Kraftig ökning av cancer

Strålskyddsstiftelsens nyhetsbrev juni 2016


Mobilstrålning orsakar hjärntumör – sambandet klart

En ny stor amerikansk regeringsfinansierad djurförsöksstudie, vars delresultat presenterades i förra veckan, visar att mobilstrålning orsakar hjärntumör. De nyaresultaten från ansedda National Toxicology Program (NTP) bekräftar därmed tidigare undersökningars resultat om förhöjd risk för hjärntumör bland mobilanvändare.  Enligt den tidigare chefen för NTP, Chris Portier, är detta det hittills bäst utförda och största studien på djur som någonsin genomförts. Läs mer


Ledande amerikansk media rapporterar om de nya resultaten men i Sverige är det tyst om riskerna

Tongivande amerikansk media har rapporterat om de nya resultaten från det ansedda regeringsorganet NTP. Här är några länkar till intressanta artiklar:

Scientific American

Mother Jones

Wall Street Journal

Dr Mercola

Svensk media har inte rapporterat undantaget Ny Teknik som gjort en avslöjande intervju med Jimmy Estenberg från SSM som visar hur lite myndighetsexperter kan veta. Jimmy vet inte om NTP studien som offentliggjordes en vecka efter den egna SSM rapporten skulle finnas med i den egna rapporten som omfattar forskning publicerad tom hösten 2015….


Mobilstrålning orsakar hjärntumör

Strålskyddsstiftelsens första artikel om den nya stora NTP-undersökningen:

Micowave News var först ut med förhandsinfo om att NTP var på väg att redovisa resultat i förväg om att mobilstrålning orsakar hjärntumör i djurförsök. Så här rapporterade vi den 26 maj:

National Toxicology Program (NTP) inom den amerikanska regeringen väntas inom kort  informera allmänheten om att mobilstrålning kan orsaka cancer. Bakgrunden är att en mycket stor statligt finansierad djurstudie, som kostat 25 miljoner dollar, visat att mobilstrålning orsakat ökad förekomst av aggressiv hjärntumör (gliom) bland de exponerade djuren. Det avslöjarMicrowave News.

Länk till vår artikel


Kraftig ökning av sköldkörtelcancer och muncancer i Sverige

Antalet människor som får cancer i sköldkörteln och i munnen ökar kraftigt i Sverige under senare år. Det visar siffror som Strålskyddsstiftelsen tagit fram från cancerregistret. Särskilt sköldkörtelcancer ökar dramatiskt under enbart de senaste sex åren, vilket  sammanfallit med den ökande användningen av så kallade smartmobiler.

Enbart mellan år 2008 och 2014 har antalet människor som får sköldkörtelcancer varje år ökat, från 388 fall år 2008 till 662 fall år 2014. Det är en ökning med 70%. Allra störst  har ökningen varit bland kvinnor. Läs mer


Varning för Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM. Fyra skäl till varför du inte kan lita på SSM

Det är förenat med allvarliga hälsorisker att lita på  Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM:s  påståenden om avsaknad av hälsorisker med strålning från trådlös teknik och lågfrekventa magnetfält. Vi ger dig här fyra skäl till varför du inte bör lita på Strålsäkerhetsmyndigheten SSM. 220 vetenskapsmän håller inte med SSM och deras 8 experter. Forskningen visar i stor omfattning och allt tydligare att det finns hälsorisker med strålningen bland annat förhöjd risk för cancer.

Strålskyddsstiftelsen har i tidigare artiklar pekat på hur SSM vilseleder om cancerklassningen av strålningen och sitt påstådda förebyggande skyddsarbete.

Den 19 maj gick Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, ut och påstod följande:

”För varje år (under de senaste 13 åren) har misstanken om att mobiltelefoner eller trådlösa nätverk skulle innebära en hälsorisk för människor eller miljö blivit allt svagare.”

Som grund för påståendet hänvisades till de årliga expertrapporterna från SSM:s vetenskapliga råd och en ny sådan rapport. Se även SR.

