Sjuk sjukvård

Nedan kan du skriva på en kampanj från Skiftet som jag valt att inte skriva på eftersom jag inte vet vad som är värst, privatisering eller förljuget, lika girigt politikerstyre.

Skrev följande obesvarade rader till Skiftet då kampanjen landade i min inkorg:

Hej!

Min fråga blir ändå – hur skall vi rädda oss mot politikersjukan inom vården? Det är ju politikerna som har skapat den iskalla, cyniska sjukvården av idag! Se mycket bra rapport om vad de gjort med vår sjukvård av Maciej Zaremba – ”Den olönsamma patienten”. 

Under decennier har politiker genom färgskalan arbetat för att knäcka Vidarkliniken, en av patienterna älskad sjukvård, en icke vinstdrivande sjukvård. Sjukt, riktigt sjukt! Där skulle jag önska en Skiftet-kampanj för att väcka svenska folket för vad som egentligen pågår – nämligen totalt slaveri för läkemedelsjättarna.

Vänliga Hälsningar

Från Skiftet:

”Förra veckan reste sig över 7 000 skiftare som en person och sa: vår sjukvård ska inte bli privatiserad!

Bara dagar efteråt fick vi ytterligare anledning till att gå samman för att hålla välfärdsoligarkerna och deras lobbyister utanför sjukhusens portar. De stora skolföretagen missköter de praktiska linjerna på gymnasiet, detta får inte hända med akutsjukvården. [1]

Just nu håller de styrande i Stockholms län på att planera för hur de ska kunna privatisera ett av våra sjukhus. Vi vet inte när, de mörkar och vill ta oss på sängen. Men om du får dina vänner att skriva under kan vi sätta gasen i botten sekunden vi ver mer om deras lömska planer. Dela på Facebook »

Nu botar vi privatiseringssjukan.

Med vänliga hälsningar
Anna, Joel, Maria och Robin

Källor:
[1] Dagens Nyheter, “Skandal att de oseriösa gymnasierna får fortsätta”, http://www.dn.se/debatt/skandal-att-de-oseriosa-gymnasierna-far-fortsatta/

— – Har du inte Facebook? Då kan du kopiera mailet nedan och skicka till dina fem bästa vänner, kollegor eller familj. – —

De senaste åren har vi sett hur mycket av det vi äger tillsammans säljs ut till välfärdsoligarker och direktörer. Det kan vara skolor, vårdcentraler eller i värsta fall akutsjukhus.

De styrande i Stockholm vill sälja ut ytterligare ett akutsjukhus [1], trots att sju av tio svenskar är mot en privatiserad sjukvård [2]. Nu måste vi gemensamt höja våra röster så de styrande i Stockholms idéer inte sprids till hela Sverige.

Skriv under kampanjen och var med och rädda sjukvården från privatiseringssjukan!
https://kampanj.skiftet.org/page/s/radda-var-sjukvard

Källor:
[1] Dagens samhälle, ”Dags för ytterligare ett privat sjukhus”,http://www.dagenssamhalle.se/debatt/l-dags-foer-ytterligare-ett-privat-akutsjukhus-26588
[2] SVT, “Massivt motstånd mot välfärdsvinster”,http://www.svt.se/nyheter/inrikes/massivt-motstand-mot-valfardsvinster

Avslutar med att meddela att Skiftet erbjuder följande möjlighet:

”För att starta din egen kampanj – https://www.minkampanj.nu/

Ska vi lägga ner tid på att försöka driva en svensk tabufråga i denna regi? 😉

Annonser
Det här inlägget postades i Vård och miljö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.