Två krigsförbrytare kramar om varandra

Av Olle Ljungbeck

Vi har genomfört bilaterala samtal som påminde mig om hur fantastisk den svensk-amerikanska relationen är, sa Löfven efter att ha omfamnat sin vän krigsförbrytaren – USA.s vicepresident Joe Biden.

Därefter får denne representant för USA med Löfvens tysta medgivande inte bara hetsa mot Ryssland utan också på alla sätt skrämma oss att detta land är ett hot mot Sverige.

Den som lyssnade till Bidens tal och är något så när orienterad i historien erinrar sig då att inget annat land i världen har genomfört/stött  så många statskupper mot demokratiska regeringar som USA.

Att en svensk statsminister kan stå och svälja alla dessa lögner mot Ryssland, inte minst att Ryssland skulle vara ett hot mot Östersjöstaterna. Låt oss i stället se hur USA laddar upp sin krigsmaskin mot Ryssland.

Rysslands militärutgifter är mindre än 10 procent av NATO.s. USA har fyrdubblat sina militärutgifter i Europa. Man har deponerat kärnvapen i Tyskland och skall anlägga avancerade missilsystem i Polen och Rumänien.

NATO har nyligen dessutom beslutat om en rad kraftfulla åtgärder i området kring Östersjön som: en mekaniserad division i Polen med ca 5 000 personer och liknande insatser planeras i Estland, Lettland och Litauen. VEM HOTAR VEM?

När Chrustjev en gång avsåg att placera kärnvapen på Cuba kom omedelbart svaret från Kennedy som hotade med kärnvapenkrig.

Den flyktingvåg som pågått sedan flera år tillbaka och har sin grund i USA.s krig mot bl a Irak, Afghanistan, Libyen etc. Dessa länder styrdes visserligen av diktatorer men lösningen på diktaturer är inte krig utan diplomati där bl a bojkotter ingår.

Libyen var trots sin diktatur ett välfärdsland med en högre välfärd än Sverige. USA.s Natos men också Sveriges krig mot Libyen har inneburit att landet fullständigt slagits i spillror. Förutom att ett flertal grupper strider mot varandra har miljoner flytt och är på flykt därifrån. Detta bär USA, Nato inkl Sverige skulden för. Så flyktingkrisen är ett verk av dessa.

I en framtida sanningsenlig historieskrivning kommer med hundraprocents säkerhet Sverige att klassas som krigsförbrytare för deltagandet i kriget mot Libyen.

Det finns inget annat land som stött så många statskupper i länder med demokratiskt valda regeringar som USA. Men knappast något annat land har ej heller som USA stött så många diktaturer, framförallt militärdiktaturer.

Nedanstående är ett exempel på stater där USA endera störtat eller understött ett störtande av demokratiskt valda regeringar: Mossadeq i Iran 1953, Arbenz i Guatemala 1954, Lumumba i Kongo 1960, Sukarno i Indonesien 1965, Allende i Chile 1973, Sihanouk i Kambodja 1970. Därtill kommer ett antal diktaturer som varken hotade USA eller världen. En eliminering av diktatorerna skulle helt klart varit möjligt utan krig. 

Men orsaken till störtandet har i alla ovanstående fall berott på att USA i första hand velat tillgodogöra sig ländernas naturrikedomar eller på annat sätt skaffa sig fördelar genom att störta deras ledare.

Däremot har man sällan agerat mot diktaturer och framförallt militärdiktaturer som gått i USA.s ledband.

T ex Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och ytterligare ett antal militärdiktaturer i Sydamerika.

I jämförelse med USA måste man därför om man vill vara ärlig ge ett erkännande till Ryssland som trots att det är en stormakt tillhört och tillhör de fredligaste staterna i Världen.

Lägg därtill att såväl USA som Sverige i avgörande grad var delaktiga i statskuppen i Ukraina.

Den hets som nu riktas mot Ryssland såväl från Sverige, USA som Nato grundas helt på lögner och är inte minst ovärdigt ett land som haft Olof Palme som statsminister. I stället för en sanningssägare har vi nu fått en lakej som villigt går USA.s och Natos ärende utan minsta reflektion över vem som bär skulden till att vi nu är på väg mot ett nytt kallt krig, ja kanske t o m något ännu värre.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två krigsförbrytare kramar om varandra

  1. Hans Nilsson skriver:

    Båda två skall ställas inför rätta och få det straff som de förtjänar. För egen del är det ett MYCKET hårt straff.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s