Svensk rättsbusiness 40 

26-årige Imbaye Negasi, med bl.a. två tidigare misshandelsdomar i belastningsregistret, åker till idylliska Gransjönäsbadet utanför Åby en kväll i juni. På badplatsen befinner sig ca 20-30 ungdomar. Tre av dem lämnar badet för att hinna med bussen hem, men blir plötsligt ikappkörda av Imbaye, som enligt uppgift tvärnitar framför dem, kliver ur bilen med ett fälgkors i handen i sällskap av två kompisar och ger sig på de tre pojkarna. Den äldsta av dessa har fyllt 18.

Svullna armbågar, märken på kroppen, sprucken läpp samt näsblod, besvär ca en månad efter misshandeln och någon känner av sviter än idag. Imbaye erkänner misshandel och anledningen till hans beteende är enligt honom själv att ”någon” har vandaliserat hans fars bil. Denna dag ”trodde” han att just dessa pojkar gjort sig skyldiga.

Själv har jag efter rättegången hört mig för eftersom jag levt många år i området och älskade den fridfulla badplatsen. Hur låg det egentligen till, vem vandaliserade bilen? Jag fick fram ett namn på en annan ung man och i så fall var alltså pojkarna oskyldiga. Att ta lagen i egna händer och inte vara så nogräknad med vem man misshandlar är liksom no big deal. Men we love mångkultur you know.

Imbaye känner inte igen sina offer och menar att han blev ännu argare när de nekade till att ha vandaliserat hans bil. Han menar att det fanns 4 killar på parkeringe varav 2 vandaliserade hans bil. Det enda han kände igen var en tröja.

På frågan om pojkarna var påverkade erkänner de att de druckit öl, men polisvittnet intygar att ”de var rediga” och säger att han ”brukar aldrig hålla förhör med onyktra personer.”

Imbayes advokat menar att hans klient är 100% säker på att det var de här killarna som vandaliserade hans bil. Hans arvode på 5 669:- betalas såklart av dig Kära Herr & Fru Skattebetalare. Imbaye har en timanställning, bor hos föräldrarna och är nybliven far med delad vårdnad. Bara skadeståndet till de oskyldigt misshandlade pojkarna skall betalas av gärningsmannen och beloppen sänks till ungefär hälften. I övrigt lyder domen Skyddstillsyn med övervakning för misshandel av normalgraden.

Vad har de tre pojkarna lärt av händelsen? Troligen att det inte längre är tryggt att bege sig till idyllen Gransjönäsbadet. Att man kanske bör tänka på att vara beväpnad med något slags tillhygge själv nästa gång, för att ta lärdom av mångkulturen. Eller varför inte en kurs i karate?

Annonser
Det här inlägget postades i Rätts/krigsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.