Utomhusbränder ökar exceptionellt

är förstasidesrubrik i gratistidningen Extra Östergötland och jag kan inte låta bli att nyfiket undra – kommer de avstå från att beskriva orsaken och om den nämns, hur kommer de vrida och vända på fakta till orsaken bakom de ”exceptionellt” ökande skogs- och bilbränderna? Jag läser igenom artikeln fast jag numer brukar undvika att befatta mig med deras lögner.

En orsak till den exceptionella ökningen av utomhusbränder kära läsare är att Östergötland blivit mycket attraktivt och lockar till sig fler människor och verksamheter. Därmed tänkt att du genast ska släppa tanken på flyktingarna, för de kommer ju inte med ”verksamheter”. Vem kommer till den plötsligt attraktiva landsdelen med ”verksamheter” då? Jo Svensson förstås. När Svensson anländer till Östergötland så förvandlas hen genast till pyroman och grillar så gnistorna yr i skog och mark och tuttar på bilar lite här och där.

MSM har dock lärt sig att Svensson inte längre köper hur mycket lögn som helst, så i nästa mening anges som orsak att  det under ”en kort tid” 2015, märk väl kort tid! skedde en stor tillströmning av människor på flykt. Men nu ska du inte tro att det var dom som tuttade på bilar och var oförsiktiga i skog och mark, nej absolut inte kära du, utan problemet var i första hand personalen, dvs Svensson, och sedan boende på flyktingförläggningar eftersom de inte lärt sig hantera den nya situationen med automatiska brandlarm…

Att inte dom här råttorna som kokar ihop smörjan drunknar i sin egen förljugenhet! Hur kan vi hjälpa dem? Jag förstår att sanningen måste smärta något olidligt den dagen en sådan råtta inser att hen har vigt sitt liv åt lögnen, men det måste väl ändå göra mer ont att inse, trots att insikten är väl undangömd, att hen slavat åt maktgalna, giriga krigshetsare?

Här följer Olle Ljungbecks exempel på en sådan råtta och i kontrast därefter en ärlig människas utmärkta och kortfattade beskrivning av dagens Sverige. Ögna råttans text så du  slipper äcklas mer än nödvändigt, men läs de ärliga människornas kamp mot den förgörande draken – hjärntvättande bankirmedia.

Dårarna styr media.

Hej.

Så här olika kan en PK-journalist resp en klart seende individ se på samma företeelser.

Jag ville givetvis tvåla till denna Mirjamsdotter riktigt men PK media tar inte in det. Är det inte skrämmande hur en person får skriva på ledarplats och stå oemotsagd?

Fredrik Kärrholm har sett verkligheten och beskriver den. Men hur många tidningar tar in det?

Olle Ljungbeck

”Sofia Mirjamsdotter: Lås inte in dig bara för att du känner dig otrygg

Ledare

Varför ökar känslan av otrygghet i Sverige?

Det är en högst relevant fråga att ställa sig utifrån resultatet av Brottsförebyggande rådets (Brå) årliga nationella trygghetsundersökning. Den visar att antalet kvinnor som känner sig otrygga har ökat med 25 procent sedan föregående år, vilket är den största ökningen sedan den första undersökningen gjordes 2006.

Även män känner sig mer otrygga även om ökningen där inte är lika stor. Trots en märkbar ökning är det fortfarande 81 procent av befolkningen som känner sig trygga i sitt närområde.

Undersökningen säger dock ingenting om huruvida det finns anledning att känna sig mer otrygg i dag än för låt säga två år sedan. Den mäter bara upplevelsen av otrygghet.

Visserligen är det fler kvinnor än tidigare som uppger att de utsatts för sexuella övergrepp av något slag (allt från ofredande till våldtäkt), men vad betyder det egentligen?

Det betyder inte nödvändigtvis att fler övergrepp begås. Det kan lika gärna ha att göra med hur samtalsklimatet har förändrats, och om en delvis ny syn på innebörden i begreppet sexuellt ofredande. Det är svårt att få klara besked om vad som gäller här. Dels för att vi vet att mörkertalet när det gäller sexuella övergrepp är stort. Anmälningsbenägenheten är liten i förhållande till många andra brott, även om den ökat något på senare år. Dessutom har de senaste årens debatt präglats av fokus på att ta sexuella övergrepp på större allvar, att faktiskt anmäla när de sker och på samtycke. Det skulle alltså kunna vara så att medvetenheten om vad som faktiskt är ett ofredande eller övergrepp har ökat.

