”Hotet mot demokratin som LO stöttar‏”

Ur Skiftet

Nästa fredag den 17:e juni har LO sin 28:e kongress på Stockholm City Conference Center, där möts ombud som ska bestämma LO:s strategiska arbete för fyra år framöver. Deras tema för kongressen är – Investera för jämlikhet, och deras mål är – full sysselsättning [1] Men hur går det ihop med att samtidigt stötta fulhandelsavtalet TTIP?
Fulhandelsavtalet hotar demokratin och måste stoppas. Därför arrangerar Skiftet tillsammans med andra organisationer en aktion kl 11.30 den 17:e juni på Norra Bantorget i Stockholm under kongressens öppnande. För att uppmana kongressdeltagarna att stå upp för demokratin som de säger sig värna.
Om aktionen ska kunna genomföras så kraftfullt som möjligt och få kongressdeltagarnas uppmärksamhet behöver vi vara många. Kan du komma på aktionen?
Klicka på knappen nedan för att delta och mer information »
Om du inte bor i Stockholm eller har möjlighet att komma på aktionen kan du istället dela aktionen med dina vänner? Tyvärr fanns inte möjlighet att arrangera detta på annan ort den här gången. Men vi har tidigare haft aktioner över hela landet och vill göra fler så snart vi bara kan. [2]
Varför är aktionen viktig? Jo, demokratin är hotad av fulhandelsavtalet TTIP och dess syskon CETA som just nu förhandlas mellan EU och USA och EU och Kanada. LO säger att de är för de här avtalen, det är inget de hymlar med. Tvärtom, de har tillsammans med Svenskt Näringsliv skrivit debattartiklar och varit arrangör för toppmöte. [3]
Kl 11.30 fredagen den 17:e juni på Norra Bantorget i Stockholm, 200 meter från kongressen samlas vi. Det finns några ess i rockärmen för att vi tillsammans ska kunna skapa en så kraftfull aktion som möjligt. Men för att det ska fungera behövs du.
Då kan kongressdeltagarna inte undgå oss och vårt budskap – rädda demokratin.
Vi har precis fått en gigantisk uppblåsbar dommarklubba som skeppats från Tyskland som extra krydda till aktionen. Men det finns en till gigantisk sak – en stor mask av Stefan Löfven. (Se bilder längst ner i mailet).
Folklig makt uppstår när skiftare går ihop. Det visade sig när skiftare över hela landet hängde upp dörrhängare hos sina grannar för att informera om TTIP, eller delade ut flygblad och alldeles nyligen när skiftare tillsammans finansierat en granskande rapport om fulhandelsavtalen bortom storbolagens propagandaskrifter som precis börjat skrivas. Tack vare allas olika insatser över hela landet mot TTIP har det lett till att frågan diskuteras mer och fler och fler vet nu om det. Det är din förtjänst, stort tack för din insats. Den är ovärderlig!
Tack för att du står upp mot storbolagen för folket.
Med vänliga hälsningar
Maria, Joel, Anna och Robin
Källa:
[2] Skiftare från Kiruna i norr till Trelleborg i söder hänger upp därrhängare, http://bit.ly/24k5yni
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Hotet mot demokratin som LO stöttar‏”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.