Orsaken till flyktingströmmarna

Nyss hemkommen från Kyrkomötet i Uppsala. Motionen som väckte i särklass störst engagemang var ”Prästers vigningslöfte och vigsel av samkönade par”. Det var uppenbart en brinnande het fråga för kyrkfolket i Svenska Kyrkans högsta beslutande organ.

Min motion ”Orsaken till flyktingströmmarna” var avsedd att bidra med ett litet halmstrå till att försöka lägga band på beredvilligheten hos våra politiker att medverka i krig mot länder varifrån flyktingar följaktligen sedan strömmar. Men temat var allt annat än brinnande för kyrkfolket.

Talespersonen för Kyrkolivsutskottet steg upp i talarstolen med ett leende och inledde avslagsanförandet till min motion med att säga att det var roligt att sitta i det utskottet, man fick diskutera Nato och allt möjligt annat, varpå kyrkfolket skrattade. Låt det brinna därborta, bara vi får visa vår ”humanism” mot flyktingströmmen som sedan kommer hit.

Två (2) personer av de 245 ledamöterna reste sig upp för bifall till motionen vid beslutsfattandet dagen därpå (varav jag så klart var den ena). Det var faktiskt en (1) mer än jag räknat med 😉

Kyrkomötet  

Motion 2016:6 

av Cornelia Dahlberg

Orsaken till flyktingströmmarna

Förslag till kyrkomötesbeslut  

 1. Kyrkomötet beslutar attge i uppdrag till Kyrkostyrelsen att uttala sig för att Riksdag och Regering agerar för att Sverige upphör med sitt deltagande i oprovocerade anfallskrig mot främmande länder.
 1. Kyrkomötet beslutar att be Kyrkostyrelsen uttala sig för att Riksdag och Regering avstår från medlemskap i NATO, eftersom det är en alliansför krig.

Motivering  

Svenska Kyrkan tycks betrakta samtliga som anslutit sig till pågående flyktingströmmar till Sverige som flyktingar undan krig. Ifall orsaken till flykt är t.ex. arbetslöshet, förhoppningen om att kunna åtnjuta ett förhållandevis generöst bidragssystem eller kanske att sprida sin egen religion med dess lagar och värderingar, så tycks Svenska Kyrkan ändå betrakta dessa individer som flyktingar likt den heliga familjen på flykt från Egypten. De som ifrågasätter rådande omständighet tycks betraktas som onda människor.    

Det som förvånar mig mest är att så lite, eller inget fokus läggs på orsaken till de förödande krigen, som ju skapar flyktingströmmarna bestående av verkliga flyktingar. Många av Kyrkomötets ledamöter har politiska uppdrag, även på riksnivå i beslutsfattande ställning. Svenska Kyrkan skulle, om man ville, kunna arbeta för att påverka till en fredlig politik istället för den idag rådande.    

Ett faktum ni säkert känner till är att Sverige är världens största vapenexportör per capita. Som om det inte räckte närmar vi oss nu ett även officiellt medlemskap i världens största allians för vållande av krig, NATO. Detta tycks ske utan att först fråga folket, vilket egentligen ärgrundlagsfäst med föregående ALLSIDIG information till folket i sak. Något våra regeringar numer i regel struntar i.   

Som exempel kan nämnas det förödande kriget bl.a. Sverige bedrev under NATO:s ledning mot Libyen. Samtliga av media oftast gynnsamt marknadsförda riksdagspartier voterade för anfallskriget mot Libyen. Det av media illa ansedda riksdagspartiet voterade emot det oprovocerade anfallskriget för 5 år sedan. Paradoxalt nog är mitt intryck att Svenska kyrkan anser justsådana människor vara inhumana.   

Tänk om kyrkan ville profilera sig som en förespråkare av fred istället för dagens stillatigande hållning när det gäller svensk inblandning i orsaken till flyktingströmmarna. Kännetecknande för dessa krig är att de aldrig orsakas av någon provokation mot Sverige. Däremot ser de ut att bero bl.a. på att Sverige tvångsvägen skulle vilja exportera den egna s.k. demokratin till dessa länder. Genom krig som sliter barn i stycken, gör dem föräldralösa, gör ruiner av deras skolor och sjukhus.   

Rapporter vad gäller beskrivet faktum lämnas helt enkelt därhän av nämnda media i symbios med orsakande politiker, liksom avSvenska Kyrkan. Varför? Kyrkan kan väl inte vara omedveten om orsaken till dagens tragiska flyktingströmmar bestående av de verkliga flyktingarna?    

Även om syftet med dessa krig skulle vara att avlägsna, och sedan genom annan part avrätta dessa länders ledare, av media kallade diktatorer, så vore det väl passande om en kyrka, som sägs bygga på kärlek i Jesu namn, uttrycker önskan om att det egna landet upphör att föra krig mot dessa länder. 

Ett ärligt och tydligt arbete för Svenska Kyrkan som fredsbevarande skulle nog dessutom attrahera unga människor och kanske minska medlemstappet till kyrkan!   

Motionär   

Cornelia Dahlberg 

 

Detta inlägg publicerades i Motioner. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Orsaken till flyktingströmmarna

 1. Josef Boberg skriver:

  Bra gjort !

  Grundorsaken till flyktingkrisen och terrorism är framför allt krig – och krig kan stoppas (det är inget aprilskämt).

  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna och deras medlöpare – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – sedan mer än 100 år tillbaka – har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar(länk till målningen Grindslanten av August Malmström 1885 – som i ett nötskal visar hur vuxna felfostrar barn till att på liv och död hängivet kämpa för pengar) – kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Gillad av 3 personer

 2. Sofia skriver:

  TACK TACK TACK!
  för att du kämpar!

