Angående hatet!

Av Olle Ljungbeck

I måndagens Gefle Dagblad finns en presentation av Gellert Tamas skriven av Anja Haglund med rubriken, ”Hatet som göder extremhögern”.

Enligt Gellert Tamas; ” har de senaste decennierna ett kraftfullt hat tagit en central plats i det svenska samhället”. ”Vinnare är den parlamentariska extremhögern och det är också den som i dag framstår som vårt största hot mot demokratin”.

Självklart är hat varken ett vettigt, klokt, intelligent eller fruktsamt sätt att kritisera skevheter i samhället eller mot individer och företeelser vi ogillar, ja kanske avskyr. Men Gellert Tamas sätt att ta sig an problemet saknar tyvärr vettiga proportioner.

Enligt Säpo finns det på sin höjd 300 organiserade nazister i Sverige. Huvuddelen av sverigedemokraterna (SD) är helt vanliga människor som sannolikt hävdar demokratin mer än vad en stor del av det ledande politiska etablissemanget inom ”sjuklövern” gör.

Vi har många exempel på detta alltsedan EU-inträdet.

2002 ändrades grundlagen på ett grundlagsvidrigt sätt. Sålunda långt före att SD kommit in i riksdagen. Brottet var så grovt att självaste lagrådet hävdade att det stred mot grundlagen. Framstående mycket seriösa jurister påstod tom att det var en statskupp. Vi har väl flertalet Decemberöverenskommelsen (DÖ) i minnet, som innebar att en av de viktigaste grundstenarna i demokratin – Parlamentarismen – avskaffades. DÖ upphävdes visserligen några månader senare men moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ville återinföra den lite senare. Även statsminister Löfven var positiv till detta. Under åren efter EU inträdet har ett stort antal ändringar gjorts i grundlagen utan att höra folket.

Genom godkännandet av Lissabonfördraget som svenska folket aldrig fick möjlighet att säga ja eller nej till stiftas nu 70 procent av de i Sverige gällande lagarna i EU! Kan vi då tala om, som det står i portalparagrafen i Grundlagen; ”Att all offentlig makt utgår från folket”? Var största hotet mot demokratin finns i dag behöver man inte vara statsvetare för att så gott som dagligen påminnas om. En så stor fråga och som kanske kommer att få större konsekvenser för vårt land och folk någonsin – massinvandringen –  har vi som medborgare inte fått uttala oss kring! Vem hotar demokratin?

”Muslimerna utmålas som vårt största hot. Men varför fungerar det på bred front i dag och inte 1993, när ett försvagat Ny demokrati angrep islam och muslimer?”

Har Gellert Tamas sovit under tiden mellan 1993 fram till i dag? Är det underligt efter vad som händer och sker i vårt land bara efter 2006 att människor reagerar?

Man måste vara mytoman ifall man inte lyckas hänföra det våld av alla slag som präglar vårt land till vissa bestämda grupper. Vad detta våld beträffar så kan man rimligen, om man vill vara ärlig, inte hänföra detta till vare sig nazistiska och etniskt svenska grupper.

Hur kan Geller Tamas så tvärsäkert påstå att ”de små militanta islamistiska grupperingarna inte är tillräckligt starka för att rubba den svenska demokratin i dess grundvalar”. Hur vet han förresten hur stora de är?

Senast för några dagar sedan kom det oroväckande siffror på hur många unga muslimer som sympatiserar med extrem islamism.

Till slut skulle jag vilja påstå att den åsikts- och yttrandefrihet som sjuklövern och de politiskt korrekta medierna så ofta skryter om gäller enbart dem själva. Ifall vi hade den yttrandefrihet som en gång var tänkt hade vi kanske också haft en sundare samhällsdebatt.

Men sanningen har alltid varit något makthavare fruktat i går som i dag.

Därför får endast de som är maktens lydiga lakejer ordet. De andra åsätts åsikter som varande ett hot mot samhället, men som vid närmare granskning innebär ett avslöjande av makten och därför för farlig att delge medborgarna.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Angående hatet!

 1. corneliadahlberg skriver:

  ”Lögnen premieras.

  Hej.

  Såg av en tillfällighet att Gellert Tamas är kandidat till stora journalistpriset.
  Är man tillräckligt mycket PK får man skriva vilka osanningar som helst och ändå belönas. Källkritik existerar inte i deras värld. Medan vi så mycket som möjligt försöker skildra verkligheten inte ens kommer in i medierna!
  Jag förtvivlar snart om förnuftet någon gång skall komma tillbaka.

  Olle”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.