Emellertid ger inte undersökningen svar på vilka orsaker som ligger bakom ökningen.

Det är givetvis så att samhällsdebatten och medierapporteringen spelar roll för den upplevda tryggheten. Det dödliga våldet i till exempel Göteborg var större under både 2013 och 2015 än under 2016. Antalet skjutningar var fler under både 2013 och 2014. Trots det kan upplevelsen vara att våldet har ökat, eftersom medierapporteringen har fått större utrymme. Nu är det visserligen så att det dödliga våldet har ökat de senaste två åren, sett till hela landet. Frågan är om det betyder att den stora majoriteten har större anledning att frukta för sina liv när de stegar ut på gatan år 2017 än de hade år 2007?

De flesta av oss bygger fortfarande vår världsbild genom vad vi ser och hör i olika medier. Får vi dagliga rapporter om svält är vi benägna att tro att svälten är mer omfattande än om vi aldrig får höra talas om den, även om de faktiska förhållandena lika gärna kan vara tvärtom.

I spåren av debatten om polismyndigheten, om bristande resurser och dålig organisation, så är det därför knappast konstigt att många upplever att Sverige har blivit otryggare, även om den enskilde kanske inte alls löper högre risk att utsättas för brott.

När debatten om sexuella övergrepp i folksamlingar och på festivaler får mer utrymme än tidigare är det därför inte heller konstigt om många unga kvinnor känner större rädsla nu än för fem år sedan då rapporteringen om dessa övergrepp inte var lika omfattande. Detta trots att sexuella övergrepp på festivaler är långt ifrån någon ny företeelse.

Den som låter känslan styra riskerar att skrämma upp sig kanske utan anledning. Att inte våga gå ut ensam på kvällen är att begränsa sitt liv, ofta helt i onödan.

Sofia Mirjamsdotter

sofia.mirjamsdotter@mittmedia.se
                                           ——-

Det osänkbara landet av Fredrik Kärrholm ur SvD.

Den grova brottsligheten ökar. Hänsynslös ligism breder ut sig. Segregationen förvärras. Arbetslösheten bland invandrare är enorm. Statens skuldsättning växer. Skatterna höjs. Företag flyttar utomlands. Överbeläggningen i sjukvården tilltar. Sjukvårdsköer växer. Bostadsbristen eskalerar. Skolresultaten är alltjämt usla. Kvaliteten i högskolan sjunker. Och pensionsprognoserna är negativa. Men det är ingen fara, tänker den gode svensken – det kommer nog snart att lösa sig till det bättre, vi bor ju trots allt i Sverige.

Låt oss kalla det Titanic-nationalism. En föreställning om nationen som osänkbar. Trots att båten lutar 15 grader; trots att människor kommer uppspringande från tredje klass och ropar att det läcker in iskallt vatten. Men ingen båt och inget land är osänkbart. Även om också de allmänna historiekunskaperna har försämrats krävs inte mer än ett par sökningar via Google för att finna gott om exempel på välfungerande samhällen som krackelerat. Ofta till följd av folkvandring eller politiskt vanstyre, inte sällan i kombination.

Vi har aldrig varit ockuperade och vår existens har aldrig varit hotad i verklig mening. Kanske är det också därför många svenskar tror att vårt samhälle är osänkbart. Och kanske kommer därför reaktionen att bli oväntat kraftig med insikten om motsatsen.

FREDRIK KÄRRHOLM

Polis och kriminolog.”

Avslutningsvis, för att sanningen skall väga tyngst, låter vi ytterligare en polis ge sin verklighetsbeskrivning:

Polis som skriver artikel i förtvivlan över våra menlösa lagar

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Utomhusbränder ökar exceptionellt

 1. Björngunnar skriver:

  Rättsväsende är nyspråk för ett kriminellt system.
  Kriminell betyder oansvarig .
  Skicka hem alla odugliga idioter och ersätt dem med folk med skit under naglarna.
  Några ack så tjocka böcker behövs inte, det räcker med sunt förnuft.

