Det kulturella mörkret lägrar sig över vårt land!

Av Olle Ljungbeck

I höst startas imamutbildning vid Kista ”folkhögskola” utanför Stockholm. ”Behovet är stort. I dag är det lekmän som leder de flesta församlingarna i landet, så det krävs att det finns människor som är ”utbildade” i Sverige”, säger Abdelkader Habib, rektor vid Kista ”folkhögskola”. 

Frågan om svensk imamutbildning i statlig regi har tidigare utretts. Slutsatsen blev att staten inte bör vara huvudman för denna. 

Detta påstående står i sanningshalt i överensstämmelse med Orwells ”1984”. I denna blev lögn sanning och vice versa. Påståendet att staten inte är huvudman är en lögn eftersom medlen tas ur folkbildningsanslaget, som bekostas med skattemedel.

Lögnen framför sanningen har ju blivit sjuklöverns signum så därför är det inte underligt att man även i denna fråga söker lura medborgarna.

I Sverige har det sålunda gått så långt att man kallar utbildning i vidskepelse för folkbildning! Sveriges främste folkbildare genom tiderna, socialdemokraten Rickard Sandler skulle vända sig i sin grav om han såg det socialdemokratiska förfallet. Inte enbart pga ovanstående utan därför att den nuvarande socialdemokratiska ministären består till huvuddelen av illitterata, kulturfientliga, obildade ministrar. Tillika en miljöpartistisk ”kultur- och demokratiminister” som inte har en aning om vad begreppen kultur och demokrati står för.

Tyvärr är inte bildningsnivån högre hos Alliansen.

För sjuklövern är det således inte nog med att förstöra ekonomin och välfärden liksom skapa en kriminalitet som inte står Mexico efter. Nu skall sålunda våra skattepengar även gå till utbildning i vidskepelse, som kunde vara hämtad från något infödingssamhälle, som fortfarande tillber stenar, totemar, fetischer, shamaner etc. Ja ännu värre än så. En lära som kräver att HBTQ- människor skall dödas. Men också en straffskala som innefattar stening, avhuggning av lemmar, halshuggning etc.

Hur detta är förenligt med svensk lagstiftning och PK-människornas ständig tal om ”alla människors lika värde”, förstår jag inte!

Någon annan förklaring till att en regering och lagstiftande församling kan tillåta detta och tom bekosta sådan utbildning, kan jag inte förstå på annat sätt än att de är obildade, illitterata, primitiva, ociviliserade och därtill begåvningshandikappade.

Ställer man detta i förhållande till att merparten av invandrarna är analfabeter borde även en begåvningshandikappad kunna dra slutsatsen att dessa medel i första hand borde gå till utbildning i svenska språket och kunskap om vår grundlagsfästa värdegrund.

Vi tar in hundratusentals analfabeter och så använder vi samhällets resurser till utbildning i världens mest vidskepliga, terror- och våldsinriktade religion.

Detta är en skymf mot alla de folkbildare som en gång bidrog till att göra Sverige till en av världens mest utvecklade länder.

Jag tänker på hur i min ungdom den tidens unga läste på Hermods, NKI och efter dagens arbete förkovrade sig på aftonskolor etc. Men att också den tidens folkhögskolors lärande i första hand handlade om att lyfta individen till en högre civilisationsgrad och inte som t ex den nämnda i Kista genom skattefinansiering i stället föra eleverna tillbaka till medeltida förhållningssätt som helt tar avstånd från utvecklingstidens idèer.

Att det bland 349 riksdagsledamöter inte finns någon som vill kämpa för de värden som gjort Sverige till en förebild i världen är skrämmande.

Men jag efterlyser också framförallt från våra författare – de som gör skäl för namnet – en kamp för de värden som höjer människan och inte sänker henne till den primitiva nivå där dagens islam, dess utövare och stödjare av denna sjuka, omänskliga och primitiva ism befinner sig. Att denna ism inte utvecklats/utvecklas på ett sätt som kan kallas civiliserad bör stå klart för varje människa som kan analysera ett problem.

Därför säger jag det igen. De politiker som på olika sätt stöder Islam är brottslingar.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det kulturella mörkret lägrar sig över vårt land!

 1. Att skattepengar ska gå till utbildning i våldsam vidskepelse är något värre än om det går till fredlig vidskepelse, såsom ex. Steiner, men samtidigt är naturligtvis vidskepelse ovett oavsett i vilken form den än tittar fram.

  Det är tidsspillan och tar fokuset bort från viktigare saker som vi har att bekymra oss över, saker som kan lösa de problem som religioner och andra opium endast hjälper oss att tillfälligt fly ifrån. Problemen kvarstår även om vi inte har motivationen att se dem.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack Sofia 🙂

   Mitt svar till Martin får bli inskriptionen över templet i Delphi:

   ”Människa se dig själv” eller ”Känn dig själv”

   Det svåraste som finns för en människa och min erfarenhet säger att det är ännu svårare för en man…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s