Läs  om de fyra skälen här


Strålskyddsstiftelsen annons i Svenska Dagbladet den 17 juni (bilaga)

Strålskyddsstiftelsen har i dag en annons i en bilaga i Svenska Dagbladet i samarbete med föreningen Vågbrytaren. Du kan se annonsen på sidan 8 i bilagan på denna länk


Telenors fd rådgivare till koncernledningen riktar skarp kritik mot bolaget

Einar Flydal var tidgare anställd av Telenor som rådgivare i koncernledningsstrategi. Han avslöjar att Telenors tidigare teknikdirektör Ole Petter Håkonsen själv är drabbad av ohälsa av strålningen och att Nokias fd teknikchef nu lider av svår MS och är elöverkänslig. Läs Flydalsartikel


Du kan se dokumentärfilmen Mobilize gratis tom den 25 juni

Fram till den 25 juni kan du se dokumentärfilmen Mobilize om mobilens hjärntumörrisker. gratis. Klicka på denna länk till Clear Light Ventures för instruktion och kod. Klicka på bilden för att se en kort trailer. http://www.clearlightventures.com/mobilize
https://www.youtube.com/watch?v=XBVJ05u_o5I


Kampanjen och namninsamlingen för En strålningsfri skola fortsätter

Kampanjen och namninsamlingen för en Strålningsfri skola förlängs ännu mer till den 31 september 2016. Vi måste få ännu fler namnunderskrifter. Tipsa gärna om du har några tips på hur vi ska nå ut till fler. Hjälp oss att samla namn för att barnen ska få en miljö i skolan och förskolan som inte skadar deras hälsa och inlärningsförmåga och välbefinnande. Samla namnunderskrifter, dela vår information på sociala medier, uppvakta politiker och tjänstemän i din kommun. Vi måste hjälpas åt för att hjälpa barnen. Väck debatten med debattartiklar och insändare.

Skriv ut och sätt upp vår affisch. Läs all vår info om kampanjen här.


Ny broschyr som du kan beställa

Den nya broschyren från Strålskyddsstiftelsen ”Strålning från trådlös teknik och hälsorisker” är i A5-format och på fyra sidor. Kort information och bra fortmat för att dela ut till människor du möter i olika sammanhang. Den har redan distribuerats i 10 000 ex. Hjälp oss att få ut ännu fler.

Beställ den från oss. Läs hur du gör här.

Företagare som vill ge ge broschyren till anställda eller kunder kan beställa den från oss mot faktura. Sänd ett mail tillStrålskyddsstiftelsen.


Affisch att sprida

Strålskyddsstiftelsen har tagit fram en affisch och annons som du kan skriva ut och sätta upp på lämpliga anslagstavlor för att sprida kunskap om de vanligaste symtomen. Lämplig även att dela ut på läkarmottagningar vårdcentraler mm.

Länk till affischen


Sprid varningsetiketter

Vi har också tagit fram förslag på varningsetiketter som man kan dela ut liknande de som finns på cigarettpaketen. Det är dags att vi börjar ställa krav på varningstexter. Forskare vill skärpa cancerklassningen till samma som för cigaretter. Du hittar varningsetiketterna häroch här med varierande budskap.


Stöd vårt fortsatta arbete – bli månadsgivare

Strålskyddsstiftelsen är beroende av donationer för att kunna fortsätta arbeta med att informera om risker och ställa krav på bättre skydd för konsumenter och skärpt lagstiftning för tillåten strålning. Varmt tack till alla ni som redan bidrar!

Genom att bli månadsgivare med valfritt belopp bidrar du till att vi kan fortsätta och förhoppnningsvis växa större och starkare.

Anmäl överföring hos din bank varje månad. Sänd ett mail till info@stralskyddsstiftelsen.se så skickar vi de bankkontouppgifter som behövs. Det går självfallet även bra att skänka enstaka belopp till bankgiro 814-8504.

Tänk även på att vi behöver hjälp med att samla in medel till verksamheten. De av er som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med vårt insamlingsarbete hör av er till 08-56051213. Eller skicka ett mail till info@stralskyddsstiftelsen.se

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.