Armèchefen megafon åt Natolobbyn

Av Olle Ljungbeck

Nu har även armèchefen Anders Brännström blivit megafon åt Natolobbyn.

Under senaste året har det pågått en kampanj i Sverige mot Ryssland, som i förljugenhet och ovederhäftighet överträffar det ”kalla krigets”.

När nu armèchefen gör uttalanden som; ”Sverige kan vara i krig om några år”, gör han det utan att ha någon som helst täckning för detta och visar därmed en omdömeslöshet och omognad, som diskvalificerar honom för nuvarande uppdrag.

Ryssland hotar inte Sverige eller Östersjöländerna. (Trots en intensiv kampanj under många år om ryska ubåtar och flygplan som kränkt Sveriges territorium har det inte blivit en tumme av det.) Om Sverige skulle gå med i Nato riskerar vi emellertid att dras in i krig. Och detta har ju redan hänt. Svenska flygattacker mot Libyen kom till stånd efter förfrågan från Nato och EU. Därmed blev Sverige också delaktigt i USA.s krigsförbrytelser. För såväl störtandet av Saddam Hussein som Muamar-Al Ghaddafi var inget annat än krigsförbrytelser.

Dessa länders ledare hotade på intet sätt världsfreden. Genom störtandet av bl a dessa båda skapades Daesh (IS). Självklart skall vi sträva efter att få bort diktatorer om de inte accepterar demokrati.

Men vi skall inte störta dem genom krig såvida de inte är ett hot mot världsfreden. Libyen var därtill ett välfärdsland med kanske högre välstånd än Sverige.

Vi hade mycket väl genom diplomati och handelsbojkotter fått dessa regimer att bli mer mänskliga. Så länge dessa diktatorer fanns hade inga terroristgrupper som Daesh m fl någon chans att utvecklas. Var det någon grupp som satte sig upp mot dessa diktatorer likviderades de snabbt. Genom att störta dessa blev det fritt fram för terrorister. Sannolikt har Daesh rekryterat ett stort antal av dessa diktatorers underhuggare. Ja det är kanske t o m så att dessa har skapat Daesh!

Så det är ingen överdrift att påstå att genom att krossa nämnda länder banade man också väg för den flyktingkatastrof vi inte på länge kommer att ha sett slutet på.

Putin har insett detta och därför tillämpat en annan strategi.

Han vill visserligen också ha bort Assad. Men han inser att faller Assad blir det ett vakuum som ger Daesh fritt spelrum.

Så även i detta fall för Ryssland en klokare politik än USA.

Risken för att hamna i krig med Ryssland finns inte. Däremot innebär ett vidgat samarbete med USA och Nato stor sannolikhet för att vi dras in i krig. Detta har ju redan skett. Såväl mot Libyen, som i Irak och Afghanistan.

Sverige skall bibehålla neutralitet mot andra stater. Endast de nordiska länderna skall vi ha försvarssamarbete med.

Med Ryssland skall vi i stället inleda samarbete (utom försvarsmässigt) på alla områden. Så borde också EU göra.

Detta skulle gagna freden men också handel, industri och vetenskap. EU behöver Ryssland och Ryssland behöver EU. Ett sådant intimt samarbete skulle garantera fred.

Flertalet av svenskarna känner ingen oro över att bli angripna av Ryssland. Hotet från Ryssland är konstruerat och har ingen verklighetsanknytning.

Det propagandakrig som nu förs mot Ryssland och Putin är genomfalskt och syftar enbart till att Sverige skall knytas närmare USA och NATO. USA kan i stort sett bete sig hur som helst utan att krigslobbyn med liberalen och riksdagsledamöterna Allan Widman och moderaten Hillevi Engström i spetsen skulle komma sig för att kritisera landet och dess president.

När man nu också anklagar Putin för att stå bakom Aleksander Litvinenkos död gör man det trots att såväl brodern som fadern anser det inte vara troligt att så skulle vara fallet. Hur många individer amerikanska presidenter låtit mörda talar man inte om. En av de mera kända var emellertid Chiles president Allende, om detta råder inga som helst tvivel.

Att riksdagsledamöter ledande militärer kan agera så omoget, omdömeslöst och falskt tyder på att inte minst det politiska förfallet nått botten och man nu är nere i dyn och gräver för att kasta rejäl dynga.

Vi som är för att ta en händelse på allvar och betrakta den som trovärdig kräver mer än propagandistiskt svammel som helt saknar grundbevisade fakta.

Det ordkrig som nu försiggår mot Ryssland av andra orsaker än att vi i Sverige skulle vara hotade, är så primitivt och uselt att det snarare visar på hur bl a dagens politiker förfallit till något som står närmre gläfsande bandhundar än seriös omvärldsbeskrivning.  

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s