  Liked by 2 people

 2. Conny Lundberg skriver:

  Varför inte föreslå någonting diametralt motsatt till straffrabatt???
  Ju fler brott förövaren begått, ju längre straff, eller tre brott är lika med ett längre straff?

  Liked by 1 person

  • Björngunnar skriver:

   Sisyfos (grek. myt), konung i Efyra (Korint), bekant för sin slughet och list. S skall tom ha bedragit Hades. I underjorden straffades S därigenom, att han måste vältra en sten uppför ett berg, vilken ständigt åter rullade ner igen. Sisyfosarbete betecknar varje på en gång mödosamt och lönlöst strävande.
   /Nordisk Familjebok 1952-55 (1959)
   Den som straffas är vi svenskar som låtit oss bedras av överheten och vi betalar för vår egen undergång.
   Vad etablissemanget inte fattat ännu är att dom sitter i samma båt.

   Liked by 2 people

   • Politikeradeln har rimligtvis sina tillgångar i olika utländska skatteparadis. Endast nationella demokratiska revolutioner i tillräckligt många länder skulle kunna få ordning på skiten. Då måste skatteparadisen lämna över uppgifterna eller s.a.s. ”stängas ner”.

    Liked by 2 people

   • Björngunnar skriver:

    Du missar Martin att våra tillgångar är våra släktingar och vårt folk i mycket högre utsträckning än kapital på judisk bank.
    Det finns visst någon islamsk bank nånstans också?!

    Liked by 2 people

   • Det förklarar inte hur folket röstar och hur politikeradeln agerar.

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    Förklaringen på detta är att vi har att göra med landsförrädare som dessutom är helt urblåsta i huvudet.
    Även dessa har ju barn o släktingar som de säljer ut för ett fett bankkonto någonstans.
    Och när det gäller intelligenskvot, det påstås ju att tillverkarna av atombomben var intelligenta.
    Det kanske är lika bra att Sverige totalhavererar och får byggas upp från grunden igen och då utan att främmande herrar styr politik och media.

    Liked by 2 people

   • Så… Om vi således har med ”landsförrädare som dessutom är helt urblåsta i huvudet” att göra som heller inte tänker på ”barn o släktingar som de säljer ut för ett fett bankkonto någonstans” kanske för att intelligenskvot en är för låg eller i alla fall den emotionella intelligensen är för låg, så låg att Sverige nu är på väg att totalhaverera. (kanske med hjälp av ”främmande herrar” som ”styr politik och media”…

    VAD ÄR DÅ LÖSNINGEN?

    Liked by 2 people

   • Björngunnar skriver:

    En motfråga.
    Vad skulle vikingarna ha gjort?
    Tala vänligt till dem och startat ett demokratiskt parti och sagt, rösta på oss så blir ni av med patrasket?!

    Liked by 2 people

   • Huvudsaken att man är konsekvent, anser jag, och handlar enligt det kategoriska imperativet.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kategoriska_imperativet

    Vill du gå bärsärk mot de som bär särk kan det kanske gillas av de som vill komma till himmelriket med 72 jungfrur? …även om det inte gillas av lagen… 🙂

    Personligen anser jag att varje demokratisk individ bör ”tala vänligt” med IQ och EQ till alla, så gott det går, och att varje kvinna/man som anser att inget annat parti duger bör ha stake nog att starta ett demokratiskt parti och säga, ”Rösta på oss genom Valsamverkanspartiet så har ni möjlighet att bli av med de andra!”

    Är det inte rimligt?

    Liked by 2 people

   • Björngunnar skriver:

    Man kan också fråga, kommer det att fungera nu när vi vet hur motståndarna beter sig.
    http://friasidor.is/kommunismen-pa-15-minuter/
    Om du mot förmodan kommer att lyckas att starta ett parti och det blir populärt hur skall du undvika att det infiltreras liksom Sverigedemokraterna blev, likt svenska kyrkan blev, som riksdagen är, som militärens ledning är, som rättsväsendet är, osv
    Det som jag kan komma på så här på rak arm där någon lyckades var i det spanska inbördeskriget där Franko lyckades besegra Sovjetunionen.
    Det spanska guldet försvann visserligen till Moskva och det nya Sovjetunionen EU har tagit över Spanien.
    Hitler gjorde ett försök och misslyckades.
    Khaddaffi med sitt mönsterland misslyckades.
    Saddam Hussein fick på moppe osv.
    Det är inte lätt att vara optimist men du Martin kanske har ett kort i rockärmen?

