Svensk rättsbusiness 43 

Åtal denna dag i Tingsrätten: Grov kvinnofridskränkning, 2 våldtäkter m.m., som väckt medias intresse. Sex och våld säljer. Rättegången kräver 2 dagar och ytterligare sammankomst för slutgiltig dom.

Den åtalade mannen, 26-år, har sedan 3 år tillbaka av och till sökt hjälp på Vuxenpsykiatriska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Han har bl.a. försökt hänga sig. En gång blev han räddad av sin fru, som fick skära ned honom. Han har även haft tankar på att ta livet av sig i trafiken. På nämnda psyke har han tilldelats diagnoserna depression, ångestbesvär och besvär med aggression, blackouter och sömnproblem. Man misstänker även diagnosen Bipolär sjukdom (allvarlig psykisk sjukdom) och man vill även utreda honom för epilepsi.

Hur agerar ansvarig läkare och personal på Norrköpingspsyket? Tar man ifrån honom körkortet för att skydda både honom och allmänheten med tanke på suicidaltankarna i trafik? Vidtar man åtgärder med tanke på de många, allvarliga och farliga tillstånden, både för patienten och för omgivningen?

Mannens fru berättar att han under kontakttiden med nämnda psyke upprepat har misshandlat, våldtagit, hotat och kränkt henne, ofta framför ögonen på de små barnen, 3 och 4 år gamla. Frun har vid några tillfällen fruktat för sitt liv och mannen har utsatt hela familjen för livsfara genom vansinneskörning med bilen.

Tingsrätten får ta del av journalkopior som vittnar om ca 17 kontakter mellan mannen och personal på Vrinnevisjukhusets psyke. Av dessa 17 kontakter består 13 stycken av olika personal. Endast en av dem, en specialistläkare, förekommer vid 3 tillfällen. Två av dem vid varsina två tillfällen. Vill man undvika gott resultat så byter man personal på löpande band så att helst ingen lär känna patienten.

Hur tänker ansvariga läkare på sjukhuset? De får som tidigare sagt lönepåslag – se Den olönsamma patienten – räknat utifrån antal patienter de avverkar under en viss tid.

Tänk om den långa läkarutbildningen inte bara gick ut på att sälja läkemedelsgiganternas biverkningsrika medikamenter, utan skapade läkare som står upp för sina patienter! Tänk om de satte stopp för de förödande politiska vansinnigheterna inom sitt ansvarsområde! Tänk om de visade en gnutta ryggrad istället för att agera som giriga amöbor!

Avslutar med att inte besvara mina frågor ovan. Du som läser min blogg vet vilka svaren är.

Annonser
Det här inlägget postades i Rätts/krigsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s