Politikerschmutz

Där blev vi kvitt en, tänk om resten kunde följa!

Nedan lägger jag upp några gamla inlägg ur min av Norrköpings Tidningar censurerade blogg, för egen skull, för att ha alla kvar, du behöver inte läsa, fast innehållet är på sätt och vis lika aktuellt idag 😉 De dök upp under opassande tema så jag flyttar hit dem. Om Kaplan snackas det nog på andra håll just nu 😉

Däremot aktuella kommentarer av Sofia som bjuder på sanningens ljus med humor, om du skrollar längst ned, såklart…

Lite mer om politiska fallskärmsavtal

11-09-05

På frågan vad politiker tycker om fallskärmsavtalen,  inkomstgarantin för riksdagsledamöterna, svarar sossen Carina Moberg att hon inte kan säga någonting innan allt är utrett. Ett kostsamt spektakel för skattebetalarna eftersom utredningen som bekant ofta tar väldigt lång tid. Ibland så lång tid att världen därute har hunnit förändras så att utredningen, när den är klar, är inaktuell och måste göras om. Förhållandena har förändrats och då kan man inte svara på några frågor innan en ny utredning har tillsatts. Och Så Vidare ända till den dag skattebetalarna begriper vart deras pengar tar vägen, till ingenting, och sätter stopp!

Tillbaka till frågan: Björn Söder, SD, svarar att det är naturligt med en inkomstgaranti så att ledamöterna får en chans att ställa om, men att systemet är alldeles för generöst för personer som suttit länge och uppnått en viss ålder. 

Sverigedemokraten säger det han tycker, helt enkelt. Han har ännu inte hunnit genomgå politikerskolan i lögn och hyckleri. Sossarna med vänsterpartiet måste ha avlagt hyckleriexamen med högsta betyg. Hur kan man annars förklara att den fattiga delen av befolkningen under deras styre blivit allt fattigare, medan de rika, bl.a. sosse-politikerna själva, blivit allt rikare? Sjuka blev utförsäkrade, trots läkarintyg, arbetslösheten ökade, anställningsvillkoren blev allt sämre osv. Att det förhåller sig så under moderatstyre är väl väntat, men pratade inte sossarna om motsatsen?

På så vis verkar moderaterna ärligare. De har väl egentligen aldrig sagt annat än att de vill att de rika ska bli ännu rikare och de fattiga får skylla sig själva. I den världen reglerar ju kapitalet allt, helt av sig själv – det ser vi på börsen idag. Men vad är skillnaden i blockens politik? De verkar i grunden överens, den ena med ord och den andra i praktiken.

Det som nu stör bägge är att det dykt upp politiker som vågar säga vad de ser och tänker högt. Det måste kvävas med alla medel. Där använder man sig av det man är van att använda: LÖGNEN. Medvetet förtal, förvrängning och falska påståenden kablas ut över hela landet genom den gemensamt kontrollerade median och resultatet ser vi nu: Mordbrand, misshandel och hot mot oliktänkande har blivit vardagsmat. Må tro att sjukklövern gnuggar sina händer i förtjusning. Ska de inte ge upp snart? Har vi inte skrämt dem så det räcker? Eller måste vi ta i ännu mer?

Källa: SvD 110902

 

Palestina 

11-09-18

Sitter västerländskt kolonialtänk i generna, eller kan vi äntligen acceptera att även palestinierna har rätt till sitt land? Det är hög tid att kliva ner från ”Herre-på täppan-leken”. Den leder till krig, ingenting annat, det borde vi kunna se vid det här laget. För den som inte vill ha krig.

Sällan uppskattar jag det Carl Bildt säger, men för några dagar sedan gjorde jag det: Han har beslutat att ge palestinierna en ambassadör i Sverige. För det fick han kritik av sina egna. Varför skulle de inte få ha en ambassadör här? Palestiniernas president Mahmud Abbas lär ta upp en begäran om erkännandet av Palestina som egen stat i FN den 20.9.

Samtidigt är jag medveten om att Carl Bildt gör det här draget av ren och skär strategisk planering = röster, och inte för att han har medkänsla med palestinierna. Varför tycker han t.ex. att de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som sitter fängslade i Etiopien sedan den 1 juli, får skylla sig själv? För att han vill kunna ha sina smutsiga oljeaffärer ifred. Schibbye och Persson befann sig i landet för att granska oljebolaget Lundin Petrolium, där Bildt varit styrelseledamot, rapporterar ETC Stockholm. Folkmordsmiljonären, som han också kallas.

Senare tillägg:

Redan 1947 beslöt FN att Palestina skulle delas i två lika stora delar, en judisk stat och en palestinsk stat. Den judiska staten genomfördes med hjälp av krig och stormakter, medan den palestinska staten ännu inte är skapad. Alla politiker säger att frågan måste lösas. Sedan heter det att det är en svår fråga. Och därmed kan man skjuta frågan framför sig hur länge som helst. Man kanske hoppas att palestinierna ska vänja sig vid det tillståndet?