    Liked by 2 people

   • Jag tror inte heöt på den historien, men vi är ändå eniga om att girigbukarna inte gillar nationalism eller socialism på riktigt och då hellre drar dit där monopolkapitalismen råder. Det är intressant. Verkligen.

    Svar på dina frågor:

    Man undviker infiltration och förstörelse genom en ordentlig antagningsprocess till styrelse/centralkommitté, samt att man där tar beslut efter djuplodande samtal och enighet, samt att den permanente ledaren och grundaren har rätt att leda partiet med järnhand när så ibland krävs så att partiet håller linjen.

    Men alla kan naturligtvis inte tycka likadant, därför måste vi tillåta avknoppningar som samtidigt valsamverkar, så att demokratin kan förnyas och nå ut till människorna.

    De olika avknoppningarna bör samverka och ger varann chansen att komma över 4% tillsammans i de val där folket avgör demokratiskt vad som är rätt för nationen.

    CIA-styrd massmedia är idag politikeradelns samarbetspartners. Vi måste belysa dess lögner så ofta det går och lita på andra bättre vägar, ex. internet och personliga samtal, samt bojkotta de medier med fel ägarstruktur och styrd agenda-rapportering.

    Man måste som nation undvika personkulter. Nationens styrka ska ligga hos medveten hos folket självt och i hur de organiserar sig. Endast så kan man trygga demokratin på lång sikt.

    Liked by 2 people

   • Björngunnar skriver:

    Ordet demokrati har mist sin lyskraft, resultatet av demokrati blir detsamma om det ingår i DDR eller Sverige.
    Låt oss titta på hur naturen försvarar sig vid bakterieinvasion.
    Först höjs temperaturen för att göra det otrevligt för bakterierna, sedan går de vita blodkropparna till angrepp.
    Tror du inte detta beteende finns inbäddat i den mänskliga naturen när omständigheterna kräver det?

    Liked by 2 people

   • Är du inte demokrat vill jag genast avsluta samtalet. Demokrati är en mycket vacker tanke:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

    Ett immunförsvar som löper amok kallas ibland för AIDS.

    Immunförsvaret i Sverige blir nu alltmer aktiverat, men graden av aktivitet kommer hänga på folket.

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    Tjusigt Martin du vill avsluta samtalet när någon har en annan åsikt än du har.
    Vad är demokrati eller rättare sagt vad har det kommit att bli.
    Demokratin är hotad hör man ofta folkpartisten Birgitta Olsson säga och visst finns det krafter som hotar de utvaldas planer på att förinta oss svenskar.
    DDR tog över Västtyskland och DDR var frimurarstyrt.
    Tror du mig inte så titta på hur DDR,s flagga såg ut.
    Frimurarsymboler rakt framför ögonen men du avbryter samtalet…
    Säg inte sedan att jag inte varnade dig!

    Liked by 2 people

   • ”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
    / Olof Palme
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

    Jag anser att det är tokliberalier kapitalliberaler och nyliberaler som verkligen hotar demokratin då de tagit över genom fulmedias monopolkapitalistiska ägarförhållanden och förtrycker sådant de inte anser skall vara fritt att yttra. Detta är essensen av liberalernas ”frihet”.

    DDR-flaggan har endast passaren gemensamt med den symbolen annars har den en helt annan symbolik. Evidens:
    https://de.wikipedia.org/wiki/Staatswappen_der_Deutschen_Demokratischen_Republik

    Ditt påstående är som att säga att Norge är som Danmark för att ländernas flaggor båda har ett kors.

    Det rör sig om en religiös sekt med löjliga ritualer som ämnar skapa dolda lojaliteter till kungligheter, en sekt som undergräver demokratin som du jämför med en kommunistisk demokratisk republik…

    Tjusigt Björngunnar…

    Varför undersöker du inte sakernas tillstånd innan du skaffar dig åsikter?

