Förberedd & Klar

Palanthir

1 februari så gäller Cypernmodellen även i Sverige. Lång artikel med en film i slutet.

Bail-in laglig stöld, bank-run och lång ”bankholliday”. Folk får inte ut sina pengar och företag kan inte producera då deras tillgångar blir beslagtagna vilket leder till konsekvenser för alla i samhället.

Trots att detta nu blir verklighet och vi står inför den största finanskrisen vi sett i modern tid där dollarn håller på att kollapsa så är det nästintill ingen som tror på det eller bryr sig.

Visdom är hela lidande och blir det en bail in så kan vi misstänka att det blir ett stort lidande för att vi ska bli klokare.

Så under tiden ni avfärdar de som förespråkar och pratar bank-reform som galna och verlighetsfrånvända kan ni ju även fundera på hur man äter sig mätt på ettor och nollor i datorer om banken stänger ner och produktionen i landet stannar av…

Visa originalinlägg 118 fler ord

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Förberedd & Klar

  1. corneliadahlberg skriver:

    Nä helt riktigt – ingen reagerar så jag gillar och kommentera väl själv då 😉

    Mail från vän:

    ”Nu är det ett faktum:
    Cypernmodellen införs i Sverige: Kräv omedelbar bankdelning!
    http://www.larouche.se/nyheter/2015/12/31/cypernmodellen-infors-i-Sverige

    Den 1 februari 2016 införs Cypernmodellen i Sverige när banker hamnar i kris. Det innebär att kunders tillgångar i bankerna, framför allt företagares och storsparares insättningar, nu kan beslagtas för att täcka bankernas förluster i nästa bankkris. Om inte en bankdelning genast införs är detta ett recept för att svenska medborgare kommer att dödas av bankpolitiken.

    Banksters gör allt för att skydda sig själva.”

    Gilla

  2. Hur ska man forbereda sig pa detta tycker du? Fora over pengar till Schweiz eller UK kanske?
    Vad kan man annars gora? (Guld ar svart att forvara, for tjuvar hittar det omedelbart genom guld-el-kannare-verktyg..)

    Gilla

    • corneliadahlberg skriver:

      Visste jag svaret skulle jag skriva det!

      Själv försöker jag lita på min magkänsla kombinerat med sunt förnuft. De flesta verkar klara över att våra pengar på banken egentligen inte existerar annat än som siffror sedan man avskaffade regeln att bankens pengar ska motsvara ett reellt värde, t ex guldreserven. Bara en mycket liten del finns säkrad. Om det kraschar, vi känner ekonomiska krascher från vår historia, vad lever vi av då när pengarna antingen är borta eller värdelösa?

      Jag tänker mig att då är man väldigt glad om man investerade luftsiffrorna på banken i en reell tillgång såsom mark att kunna odla ifall 1 kg potatis kostar en mille 😉 Skog att värma frusna kroppen med när elen inte går att betala, bostad (med kamin, eget vatten och trädgårdsland!) att ge till barnen som kanske inte längre kan betala hyran osv.

      Min lärare på statligt finansierade starta eget-kursen hade guldtacka i bankfack i Schweiz – säkrad mot tjuvar 😉

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.