”Med västar och hundar”

Nattvandrare med ”fel” åsikt”, sådana som ifrågasätter massimport av kriminella till våra samhällen, är så klart icke önskvärda av etablissemanget eftersom de inte vill slava under storfinansens agenda, som våra karriärpolitiker arbetar för. Nedan får de ideellt arbetande kämparna ta ytterligare skit från s.k. ”folkvald” politiker, som visst lever i en annan verklighet än vanligt folk.

Passar på att påpeka att jag önskar våra nattvandrare fanns på varje gata så jag åter kunde känna samma trygghet jag gjorde innan skottlossning på öppen gata var vardagsmat, våldtäktsstatistiken med internationell topplacering i antal ignoreras av ”våra” politiker, våra äldre med rullator rånas lite här och var, polisen flyr när de inte kan”föra dialog” med de kriminella och you name it.

Att han inte skäms för att totalt ignorera alla offer för sin politik!

Ur Folkbladet

Med västar och hundar

FOLKBLADET DEBATT Navestad, Hageby och Klockaretorpet är tre förorter i Norrköping som ofta blir sammanlänkade med begreppen otrygghet, socioekonomisk instabilitet och kriminalitet. Framförallt i dessa tider då ungdomar uttrycker sin besvikelse negativt mot samhället.

Jag är uppvuxen i Navestad. Området som länge stämplats som kriminellt och otryggt. Under min barndom upplevde jag inte den otrygghet som ofta nämndes i de sammanhang då man pratade om Navestad. Det kan ha berott på att jag och många andra ungdomar i området möttes på fritidsgården, Frinavet och där fick gehör för våra tankar och åsikter. Frinavet och många andra fritidsgårdar som finns i Norrköping var och är ett andra hem för barnen och ungdomarna. På fritidsgårdarna bedrivs en utomordentligt bra verksamhet eftersom att fritidsledarna fostrar och bildar barnen och ungdomarna för framtiden.

Jag har fått förtroendet att sitta i Utbildningsnämnden i Norrköping och där leda en fritidsgårdsgenomlysning. Målet med genomlysningen är att identifiera utvecklingsområden. Det vi bland annat valt att fokusera på är tryggheten bland kommunens barn och ungdomar. Genomlysningen tyder på att de oftare känner sig trygga än vad de känner sig otrygga. Ungdomarna refererar ofta till Backups uppsökande verksamhet. Backup är en ideell förening där ungdomar utbildas i hur man skapar trygghet i staden. Ungdomarna menar också att tryggheten skapas då Backup är de som finns ute på gatorna och torgen och finns tillgängliga för dem. Det är ett bra exempel på när unga leder unga.

Otrygghet skapas då okända personer dyker upp i barnens och ungdomarnas vardag. Med svarta västar och stora hundar. De jag refererar till är Soldiers of Odin. Att medborgare tar egna initiativ och nattvandrar för att öka tryggheten i kommunen är inget jag ställer mig emot. Det jag dock blir fundersam över är om trygghet skapas genom att 25 personer står i en cirkel utanför McDonald´s i Hageby och tre stora hundar samtidigt står och skäller mot en så man nästan tvingas fly från platsen av rädsla och känslan av otrygghet. Det som förskräcker mig mest är att de som stod utanför McDonalds då jag klev ut ur restaurangen inte ens hälsade.

De stirrade på mig, avbröt de samtal som de förde och det blev knäpptyst. Jag blev förbannad för att jag visste att ungdomarna som sedan skulle komma ut från restaurangen också skulle reagera som jag. Ungdomar som inte känner sig betrodda tappar all tillit och respekt till vuxna på grund av en samling individer som påstår sig skapa trygghet men tvärtemot skapar otrygghet.

Jag vill leva i ett samhälle där barnen och ungdomarna känner sig trygga. Där mina, dina och våra framtida barn känner ett förtroende till rättsväsendet och till de vuxna invånarna. Jag vill skapa ett Norrköping som är tryggt för alla medborgare. Det tror jag att vi kan genom att utveckla den verksamhet som Nattvandrarna och Backup bedriver. Genom utvecklandet skapar vi en tryggare stad att bo och verka inom. Att agera som Soldiers of Odin främjar enbart ytterligare otrygghet och det bygger inte de starka barn och ungdomar som jag vill se i vårt Norrköping.

Senad Mutic (S) Ledamot Utbildningsnämnden

Detta inlägg publicerades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.