  Gillad av 2 personer

 3. Björngunnar skriver:

  Penningen styr världen och vem är penningen?
  Svenska kyrkan tillhör en av dessa många framgångsrikt infiltrerade organ.
  Sveriges riksdag, polisen rättsväsendet, militären…
  Nu vet vi när det gäller Svenska kyrkan att 2 av 245 inte är infiltratörer.
  I riksdagen finns antagligen ingen sedan Ove Svide’n blev utslängd.
  Tänk om djävulen ville ha vänligheten att vilja besöka Stockholm och lura skjortan och resten av kläderna av alla infiltratörer.
  Jag kan inte påstå att jag tycker synd om dem.

  Gillad av 3 personer

 4. Björngunnar skriver:

  Kyrkan kanske alltid har varit en tveksam representant för sanningen?
  Ta en titt på länken!
  http://www.mythomorph.com/wp/secrets-of-rosslyn-chapel/

  Gillad av 2 personer

 5. svitjod2000 skriver:

  Bra initiativ Cornelia, utslaget visar ju all önskvärd tydlighet var Svenska Kyrkan står. Oligarkerna har kontroll över alla politiska partier som genomsyrar hela samhällskroppen även Kyrkan. Allt motstånd som enskilda medborgare försöker visa slås ned på olika sätt. De som försöker protestera misstänkliggörs och får olika epitet påklistrade.

  De senaste åren har tonen hårdnat betydligt mot dem oss som vill ha en annan ordning. Vi delar inte den gemensamma ”värdegrunden” som numera råder i samhället. Vi jagas med blåslampa som ohyra som skall rökas ut till varje pris. Det tyder på att etablissemanget och oligarkerna känner sig hotade i att människor faktiskt tänker annorlunda. Att tänka i andra banor än det förhärskande är INTE att vara mot andra människor som exempelvis invandrare eller andra kulturer.

  Personligen värnar jag starkt ett mångkulturellt, mångetnisk värld. Det oligarkerna gör med alla sina krig är att få alla kulturer att blandas inom ett visst område. Europa, den gamla världen, är fortfarande ett hot mot oligarkernas planer på världsherravälde. Trots att man bildat NATO och EU som skall förhindra att Europas folk än en gång motsätter sig oligarkernas agenda.

  Demoniseringen av Ryssland är ett steg i att försvaga och helst underminera Vladimir Putin och den väg Ryssland valt att ta. Man har helt enkelt försvårat och i vissa fall helt undanröjt oligarkernas möjligheter till att ta kontroll över ryska naturtillgångar. Man har vidare förbjudit flera av oligarkernas NGO:er att verka i Ryssland.

  Efter att väst stöttat och medverkat i kuppen i Ukraina så kan jag inte se att Ukrainarna har fått det bättre än under Viktor Janukovytj som avsattes i februari 2014. Därefter tog Ryssland och annekterade Krim för att säkerställa att få ha sin stora flottbas kvar i Sevastopol. Annekteringen föregicks av en folkomröstning bland Krim-borna om de ville återvända till Ryssland eller kvarstå under Ukrainsk flagg. Omröstningen gav en överväldigande majoritet för att ansluta sig till Ryssland.

  När Sverige skulle ansluta sig till EU gjordes det med motiveringen att EU var ett fredsprojekt och att vi gemensamt med andra EU länder skulle få en bättre ekonomisk utveckling. Resultatet vi ser nu är att det blivit tvärtom. EU har krigat med NATO i Libyen och Afghanistan, man bedriver ekonomisk krigföring mot Ryssland, åtgärder som ingalunda kan beteckna EU som ett fredsprojekt. EU är inget annat än en maktfaktor oligarkerna skaffat sig för att kväsa all opposition mot deras agenda. Den ekonomiska utvecklingen inom EU vittnar inte heller om att EU projektet skulle vara fördelaktigt för vanligt folk.

  Svenska Kyrkan är en del i etablissemanget och dess utövare har inget intresse av att driva frågor som rör vanligt folk. Man saknar helt intresse att sätta Sveriges väl och ve först. Våra ledare lägger mest krut på att genomdriva oligarkernas agenda och för det får de rikligen betalt i form av högbetalda platser i oligarkernas storföretag. Mutor, Mutor och åter mutor. Våra ledare har sedan länge sålt ut sitt land och sitt folk.

  Gillad av 2 personer

 6. Helt i Jesus anda, Cornelia. Jag anser visserligen att den extrema islamistiska doktrinen bör utrotas, ex. genom att understödja demokratiska krafter i arabvärlden såsom den sekuläre demokratiske Assad.

  De rasistiska krigen som mördar miljontals araber/muslimer har ju bevisligen lett till motsatsen, nämligen mer extremism och mer spridning av extrem islamism, när det hade varit bättre att låsa in den där den hör hemma.

  Gillad av 1 person

 7. corneliadahlberg skriver:

  Tack – delat artikeln på FB! ”Ett ofattbart hyckleri bortom allt mänskligt förstånd.”

  Gilla

 8. Pingback: – ”Jag är asyl” | corneliadahlberg

 9. Pingback: Folkets motioner… | corneliadahlberg

 10. Pingback: Svenska Kyrkan kampanjar för fler ”flyktingar” | corneliadahlberg

 11. Pingback: En gång skall vi ställa landsförrädarna inför folkets dom | corneliadahlberg

 12. Pingback: Nieårskrönika | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.