Statsmannen!

Av Olle Ljungbeck

Stefan Löfven visade tydliga statsmannaegenskaper och sin bildningsnivå med sina fylleskämt under besöket hos USA.s president Barack Obama. I övrigt liknade han mer en fjäskande lakej än statsminister i Sverige. Tror någon att Olof Palme eller Göran Persson skulle burit sig så töntigt åt? När får vi ledare vi kan känna respekt och tillit till! Vi har inte haft några sådana de senaste 15 åren.

De som nu står i spetsen för de partier som kan komma att bilda nästa regering inger inte något hopp om en förbättring såväl mognadsmässigt som intellektuellt.

Sverige befinner sig i dag i en kris såväl vad gäller ledarskap, kulturell utveckling som hederlighet.

Medborgarnas bästa är inte längre ledstjärnan utan egen materiell vinning och makt är enda drivfjädern.

Journalisterna som borde gå till storms mot detta förfall har bildat symbios med makten och förljuger eller låter bli att redovisa sanningen hur politiker, medier, myndigheter för medborgarna bakom ljuset. 

Att man under sken av att vara världens främsta humanister tillåtit en oreglerad och besinningslös invandring som lett till att Sverige nu kan betraktas som en av världens mest otrygga länder söker man på alla sätt dölja.

Men även den kulturella scenen har stulits av kvacksalvare och låtsasmänniskor så att det enda som återstår av kultur är i stort sett bara döda författares, kompositörers etc verk. Självklart är det glädjande att dessa finns. I de fall det ännu finns levande sådana mästare uppförs inte deras skapelser. 

Det som framförs skall i stället vara så andefattigt och lågt att det helt utesluter alla möjligheter till att höja sig intellektuellt, mognadsmässigt eller”själsligt”.

Ett lysande exempel på urartningen är när man gör en boulevardredaktör till programchef på TV.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Statsmannen!

  1. Lövet har varit en ”blå smurf” ända sedan han kom på tal. Han inte minsta lilla likhet med ex. Olof Palme eller Anna Lindh vad gäller demokrati eller socialism. Han låter sig villigt hunsas av Bilderbergruppen och Wall Street neocon Obama.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s