Fake-varning

Av Kalle Hellberg

Jag får ibland påringningar och mail från personer som har hittat en källa på Internet de vill tipsa om, där man ”får reda på sådant som vi inte ska veta”! Källan heter ”What does it mean” och har ”spännande artiklar”, ofta skrivna av Sorcha Faal.

 ”What does it mean” påstår att de är ”Världens största engelskspråkiga nyhetstjänst som uppdateras med över 500 artiklar dagligen”.

Sorcha Faal är en pseudonym och han/hon heter troligen David Boot eller Rachel Boot, syster till David. Båda dessa Boot jobbar för CIA och har till uppgift att sprida trovärdiga historier om aktuella händelser i världen, men som i själva verket är ”hooks”, alltså fejkade historier med en del sanning och en del bluff i artiklarna, för att förvilla allmänheten och även den godtrogna media. De är vanligtvis mycket skickligt skrivna, så det kan ibland vara svårt att genomskåda det som är fejk i innehållet. De har hållit på med sådana artiklar sedan början av 2000-talet.

En analys av ”Sorcha Faal” visar också att det är ett anagram av ”Per Rachal”, en esoterisk term som kan spåras till en gammal babylonisk rit.

Så när du ser namnet Sorcha Faal så vet du att innehållet är bluff, även om det verkar trovärdigt och är spännande. (Du kan finna massor med länkar på Internet med info om dessa bluffartiklar).

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fake-varning

 1. Albert skriver:

  Har själv lagt märke till att Youtube helt plötsligt bombarderats med välgjorda, till synes seriöst gjorda, videos som bl.a. ska bekräfta ”the flat earth theory”. De började dyka upp ungefär för ett halvår sedan, samtidigt som kampanjen att utmåla alternativa medier som ”fake news” startade i USA. (syns tydligt av datum när de är upplagda). Möjligt samband? Tänker att de (Wall Street media) kanske vill ha något att peka på, som även gemene man kan uppfatta är uppenbart fake?, (och därigenom öka sitt eget förtroendet).Samt att skapa förvirring.= Psykologisk krigsföring…
  Sökte just på platta jorden teorin för något år sedan, men då fanns nästan ingenting på nätet, utan bara några humorsidor. Helt plötsligt finns det flera ”vetenskapliga” sidor om det och hur många ”seriösa” videoklipp som helst… Mycket skumt!

  Liked by 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Ja dom – Wall Street media – satsar visst stenhårt på att försöka putsa sina gamla lögner nu, med alla möjliga metoder. Hoppas folket genomskådar trots, eller just pga deras ekonomiska överlägsenhet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.