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Vad vill du ha sagt?
    Att DDR inte var frimurarstyrt och att symbolerna inte är frimurarsymboler?
    Eller att frimurarorganisationer inte är judiska?

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Det feodala systemet är guds fiende och inte på något sätt störtat och DDRemokrati lever och frodas.
    Hela Sverige är infiltrerat men du skall skapa ett parti som är fritt från infiltration.
    Snacka om bristande kontakt med verkligheten.
    En kille som har kontakt med verkligheten, är kunnig och mycket humoristisk kan ses i denna länk.

    Gilla

   • Botemedlet är att vi måste se fantasifoster som fantasifoster, vilket kommer exponera fantasifoster som varken nödvändiga eller belönande.

    Hela Sverige är inte infiltrerat, räddhågset, utpressat av CIA eller till salu likt ulmedias presstituerade media-horor. Jag tycker du ska sluta med bitterhet och självkastrering.

    Det leder ju ingenvart att gnälla och försöka trycka ner de som vill göra något positivt.

    Då är det ärligt talat bättre att du är tyst tills du har något positivt och upplyftande att säga i den demokratiska kampen.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Du ägnar dig åt blasfemi något som det var dödsstraff för på Karl den tolftes tid men du tycker inte om att någon kritiserar ett system som är konstruerat mer eller mindre för att det är så lätt att infiltrera.
    I trettioåriga kriget hämtades pengar till kriget, betalningen, i Amsterdam.
    Vilka fanns där som ville se krig och död?
    Så visst kan även kungamakt infiltreras.
    Politikerna är dessutom utan ansvar för vad de ställer till med.
    Fortsätt gärna att skissa på ett system som är lätt att infiltrera.
    Med minskad statlig makt och att Sveriges socknar återfår makten ser framtiden ljus ut.
    Centraliserad makt är av ondo och judar bör aldrig äga media.
    Bäst vore om de höll sig på Madagaskar men vad göra med madagaskerna?

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Vidare…
    Jag tror att för att bli en lycklig människa måste vi söka kunskap om det mänskliga sinnet och den kunskapen finns inom religionen men inom politiken är det tvärtom.
    Där framhävs det materiella som det som är av värde.
    Det uppmuntras till perversion och uppror mot gud, eller om du inte gillar det ordet, människans natur.
    Naturligtvis har dessa onda krafter infiltrerat Svenska kyrkan, homosexualitet, abort, och självdestruktivt beteende.

    Liked by 1 person

   • Jag tror, som du, att för att bli en lycklig människa måste vi söka kunskap om det mänskliga sinnet och den kunskapen finns delvis inom kristendomen på så vis att Jesus och Tomas tvivlaren visar vägen ut ur mörkret:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/12/13/meditation-lucia-ar-egentligen-den-21e-december-pa-tomas-tvivlarens-namnsdag/

    Meditationen är som både jesus och Tomas tvivlaren noterat en av de välkända vägarna till lycka. T.o.m. på korset finner Jesus lyckan i sitt hjärta.

    Religionen… vad gäller blint tillbedjande av fascistiska gamla doktriner och människors fantasifoster så är det inte nödvändigt för anden i en modern vetenskaplig tid, snarare leder de till olycka och bort från ren kärlek.

    Vetenskapen är den nya andligheten, mest på gott, men precis som i religionen kan det finnas charlataner som skapar illusioner för att vilseleda folket eftersom de dyrkar Mammon av rädsla för döden, men döden samlar likväl rika som fattiga. Det enda som sedan återstår är vårt eftermäle, en tid, tills planeten träffas av en tillräckligt stor massa, vilket alla planeter gör ibland.

    Visst framhävs det materiella som det som är av värde i politiken och visst är det materiella av ett visst värde till en viss gräns, dock inte tillväxt in-absurdum (som religiösa illusionister ofta förespråkar då de dyrkar världslig makt och Mammon) eftersom detta förstör ”Demiurgens skapelse”.

    Perversion verkar drabba religiösa likväl som ateister. Således är inte religionen någon lösning på moraliskt förfall. Det är evident.

    Moralfilosofi och meditation är vad jag kan rekommendera så att hjärtat är öppet och att vi inte skadar andra människor.

    Människor lider nog som det är ändå. Vi behöver inte göra naturliga känslor och beteenden till en blodig kamp och göra det värre för varann.

