Anmälan av bostadsminister Mehmet Kaplan och statsminister Stefan Löfven

Avpixlat: ”Kaplan om Fadime: “Det var rätt att hon dödades”

HEDERSVÅLD Före detta bostadsminister och miljöpartisten Mehmet Kaplan ska ha reagerat på mordet på Fadime Sahindal med att uttrycka att det var rätt att döda henne.

Enligt Ledarsidorna.se ska Kaplan som dåvarande ordförande för Sveriges unga muslimer, som nyligen blev av med statsbidrag, ha fällt uttalandet då han och Bam Björling, som lämnade Miljöpartiet i samband med att Kaplan blev minister, var på väg till en tv-studio för att debattera mordet på Sahindal.

“Det var rätt att hon dödades”, ska Kaplan ha sagt till Björling – ett citat som är avstämt med Björling som i sin tur ska ha “beordrats” av Yvonne Ruwaida (MP) att inte tala om så kallat hedersvåld.”

Av Olle Ljungbeck

Anmälan av bostadsminister Mehmet Kaplan och statsminister Stefan Löfven till Diskrimineringsombudsmannen.

Jag anmäler härmed rubricerade personer för brott mot ” FN- konventionen om avskaffande av alla slags diskriminering av kvinnor”.

Eftersom i den svenska jämställdhetslagen inget finns inskrivet om diskriminering inom religiösa samfund åberopar jag därför ovannämnda FN-konvention som Sverige har undertecknat. Denna omfattar all slags diskriminering innebärande kränkning av kvinnor.

mehmet kaplan

Bostadsminister Mehmet Kaplan, tredje från vänster. Redan här borde man anat var Kaplan hör hemma. Inte ger bilden sken av jämlikhet mellan könen!

Ovanstående bild från en moske i Sverige visar bostadminister Mehmet Kaplan. På andra raden finns kvinnorna som inte äger rätten att sitta bland männen.

Detta är en tydlig markering av kvinnornas underordnade ställning och därmed diskriminering enligt nämnda FN-konvention. Men detta är inte allt. Inom moskens ”ramar” sker härutöver en omfattande reglerad diskriminering av kvinnor, som tydligt strider mot grundlagen men också mot andra allmänna lagar om förbud att diskriminera någon pga kön. Vissa moskeer har härutöver fått rätten att driva friskolor. Självklart är detta inget annat än koranskolor där flickor diskrimineras och hjärtvättas att alltid vara mannen underdånig.

Det är särskilt allvarligt att en svensk minister genom sin närvaro, medlemskap i mosken, men också genom sin auktoritet, sanktionerar denna diskriminering av kvinnor. Det strider helt mot de grundlagsfästa värderingar varje minister men inte minst Sveriges statsminister omutligt måste hävda.

Statsminister Stefan Löfven måste därför också hållas ansvarig för denna kränkning av kvinnor eftersom han är Kaplans chef.

Att han låter detta ske är inte bara en kränkning av kvinnor utan också ett våldförande på och skändning av de värderingar vi grundlagsfäst men också lagfäst genom allmän lagstiftning. Eftersom en majoritet av svenska folket ser dessa som grunden i en demokrati är det särskilt allvarligt att diskrimineringen får fortsätta utan att statsminister Stefan Löfven agerar men också att ansvariga myndigheter inte heller gör det! Frågan som ovillkorligen måste ställas är då.

”Är man rädd för att utmana de islamistiska antidemokratiska krafterna”? I så fall är det en feghet som klart diskvalificerar honom som statschef i en demokrati.

Men Stefan Löfven skymfar också FN eftersom han av FN.s generalsekreterare anförtrotts uppdraget att internationellt verka för kvinnors jämlikhet med män.

Genom att acceptera en islamist som minister kränker han därmed kvinnor världen över, men också de jämlikhetssträvanden som Sverige gjort sig känt för. Hans totala likgiltighet att inte minst göra slut på det utbredda kvinnoförtryck, som pågår inom islamistiska kretsar i förorter och parallellsamhällen i många av våra städer och större orter tyder allra minst på någon slags utvecklad humanism, vilken han med stora ord så gott som dagligen försöker få oss att tro att han är bärare av.

Därför kräver jag att Diskrimineringsombudsmannen utan att fly undan sitt ansvar med hänsyn till nämnda personers ställning omgående verkar för att den diskriminering jag pekat på undanröjs på ett tydligt och verkningsfullt sätt.

Genom studier av grundlagen och förarbetena till denna framgår det tydligt att Stefan Löfven bryter mot denna. Han har därför två val. Endera att entlediga Mehmet Kaplan omgående. Alternativt att Kaplan tydligt tar avstånd från den diskriminering av kvinnor som sker i mosken, men också lämnar sitt medlemskap så länge inte kvinnorna ges samma rättigheter som männen. Något allvarligare brott än brott mot grundlagen existerar knappast vare sig för en statsminister eller annan minister.

Till dig svensk vill jag säga. ”När statsledningen inte längre följer grundlag och andra lagar utan bryter mot dessa har vi nåtts av ett förfall som måste brytas.

Varje medborgare som vill hävda demokratin måste därför bekämpa detta förfall innan det är för sent”.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Anmälan av bostadsminister Mehmet Kaplan och statsminister Stefan Löfven

 1. Conny Lundberg skriver:

  ”Det var rätt att hon dödades” Vad ända in i glödheta h-t är detta för slags uttalande av en minister i Sveriges regering?
  En svensk minister som uppmuntrar ”hedersmord”. Hans åsikter kan knappast vara en hemlighet för hans chef, Stefan Löfven?!!! Eller för Miljöpartiet?!!!
  Bra, Olle! att du tar i ordentligt med ditt agerande!

  Liked by 1 person

 2. Möjligtvis skulle det ev. kunna gå under ”ärekränkning” av den döda flickan och de som sörjer henne, ”olaga hot” mot de som vill göra som hon gjorde, eller ”uppvigling” av de som anser att hedern egentligen kräver mord på döttrar eller systrar, kanske även förstärka påföljden då det handlar om s.k. ”hatbrott”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.