen och ämnen som reglerar hur snabbt bränslet förbränns i motorn.

Vi är medvetna om att det finns teorier om införlivandet av olika kemikalier i flygfotogen, där syftet skulle vara att påverka allmänheten genom en konstant och oundviklig dosering från luften. Det är naturligtvis en mycket allvarlig anklagelse oavsett mot vem den riktas, och en skrämmande tanke.

Greenpeace har dock ännu inte tagit del av någon källkritisk vetenskapligt uppbyggd information som i tillräcklig grad kan stödja dessa teorier. Det som nämns är oftast rapporter baserade på andrahandsinformation, eller odokumenterade observationer.

Mot denna bakgrund, och med tillgänglig information, har Greenpeace valt att inte fokusera på dessa frågor.

Hälsningar

Rolf Lindahl”

 

Tack för svar Rolf!

Jag håller med dig om att hellre vilja fokusera på solen, men just det är ju problemet! Nämligen att himlen vissa dagar är så täckt av bl a länge kvarvarande regelbundna avgasstrimmor efter flygplanen, som sprider sig onaturligt regelbundet tills de täcker delar av himlen, så att solstrålarna knappt tränger igenom. 

Själv är jag så gammal så jag minns hur himlen såg ut innan dessa märkliga fenomen dök upp. För att ha rätt att inte bara ställa frågan om vad som egentligen pågår, utan även få ett svar, anser jag mig inte behöva leverera bevis som redogöra exakt för vad det är som pågår. Det är ju bevisen jag önskar få genom t ex en organisation med makt att kunna påverka! Idag är vi många över hela världen som fått intrycket av att bevisen döljs för oss. 

Att chemtrails kan produceras verkar inte vara någon hemlighet, det lärs visst ut på amerikanskt universitet enligt vetenskapsmannen Harald Kautz Vella.

Den stora frågan är om det man lär ut även omsätts i praktiken? Där faller ridån tungt. Man kan läsa om olika planer, men sedan förväntas vi tro att de aldrig skulle omsättas i praktiken, inte ens i experiment i allas vår atmosfär.

Så gott som ingen i etablissemanget verkar vilja beröra frågan, från vår ”världsregering” ner till lokalpolitikern, för att inte nämna media som tycks anse sin uppgift vara att mörka. 

Mycket tråkigt att Greenpeace fortsatt väljer att inte ta farhågorna på allvar trots den växande opinionen! Kan det vara så att Greenpeace fått order uppifrån om att hålla fingrarna från ämnet?

Vänliga hälsningar

Cornelia Dahlberg

Detta inlägg publicerades i Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Svar från Greenpeace

 1. xmaverickx skriver:

  Svaret blev PRECIS som väntat, från en representant från NWO-etablissemanget. De låter alla som papegojor och går inte att nå fram till med ord.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Eftersom jag tycker Greenpeace ändå gör bra insatser på en del områden så har jag tvekat till att bojkotta dem pga att de inte tar upp frågan om chemtrails. Ville därför undersöka saken närmare själv.

   Omställning Sverige är jag medlem i men de anser inte att den här frågan hör till deras områden, vilka är främst miljö… I deras nämnda FB-grupp har administrationen, efter en rad känslosamma och hatiska inlägg från deras ”miljövänliga” medlemmar, nu stängt tråden. Jag anser det vara anmärkningsvärt att en fråga inte tas på allvar som väcker så starka känslor bland deras eget folk. Med lite grundläggande psykologisk kunskap så borde man väl veta att en fråga som uppenbart berör så starkt även är en fråga som borde tas upp.

   Ja ja – har självklart gått ur gruppen samt ska avsluta mitt medlemskap i den landsomfattande rörelsen nu genast. Det vore ju illa ifall de får skattemedel efter antal medlemmar 🙂 Skattemedel får de, annars skulle de säkert ta chemtrailsfrågan på allvar.

   Innan tråden stängdes hann någon av i deras ögon ”fel” åsikt lägga upp den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=9jf_nVLGDTo

   Gilla

   • Greenpeace är en massmedial organisation som vill dra in pengar till sin verksamhet. Inget ont i det om man lyckas med målet för verksamheten, men har de lyckats med något? Tveksamt.