Konflikter slutar bara när samhället är organiserat på individuell basis och inte i klaner och grupperingar.”

Begreppet demokrati tycks idag reducerat till att användas som ursäkt att attackera andra människors länder, tillsammans med USA, som alltid är i krig mot mänskligheten.

3 000 dödades i terrordåden i USA den 11 september 2001. Hämnden kostade 31 000 stupade amerikanska och allierade soldater i kriget mot terrorn. Civila dödsoffer i kriget mot terrorn i Afghanistan, Irak och Pakistan blev 137 000. Irakiska, afghanska och pakistanska flyktingar i krigen blev 7 800 000. Hämnden är ljuv???

Privata militära företag och säkerhetsfirmor har globalt sett ca 20 miljoner anställda = dubbelt så många som antalet poliser.

 

Godman – vem har ansvar?

11-04-19

Om du av någon anledning inte längre kan föra din talan och saknar anhörig som skyddar dig, ja då är du illa ute. I alla fall om du bor i Norrköping.

”God man” kan i princip vem som helst med rena papper bli, och den politiskt valde överförmyndaren har ansvaret för kontrollen vad gäller gode mäns och förmyndares förvaltning. Så långt är allt väl. Men om gode mannen får för sig att förskingra dina tillgångar och överförmyndaren inte upptäcker det, ja då är pengarna helt enkelt borta.

Hoppsan, där försvann några 100.000:-

– ”Det finns ingen försäkring för sådant”  fick vi veta av överförmyndaren.

Någon rätt till skadestånd finns tydligen inte heller.

Vem bryr sig, egentligen? De som inte kan tala för sig, de protesterar ju inte. Och vad är det för värde med människor som inte kan tala för sig, egentligen? Se bara hur vi behand…lar våra barn…

Är alla lika inför lagen i vårt avlånga land?

Bör vi inte åtminstone informera någon närstående till den som inte kan föra sin talan: Att de varken har rätt till skadestånd eller är försäkrade vad gäller sådana kriminella övergrepp. Kommunen ordnar bara en god man…

 

Ragnarök?

11-09-04

Reinfeldt tänker placera Marcus Wallenberg som ordförande i statliga gruvdriftskoncernen LKAB. Det befaras att om Alliansen vinner valet så tänker man privatisera och sälja ut ett av statens bästa och vinstgivande företag. Det talas om ”vårt” företag. Vilka är vi? Hade staten inte bestått av samma giriga släkte som det privata, vars mål nr 1 är att stoppa så mycket som möjligt i egen ficka, så hade jag röstat på att folket får behålla sitt. Men nu? Varför ska jag medverka till att korrupta politiker länsar folket på det man slitit ihop? Se bara hur våra äldre, som byggt upp samhället, behandlas!

Som sagt, det är som att välja mellan pest och kolera: Mellan totalt egotrippade, rovdriftssugna privata ägare eller ljugande och hycklande politiker som medvetet blåser folket, dessutom med exakt samma rovdrift. Dagens system är genomruttet och orörligt som betong. Möjlighet att överleva finns snarare i nytänk och ett nytt system. Betongen behöver sprängas.

Roande läsning av Anna Laestadius, SvD, om vår ekonomi:

Är det här straffet för tillväxthalleluja”

 

Förvaltningsområde finska språket

11-05-03

Efter nästan 9 timmars prat på Kommunfullmäktige igår, där blocken var i princip överens, dök frågan upp som väckte starka känslor och många påhopp på Markus, enda talaren med avvikande åsikt (sådant gillar vi som bekant inte i Sverige).

Mina tankar är: Ska skattebetalarna stå för en ny byråkratisk apparat, där troligen största delen i vanlig ordning går till byråkraterna, medan lilla delen går till avsikten, nämligen att hjälpa finsktalande på förskolan, äldreboendet och med myndighetskontakter. Jag har själv svenska som andra språk och är glad att jag fick lära mig svenska i förskolan, det hade nog varit lite sent i skolan… Att däremot låta finska åldringar så långt det är möjligt få använda sitt modersmål, om de önskar, borde vara möjligt att lösa genom att placera dem med finsktalande personal UTAN att skattebetalarna ska stå för en ny monster-byråkrat-nota! Personal och föreståndare på äldreboendet är förhoppningsvis mänskliga, annars har vi stora bekymmer… Samma sak gäller myndighetskontakter: varför inte utgå från att myndighetspersonalen är mänsklig och hjälper till att ordna en finsk-kunnig anställd att svara på frågan? Om vi utgår från att myndighetspersonalen har blivit mekaniska byråkrater, ja då har vi stora bekymmer…

Men efter 9 timmars prat förstår jag att man önskar anledning att sätta igång ytterligare utredningar, uträkningar, skriva tjocka buntar papper, som till slut blir små böcker, i nytt tema, oändliga möten, lön och pension till nya byråkrater och varför inte en och annan trevlig resa till Finland (skattebetalarna står naturligtvis för notan).

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Politikerschmutz

  1. Sofia skriver:

    POLITIKERSCHMUTZ

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.