De lyckades

Eftersom jag lade upp nedan upprop från Skiftet här i bloggen vill jag även berätta att de är glada över att ha lyckats få igenom sina förslag. Har av mina läsare blivit upplyst om suspekta ägarförhållanden och fulspel bakom denna rörelse, så nu kan jag ju inte låta bli att tro att det är därför som de lyckas?

Ändå fortsätter jag skriva på när det gäller upprop jag håller med om. Tänker att det är sämre att låta bli, men vem vet…

Från Skiftet den 8.8 2016:

** Du har väl inte missat vår stora seger mot Monsanto? Eftersom det var mitt under sommarsemestern skickar vi detta mail till dig igen för att ingen ska missa vad vi uppnått tillsammans.”

”Vi har i flera månader kämpat tillsammans för att Europa ska bli fritt från ogräsmedlet glyfosat – nu lyckades vi äntligen trycka tillbaka Monsantos planer.

Glyfosat fick inte den femton år långa förlängning som Monsanto så gärna ville ha. Istället bestämde EU:s beslutsfattare att ogräsmedlet får en arton månader lång “teknisk förlängning” i väntant på en vetenskaplig granskning. Det här beslutet fattades av EU-kommissionen, trots att många medlemsländer motsatte sig det.

Tack vare att vi gick samman över nationsgränserna har vi nu lagt grunden för att EU helt och hållet ska förbjuda glyfosat. Det är nu upp till den europeiska kemikalieinspektionen (ECHA) att bedöma om ogräsmedelet orsakar cancer. När de har publicerat sin bedömning kommer frågan om ett förnyat godkännande vara tillbaka på EU-kommissionens agenda. Då ska vi åter vara där och visa att vi inte accepterar giftmaten.

Storbolagen tar inte sommarlov utan samlar nu sina krafter för att slå tillbaka. Därför måste vi göra samma sak och just nu pågår planering för ett medborgarinitiativ i hela EU mot bekämpningsmedlet.

Vårt bästa bidrag är att bli ännu fler i Sverige som säger nej till gyfosat.

Kan du dela kampanjen med dina vänner?

  
Använder du inte Facebook eller Twitter? Då kan du skicka detta mail till tre av dina bästa vänner du tror vill stoppa jordbruksjättarnas plan:
***
Hej!
Visste du att storbolag vill forsätta utsätta oss för giftmat genom ogräsmedlet glyfosat? Tillsammans kan vi stoppa dem och rädda vår hälsa. Klicka på länken för att skriva under: https://kampanj.skiftet.org/page/s/nej-till-glyfosat-nej-till-giftmat
Med vänliga hälsningar
***

Under de senaste månaderna har vi utmanat och vunnit delsegrar mot några av Europas mäktigaste företag och lobbyorganisationer. Allt vi hittills har åstadkommit är bara varit möjligt tack vare att du, jag och många andra gått samman. Tack för att du bryr dig och för din insats.

Med vänliga sommarhälsningar från Anna, Robin och Joel”

 

Även i detta upprop fick Skiftet etablissemangets gehör, den 9.8 2016:

”För några dagar sedan gick regeringen ut med att man inte kommer låta polisen gå in i PKU-registret.

Som om det inte vore nog har vi nu också vunnit en till seger. Regeringen har förtydligat att de inte heller kommer låta privata försäkringsjättar gå in i PKU-registret. Detta var precis det över 6 000 skiftare ville, så låt oss fira segern!”

”… Det är när vi går samman som förändring verkligen kan ske. Tillsammans har vi bland annat sett till att ensamstående i Skåne får sommarrabatt i kollektivtrafiken, hjälpt Kim att inte bli deporterad till Nordkorea, fått klädkedjan New Yorker att plocka ner sexistisk reklam och motat bort en våldtäktsförespråkare från att få föreläsa i Sverige.

Allt detta hade inte varit möjligt om vi inte hade samlat våra gemensamma krafter. För att vi ska få fler segrar likt PKU och de tidigare segrarna behövs insatser från tusentals skiftare.”

”Tack för att du är med och står upp för allt som är viktigt

Med vänliga hälsningar
Anna, Joel, Maria och Robin”

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s