Tillbaka från Öland Roots

Var på neohippiefestivalen Öland Roots några dagar. Har aldrig skådat så många rastaflätor på en gång 😉 Och jag skakade loss till en med rastaflätor både från huvet och skägget, nästan till rumpan. Hade varit bra att ha på festivalens toaletter där toapapper saknades av och till.

Hänger inte me, årgång äldre som ja e (obs rim) och får veta att han heter Promoe.

Nyss tittade jag på den här roliga filmsnutten (6 min) som jag varmt rekommenderar för att bringa klarhet i vem som är svensk, antirasist eller rasist. Där gör även Promoe ett uttalande. Vilket sammanträffande 🙂

Brukar inte lyssna till musiktexter, men lystrade till på festivalen när Promoe sjöng om SD i riksdagen, varpå det genast applåderades och ett ljud av hat susade genom den annars fredliga publiken. Varpå jag sjöng, tillsammans med Promoe så klart, om

att vi inte ska göra skillnad på vi och dom

men hata dom

sjöng jag om och om

(är visst på uselt rimmarhumör idá, full av rapp som ja vá).

Tills jag insåg att jag förstörde stämningen med min sångtext och återgick till att smälta in i min nya grupp.

Bonniermedia hade gnuggat sina händer av förtjusning över alla dessa medlöpare på festivalen. Dom tycker exakt som Bonnier vill. Begriper tydligen inte att finansfamiljen marknadsför deras artister bara för att kunna genomföra sin globalisering ämnad åt storfinansen. På bekostnad av fotfolket, som sakta men säkert förvandlas till slavar.

Vänta bara tills t ex bostadspriserna faller, ordentligt, och räntorna stiger, ordentligt, så är scenariot tydligt även för den värtsa zombiesvennebananen. (Promoe sjunger om svennebanan, ifall du inte klickade på länken.) Bostadsägarna äger sällan sina bostäder, det gör banken som vi vet, och nu plötsligt inser bostadsägarna att de inte har råd att betala den nya räntan eftersom de mist jobbet i finanskrisen. Då återstår att betala skulden till banken, som berikade sig med bostadsägarens icke existerande pengar helt sonika genom att plita dit siffran – bestående av bostadsägarens skuld. Det enda banken är tvungen att ha i ”säkerhet” är ca 2,8% av den summan, vad jag minns. Kanonbusiness med andra ord.

Bostads”ägaren” har därmed förvandlats till en slav kanske livet ut, åt bankiren som flinar gott. Om bostads”ägaren” tvingas sälja ”sin” bostad till katastroflågt pris i nya finanskrisen och inte har råd med annat än att bosätta sig i en grotta, spelar ingen roll. Bankiren skor sig så länge hen kan plocka av Herr & Fru Grottboende en slant.

Oj då vad står på

Skörövarfabbe blek och grå.

Ursäkta den dåliga liknelsen. Bostads”ägaren” är nog inte mycket till rövare, hen är vanligtvis världsberömt godtrogen. Smarta bankiren däremot får vi kanske lov att likna vid rövare? I vilket fall så kanske något intressant händer nu. Bostads”ägare” blir sur över sin nyförvärvade träldom. Nyförvärvad och nyförvärvad. Så länge skärmknarkande Zombie kan konsumera funkar visst vad som helst, även att få Zombie att tro att hen äger en jävla massa. Inte hus och odlingsbar mark, men skit hen inte kan leva av den dagen verkligheten har hunnit i kapp. Nu är det roliga slut, träldomen har satt klorna i sent uppvaknande Zombie.

Fast vem vill slita för ingenting? Snart vill bostads”ägarna” göra uppror mot rövarbankirerna, som helt obegripligt (för bankirerna och deras media obegripligt) utsätts för både det ena och det andra, av de ”onda” trälarna. Men så återtar bankirerna makten, de har egentligen aldrig förlorat den eftersom de återfinns i olika skepnad över hela vår globala härlighet, och så lägger de skulden på slavande folket som gjorde så fula saker. Promoe sjunger bankirernas ärenden, blir marknadsförd i deras media, kan leva på hatet han sprider och ordningen är återställd. Tillbaka till ruta ett.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tillbaka från Öland Roots

 1. Sofia skriver:

  Info-guldgruva för den som förstår tyska:

  http://lupocattivoblog.com

  Liked by 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Den hamnar oxå på måsteläsalistan 😉 Ska låna den så sprids den lite, om biblioteket inte vägrar ta in den…

   Uppdatering: Fick denna filmatisering av Ann-Britt som gjort den svenska texten: Hellstorm – Det tyska folkmordet under och efter WWll.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s