Söndagsbio och läsning

Från Kalle Hellberg

Se 14 min film: Professor Götzsche: ”Mediciner gör mer skada än nytta”!

Om psykofarmaka som skrivs ut mot ADHD mm, enbart för att göra industrin rik, men orsakar enorma skador hos patienterna!

Följer tips från Kalles listmedlemmar:

  1. Arbetsförmedlingens generaldirektör bluffar medborgarna med falska påståenden om behovet av en ökad invandring

  2. Rekorddyr mat till flyktingar

  3. Trump kommer att orsaka USA:s kollaps

      Översättning här

  4. EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien!

  5. Om du är för fred på Jorden är du automatisk en rysslandsagent

      Översättning här

Sist men inte minst (se även länk nr 3 ovan):

Dagens Brage 

VÄRLDENS MEST KÄNDA FREDSFORSKARE TROR ATT USA FALLER SÅ SENT SOM 2020.

Professor Johan Galtung är känd som skaparen av den vetenskapliga fredsforskningen. Han grundade institutet för fredsforskning i Oslo och startade tidskriften Journal of Peace Research 1984. Han är hedersdoktor vid rader av universitet och har professorstjänster vid flera stora universitet – i Geneve, Paris, London, Hawaii och Princeton (ett av USA:s mest berömda universitet).

År 2000 förutspådde Galtung att det amerikanska imperiet skulle vittra sönder inom 25 år. När Georg Bush valdes till president sänkte han sin spådom om USA:s fall till år 2020. I en bok som publicerades 2009 ”The Fall of the American Empire – and then What?” stod han fortfarande fast vid att USA skulle förlora världsherraväldet 2020. Nu skriver Galtung att imperiets undergång kan inträffa ännu snabbare – tidigt under Trumps presidentperiod.

USA GÅR UNDER SNABBARE ÄN VAD GALTUNG TROR. Fredsforskningen har engagerat massor av stora forskare. Historiska turbulenta skeenden har studerats noggrant av många duktiga forskare. Många kända mönster återkommer nästan alltid strax innan kriser och krig utbryter eller innan imperier faller. Självklart finns det serier av historiska lärdomar som har blivit till vetenskap – ”fredsvetenskap”. Galtung har nominerats till Nobels Fredpris – men hans dystra spådomar om USA:s fall har förhindrat hans självklara fredspris.

USA:S FALL ÄR OMEDELBART FÖRESTÅENDE. Fallet sker på några timmar eftersom fallet kommer som en följd av den bankkrasch som alldeles strax inleds i södra Europa – med stor sannolikhet i Italien. Det finns inte ens en promilles chans att Italiens storbanker klarar sig. Det kan röra sig om några månader – möjligen något år. Det är denna händelse som får dominobrickorna att falla.

Galtung skriver att USA har samlat på sig rekordmånga ”internal contradictions” – avgörande inre motsättningar eller inre konflikter – som alla är typiska tecken på ett imperiums fall. Men ett av dessa är imperiets akilleshäl – kreditsystemet. Detta håller på att kollapsa. Man kan säga att folket har handlat ihjäl sig ”på krita”. I samma timme som förtroendet för dollarn faller kollapsar USA. Landet kastas in i ett blodigt inbördeskrig.

Dollarns fall förändrar hela världen. Hawaii bryter sig lös från USA. Alaska återköps av Ryssland. Texas kan bli en egen stat. EU bryts sönder. Västra Europa knyter banden österut. Kina och Ryssland blir morgondagens stormakter i öst. Ännu en gång kommer det tyska lokomotivet att ta fart. Tyskland kommer att bli västra Europas industriella motor.

En långsam övergång till ett agrarsamhälle väntar mänskligheten. Den allt effektivare produktionen leder automatiskt till massarbetslöshet i städerna. Urbaniseringen avstannar och det motsatta skeendet påbörjas – en flyttning tillbaka till landsbygden. Miljarder småjordbruk kommer att sättas igång överallt runt jordklotet. De utarmade jordarna kommer återigen att börja fyllas med näringsrik humus. Vi blir nästan alla småföretagare – hundratals olika hantverkare och massor av småjordbrukare. Vi kommer äntligen att få börja skapa själva i stället för att bara vara simpla konsumenter som dör under reklamsändningarna i TV. Vi blir fullvärdiga människor i stället för galna masskonsumenter.

När Mordors rike kollapsar får vi dessutom äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens alla hörn och kanter. Människan håller på att lära sig att leva i fred med varandra. Det finns snart inga soldater mer – för när USA faller behövs inga gevär längre annat än för jakt och prickskytte.

Framtiden är mycket ljus – men omställningen blir synnerligen besvärlig för mänskligheten. Inget snack om detta. Det blir kolsvart före gryningen – men en soluppgång väntar. När ondskans rike kollapsar föds den nya värld som väntar på våra barn och barnbarn.

Själva tröskeln till en värld i fred är när freden mellan palestinier och israeler undertecknas i Jerusalem. Jag har redan börjat fira – men just nu har jag slut på öl.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndagsbio och läsning

  1. Hans Nilsson skriver:

    Nu är det snart juletid och sen skall vi fira att det blir ett Riktigt Gott Nytt År 2017. Ännu en bra och innehållsrik text. Tack Brage.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.