    Vi kan vara respektfulla mot varann. Varken jaga bögar eller sexualisera staden inför barnen med Prideparader, eller jaga kvinnor som vilseletts att tro på karriären av fulmedia.

    Samtidigt kan vi förbjuda att folk kallar sig för intoleranta fascistiska sekteristiska doktriner som innehåller respektlöshet och uppmaningar till vidrigheter, eller att vi tar hand om dem på mentalsjukhus, där de blint troende definitivt verkar höra hemma.
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/08/06/mental-dysfunktionalitet-har-skapat-religionerna/

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    I Sovjetunionen så behandlades avvikande med droger.
    Mästaren fick då mycket droger att hela hans psyke blev utbränt.
    Djävulen själv verkade ledsen över detta.
    Åtetstog bara att föra över kärleksparet till en annan värld.
    Så det är inte patienterna på sinnessjukhus det är fel på, det är personalen!
    Både skrämmande och intressant att studera psykiatrins fasor.
    Kommer det in en kille som är i ett gott tillstånd så blir han behandlat med elchocker och psykofarmaka, kanske skär a lite i hjärnan med elektronkniv.
    Du och psykiatrin ser tydligen religion som något farligt.
    Ju bättre religion desto farligare.
    Symbolen för Rysslands återupprättande från materialismen, katedralen Christ the savior på engelska.
    Jag har själv varit i denna katedral som var en enorm upplevelse.
    Den är nybyggd, kommunistdjävlarna sprängde den gamla katedralen men nu är den återuppförd.

    Liked by 2 people

 3. Conny Lundberg skriver:

  Moral och laglydighet efterlevs utifrån grupptryck och lagstiftning och innan avskräckande åtgärder tas fram och media backar upp detta kommer ingenting att ske.

  Liked by 1 person

  • Björngunnar skriver:

   Idealet vore om vi kunde få ett mentalt klimat där det inte behövs någon repression för att inte brott skulle begås.
   Vi har det kommunistiska systemet som skapats för att ett fåtal genom list och vld skall kunna härska över massorna.
   Det är inte användbart i sammanhanget.
   Kom och tänka på det svenska sk. rättssystemet, för varje gång en dom förkunnas så blir denne dömde alltmer kriminell.
   Ett företag med ett sådant resultat skulle omedelbart få slå igen.

   Liked by 2 people

   • Conny Lundberg skriver:

    medvetenheten kommer att succesivt öka och en vacker dag lär vi komma dit:)

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    Och när vi en vacker dag kommer till medvetenhet, vad kommer då att hända?
    Ett väpnat bondeuppror kan det knappast bli för bönderna är i stort sett borta.
    Vad jag förstått av människans sinne så blir personen förvirrad när någon rubbar dess invanda cirklar, sanningar.
    Det blir nog mycken förvirring efter all denna hjärntvätt.

    Liked by 2 people

  • Björngunnar skriver:

   Vågar Trump krossa den judiska pressen innan den krossar honom?

   Liked by 1 person

 4. Ping: Cynismen kunde inte vara råare | corneliadahlberg

 5. corneliadahlberg skriver:

  Diskuteras religion, på tal om den förstörda underbara katedralen ovan, så finns kanske lika många tolkningar, föreställningar som diskuterande människor. Den religion jag varit delaktig i har alltid känts fri och som en form av kultur, även en form av konst. Ett andligt sökande och forskande som borde stå var och en fritt att genomföra i sin egen utvecklingstakt, om man alls är intresserad.

  För mig är det obegripligt varför någon har intresse av att vilja stoppa eller förlöjliga en sådan utvecklingsväg, annat än av rädsla eller maktbehov. Tack Björngunnar för återkopplingen till Mästaren och Margarita, som ska bli ett eget blogginlägg snart, men till dig som är kvar i tråden och redan har läst Michail Bulgakows fantastiska roman, se den vackra, välgjorda och spännande filmatiseringen med bra musik i följande Youtubeklipp, ett tips från Björngunnar:

  Till dig som inte läst boken än så är den tillfälligt slut…, men i väntan på eget exemplar kan du ju låna på bibblan 😉

  http://www.adlibris.com/se/bok/mastaren-och-margarita-9789113023120

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s