Verkligheten visar att Tage Erlander och Palme hade rätt

Av Olle Ljungbeck

Rubricerade statsministrar var båda oroade över den sjunkande intellektuella nivån hos regerings- och riksdagsledamöter. Bekräftelse på att deras farhågor var riktiga får vi så gott som varje dag.

Senaste exemplet var under riksdagens öppnande när den socialdemokratiska riksdagsledamoten Monika Green trots sin ålder (56 år och sålunda ingen ungdom) inte kunde tygla sin barnslighet utan jagade pokèmon under statsministerns tal!

En annan som visat brist på såväl omdöme som begåvning är miljöpartiets utbildningsminister Gustav Fridolin. När frågan om att förbjuda religiösa friskolor för att förhindra att barn indoktrineras, ansåg han att 6- 14 åriga barn mycket väl själva kunde säga i från om de inte önskade bli indoktrinerade!

I dag stoltserade såväl försvaret som politiker över att man beslutat om att ca 150 soldater skulle vara kvar på Gotland för att försvara denna mot någon makt som inte nämndes. Denna nyhet presenterades utan att någon brast i skratt.

Miljöpartisten Karin Svensson Smith vill att kommunerna skall få ta ut en särskild skatt på parkeringsplatser. Hon lär ha föreslagit detta på fullt allvar!

Detta är bara några exempel på förslag från dagens politiker som Tage Erlander och Palme redan på sextiotalet varnade om att deras begåvning var i dalande. Eftersom deras uttalanden gjordes för ca femtio år sedan måste vi börja närma oss katastrofen!

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Verkligheten visar att Tage Erlander och Palme hade rätt

  1. kbrel skriver:

    Sverige är numera en bananrepublik!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.