Kan hyckleriet bli större?

Av Olle Ljungbeck

”Inget land med dödsstraff kan bli medlem”.

Ovanstående citerade uttalande gjordes här om dagen av EU.s höga representant för utrikes- och säkerhetspolitik, Frederica Mogeherini. Sveriges ”utrikesminister” Margot Wallström var inte sen att instämma i detta uttalande. Yttrandet fälldes med anledning av den turkiske presidenten och islamisten Recep Tayyip Erdogans uttalande om att införa dödsstraff i anledning av det misslyckade kuppförsöket. Mogeherinis yttrande gällde ett eventuellt framtida turkiskt medlemskap i EU.

Margot Wallström tycks kunna instämma i detta utan att rodna även mot bakgrunden av att Sverige nyligen träffat värdlandsavtal med Nato (denna organisation som helt styrs av USA). Men inte nog med detta. Sverige tillåter Nato öva på svensk mark.

Det senaste är att USA skall få ha beväpnade kontrollanter på bl a Arlanda för att övervaka resande till USA. Men hon är inte ensam. En stor del av alliansens riksdagsledamöter med krigshetsaren Allan Widman i spetsen vill ge USA-styrda Nato baser på svenskt område kring Östersjön.

USA har inte endast dödsstraff. Man använder sig av tortyr för att få fram bekännelser. Detta har USA-militär själva erkänt. Vi vet att på Guantamoabasen där USA ”förvarade” terrorister efter terrorattacken 11 september 2001 var en del av fångarna helt oskyldiga.

Trots detta försökte man framtvinga bekännelser av dem!

Självklart är de som motsätter sig dödsstraff hedervärda. Men det är renodlat hyckleri och skenhelighet när man som i dag kan samarbeta, sluta avtal och t.o.m tillåta USA verka med såväl militärflyg som manskap i vårt land.

Ovanstående visar för kanske tusende gången att mellan en politikers ord och handling finns inget samband. Ordet hederlighet finns inte i deras vokabulär.

Självklart skall vi bryta alla kontakter med Turkiet som om en tid kommer att ha en ny ayatollah vid namn Erdogan. (Än en gång ser vi hur den europeiska politiska eliten låtit sig luras och gått i fällan för en islamist). Men vi skall ej heller ha några som helst militärallianser med USA, Nato och EU.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.