Brottsförebyggande rådet

Reflektion nr 3 till Svensk rättsbusiness

Läser följande i Domkretsen (nr 2 juni) där gästtyckare är generaldirektören för myndigheten Brå (Brottsförebyggande rådet).

…”På politikerområdet rättsväsendet är regeringens mål för kriminalpolitiken att minska brottsligheten och att öka människors trygghet. Som en av regeringens myndigheter inom rättsväsendet är det Brå:s uppgift att bidra till att målen uppnås genom att vara ett centrum för forsknings- och utvecklingsverksamhet inom rättsväsendet. Därmed tar myndigheten ett särskilt ansvar för kunskapsutvecklingen inom det kriminalpolitiska området och stödjer brottsförebyggande såväl som brottsbekämpande arbete.”

Hör på orden! Ska vi tacka så mycket? Ökar människors trygghet? Om de skulle ta sin uppgift på allvar skulle de väl börja med att försöka förhindra svenska regeringar att importera grova brottslingar från våldskulturer till vårt land, så fort som möjligt ge dem permanent uppehållstillstånd och så klart medel och skydd till att bygga upp sin kriminella verksamhet!?

Skulle Brå ta sin uppgift på allvar skulle de väl sätta stopp för det kopiösa skattemissbruket inom rättsväsendet, pengarna som sällan gynnar varken brottsoffer eller brottsling annat än att den senare ofta får all hjälp hen behöver till att fortsätta sin brottsliga bana? Högre löner till de anställda kräver stadig tillväxt av brottslingar, vilket även gynnas av att släppa dem på fri fot så fort som möjligt så att de kan begå nya brott. Vad har vår generaldirektör i Brå för månadslön, avtal och bonusar tro?

Han avslutar sitt anförande med orden: ”…Brå – hela rättsväsendets kunskapscentrum.” Kunskap i hur man genererar fler återfallsbrottslingar, länsar skattebetalarna men alstrar klirr i domstolskassan? Gå ut på gatan och fråga vem som helst hur man skulle kunna bekämpa den accelererande brottsligheten och vi får garanterat bättre effekt om vi följer de råden än  våra korrupta myndigheter.

Avslutningsvis ur tidskriften Nämndemannen nr 5 (2011-12-20), där f.d. kriminalinspektör Anders Bergstedt säger:

–      ”Orimliga beviskrav leder till absurda frikännanden… Det är mestadels jurister i hovrätterna som ligger bakom denna utveckling….”

Hur länge ska de tillåtas bryta ner oss?

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.