Mytomaner för Nato

Av Olle Ljungbeck

Demagogin riktad mot Ryssland och Putin tar sig allt osannare och kränkande uttryck.

I dag tillåter sig regering, riksdagspolitiker, företrädare för försvarsmakten och Säpo vilka lögner som helst mot Ryssland och Putin.

Nu senast anklagar man Ryssland för att stå för mest frekvent spioneri mot Sverige. Så är det självklart inte. Däremot vet vi att USA.s samlade spioneri mot övriga världen överträffar andra staters med råge. Men eftersom såväl regering som nämnda myndigheter har den öppna dörrens politik mot USA så har detta land endast att be om ”upplysningar” så får man dem endera tillskickade eller när svenska officerare m fl övar tillsammans med USA.

Merparten av de påståenden om kränkningar av alla de slag från Rysslands sida som förekommer i pressen faller på sin orimlighet. De är så obevisade att de därför omöjligen kan vara sanna. Under en lång följd av år har Ryssland beskyllts för kränkningar av svenskt territorium i en omfattning som tyder på att de som sprider dem snarare är mytomaner än sanningsvittnen.

Självklart har alla dessa lögner som grund att skrämma svenska folket så det ställer sig positivt till Nato-anslutning och Värdlandsavtalet.

Fräckheten att försöka inbilla svenska folket att USA är en större garant för Sveriges trygghet än Ryssland är absurd.

Sverige skall inte ha några militärallianser med några andra än de Nordiska länderna inkl Island. Att ha en sådan med USA är om inte självmord så en allvarlig risk för att bli inblandade i krig.

USA har under en följd av år helt emot folkrätten – utan att vare sig Sverige eller EU reagerat –  kunnat gå in och störta andra länders statschefer. T ex Saddam Hussein, Mohamad Gadaffi etc etc. Det går inte att försvara dessa folkrättsbrott med att statscheferna var diktatorer. Men även om denna rätt funnits har det visat sig vara helt fel strategi.

Med stor sannolikhet har störtandet av en rad diktatorer berett marken för alla de terroristorganisationer som i dag uppträder runt om i världen. T ex IS, Talibaner, m fl.

Så länge diktatorerna var ohotade av USA, Nato etc höll de också potentiella terrorister på mattan. Men när diktatorerna störtades såg underhuggarna sin chans och det är dessa som nu är IS m fl. Därför är det ingen överdrift att påstå att USA, Nato, EU med hjälp av Sverige skapat dagens flyktingkatastrof.

Putin är mer strategiskt begåvad än såväl USA.s, Natos som EU.s militärhjärnor tillsammans.

Han insåg i motsats till de nämnda – som var på väg att störta Assad – att en sådan ”strategi” skulle skapa ett nytt Libyen eller Irak.

Vi ser resultatet redan av Putins mera intelligenta drag. (För den skull är det inte troligt att Putin vill ha kvar Assad. Men han menar att Assad bör lämna över makten när förutsättningar finns för ett demokratiskt styre).

Sverige har genom sitt deltagande på USA.s och Natos sida i störtandet av Moammar Gaddafi gjort sig skyldig till krigsförbrytelser. Hade inte krigsförbrytardomstolen varit dominerad av västvärlden hade Sverige helt säkert kunnat dömts för krigsförbrytelser i anledning av Libyenkriget.

En allians med USA och Nato kan endast innebära ökad inblandning i krig med meningslösa offer i form av svenska soldater och ökade kostnader.

En mycket stor del av svenska folket – som sannolikt – har lika stor förmåga som regeringen, politiker, försvarsmakten och Säpo att avgöra om Ryssland är ett hot eller inte har större förtroende för Ryssland än för USA.

Vi skall därför varken ansluta oss till Nato eller Värdlandsavtalet.

Däremot skall vi inleda ett ökat samarbete på alla områden med Ryssland. Detta bör även vara en målsättning för EU.

Ett sådant har framtiden för sig och skulle stärka och utveckla de inblandade för framtiden. Det är just detta senare som USA bävar inför. USA har haft sin storhetstid och kommer i framtiden inte att kunna spela rollen som världspolis.

Jag uppmanar alla svenska medborgare att till Putin uttrycka att vi inte som ovan nämnda krigshetsare känner någon oro för att Ryssland skulle vara ett hot mot Sverige. Tala i stället om att vi vill ha ett mycket mer intimt samarbete. Jag har själv gjort detta. 

Att lägga vårt öde i händerna på sådana som Allan Widman, Säpo och USA – älskande generaler är att riskera Sveriges framtid fritt från krig.

Inte minst med utgångspunkt från den kris politikerna skapat med sin vansinniga massinvandringspolitik borde varje svensk kunna inse att de om möjligt är ännu uslare på att genom anslutning till USA och Nato kunna skapa något bättre för Sveriges vidkommande än dagens 200-åriga fred.

Eftersom deras ställningstagande i huvudsak grundas på aversion, primitivt synsätt på Ryssland och ett skygglappsseende på USA innebär det allvarliga risker för Sverige att vara i allians med den senare staten. Ja en framtida krigsrisk måste räknas som trolig.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mytomaner för Nato

 1. När jag försökt förstå saken är Assad en demokratiskt vald president. Syrien har således en konstitution som de följer. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/02/en-mycket-bra-intervju-med-bashar-al-assad-om-konflikten-i-syrien-oversatt-till-svenska/

  Jämförelsevis kan ex. kriminella utrikesministrar såsom ex. Henry Kissinger eller andra kriminella i ex. Moderaterna ogilla en demokratiskt vald statsminister i Sverige, men vill de bli av med denne utan demokratiska val är det lönnmördandet av statsministern, genom ex. ”dekorimamannen” och ev. statsministerns efterträdare som sannolikt sker, ev. med skuldbeläggning av enskilda vettvillingar.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/11/07/vem-mordade-olof-palme-cui-bono-kan-landsforradarsparet-sammankopplas-med-polissparet/

  …eventuellt, om folket och säkerhetspolisen är lojal med sin ledare påbörjas ett proxy-krig eller ett vanligt krig med de presstituerades medverkan och massmediala krav på avgång, såsom med Assad där IS understötts på olika vis mot Assad och Assad bekämpats i vår massmedia. Anledningen till kravet på avgång kommer givetvis inte anges i den presstituerade massmedian. Här har det sannolikt att göra med den olja USA vill åt eftersom maffian i USA gjort USA gravt oljeberoende.

  Förskrämda efterföljare till den dödade statsministern kommer kanske underkasta sig och sälja sin själ, införa den frihandel som de kriminella önskat sig och föra den kriminella politik som slaktar Sveriges välfärd.

  Det finns naturligtvis inget politiskt korrekt, moraliskt korrekt eller emotionellt korrekt i detta, endast kortsiktigt psykopatiskt logik. En Nürnbergprocess efter att dessa mördare och kriminella krigsfanatiker gripits skulle definitivt leda till avrättning. Det finns en anledning att de kriminella har bepansrade bilar. De som fått sina familjer och landsmän mördade etc. kan ofta inte vänta på att göra mos av kräkmedlen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.