    Människors uppfattning när de ex. ser en gummibåt attackera en båt med timmer från Amazonas gör att människor känner att deras pengar till Greenpeace är väl spenderade. Minskade dessa aktioner illegalt timmer? Nej. Det tror jag inte.

    Det är politiska beslut i Brazilien som lett till verkliga resultat. Där lokaliserar specialstyrkor nu den illegala avverkningen, arresterar de skyldiga och bränner utrustningen. Det har haft god effekt….i alla fall kortsiktigt…men populationen växer fortfarande…sannolikt pga. påvens förbud av familjeplanering eftersom de är katoliker.

    Jag tror som du säger att Greenpeace inte tar upp frågan om känd AEROSOLBESPRUTNING i vädermodifieringsyfte, sk. ”cloud seeding” eller militärt syfte, som med Agent Orange, är rent taktisk. Intelligent. Ordet ”Chemtrails” kommer de sannolikt aldrig ta upp, med rätta. Ordet är besmittat med foliehatt-stämpel pga. att det de är alltför lika helt vanliga kondensstrimmor, ”contrails” och beter sig exakt som kondensstrimmor i de allra flesta fall.

    Människor som är ute med videokamera och letar kondensstrimmor eller publicerar foton på sina hemsidor med kondensstrimmor kommer motverka syftet även om vi finner andra goda bevis såsom ex. bilder på besprutningsutrustning inmonterad i passagerarflygplan, eller annat mer handfast såsom märkliga mängder kemikalier på flygplatser utan rimliga förklaringar eller f.d. FBI-chefer från insidan som uttalar sig för att sedan bli mördade.

    Du måste komma ihåg att de som håller på med aerosolbesprutning, ex. för att de ska regna på deras eget land, eller för att minska effekten av en storm, kommer satsa på att förstärka foliehatt-stämpeln på motrörelsen genom galna publikationer.

    Det är som med Göteborgskravallerna. Det handlar om avledningsmanövrar för att få bort fokuset från de fredliga demonstranterna och deras budskap genom att fokusera på utplanterade vapen, svartklädda med luvor och pistolskott. Killen som kastade gatsten och sköts var son till en läkare och alls inte på demonstranternas sida. Den person som inte ville ha negativt fokus och som sannolikt låg bakom avledningsmanövern slapp både fredliga demonstranter och massmedias uppmärksamhet.

    Med tanke på Massmedias ägarförhållanden, politikernas behov av denna, att politikerna tillsätter polischefer arbetar de alla sannolikt tillsammans. Staten och kapitalet sitter i samma båt och Greenpeace och statens foliehatts-toll sitter också samma båt.

    Det är min uppfattning att Greenpeace är en proteströrelse som inte inverkar det minsta på kapitalets rovdrift på naturen eller på populationens inverkan på naturen heller.

    Lösningen är politisk. Kanske måste man gå med i Greenpeace en stund för att inse det, men är man inte en hycklare och vill man se sanningen, kommer man strax se den, samt följdakligen gå ur Greenpeace och fokusera på lösningen. 😉 Du är medlem så for du vågar ta steget och klickar här.

    Kram

    Gilla

 2. corneliadahlberg skriver:

  Gick på den 🙂 🙂 🙂 och Greenpeace har jag redan lämnat!

  Gilla

  • Ok. Så jag antar du vill sätta igång igen och försöka gynna den riktiga lösningen?

   Gilla

   • corneliadahlberg skriver:

    Satte mig vid pianot (kom å hjälp mej nivå) igår kväll och ser en av mina anteckningar av en eurytmi-koreografi bland noterna, och längtade till det arbetet igen… Eurytmi, mitt yrke, är antroposofi om något, som en slags grekisk tempeldans kanske man kan förställa sig, om man vill 🙂

    Du och jag har haft långa diskussioner angående min tro och den går fortsatt inte att rucka på hur lång diskussionen än blir vågar jag lova, trots dina skarpa tankar 😉 Tvärtom avser jag öka mitt engagemang igen, efter lång paus, vad gäller att befatta mig med, undersöka, engagera mig i gränsöverskridande sysselsättning 😉

    Gilla

   • Viftar då stolt med svansen
    i regnbågsalliansen
    Det är vad vi behöver
    Vi gränsen skrider över

    Gilla

 3. corneliadahlberg skriver:

  Vi skulle kunna uppträda – du läser poesi och jag klimpar på pianot 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.