NYTT UTTALANDE AV PETER SPRINGARE

Från Kalle Hellberg

Peter Springare säger:

Vill börja med att återigen sända mitt mycket stora, stora Tack!!!! till alla de, runt om i landet och utomlands ifrån, som skickat brev, kort, hälsningar i olika medier, blommor, presenter mm. Likaså jättetack till alla de som startat och kämpat med olika grupper på facebook till stöd för mig. Ni skall veta att allt detta stöder och värmer något enormt. För som jag tidigare skrivit, är det en isande kyla som biter genom märg och ben, när man står på barrikaden i full orkan.

Jag har lärt mig mycket den här veckan. Dels hur fruktansvärt infekterat ämnet jag tagit upp egentligen är. Men också på ett brutalt sätt blivit varse hur enkelt det är att förvrida en text till att tolkas till något helt annat, än det som verkligen sagts eller som var andemeningen från början. Allt efter egna politiska agendor.


Jag har också med kirurgisk precision stämplats som rasist, utlänningshatare och ”godtyckare”, vars ”sanningar”och egna upplevelser mästrande har satts inom citationstecken. Det har förvånat mig hur många kommentatorer och höga politiker, förbehållit sig rätten att beröva mig mina egna erfarenheter och sanningar, genom att avfärda dem med att jag ”har fel” och bara lever på schabloner.

Jag vill bara säga, när det gäller vad jag säger, tycker eller påstår, så är det min obrutna sanning. Likaså vad jag ser och upplever i vardagen kring elände, misär och ond bråd död och vad detta får för konsekvenser för samhället i stort, så är också det min obrutna sanning. Jag vill diskutera företeelser som är destruktiva och få en ändring till stånd. Däremot står jag inte för rasism och godtycke, när det gäller att förhålla sig till andra människor. Detta oavsett om man är invandrare eller ”genuin” svensk.

Tyvärr har jag inte kunnat jobba så mycket den här veckan på grund av den ”storm” av flöden på olika sätt, till följd av mitt inlägg förra fredagen. Men jag kommer här nedan att redovisa lite fakta, kring ett par av de brottskategorier vi utrett här på grova brottsgruppen i Örebro under tiden 1 januari 2015 till 30 december 2016.
Den första är kategorin mord/mordförsök, vilket är ett av de allvarligaste brotten vi har i vår brottsbalk. Är ofta också mycket komplex att utreda och kräver mycket stora resurser och tid, vilket självklart påverkar utredningsresultaten vad gäller exempelvis mängdbrotten.

Mord/mordförsök 1 jan 2015 – 30 dec 2016;
12 utredda ärenden. 24 misstänkta gärningsmän
I 10 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst.
I 2 av ärendena var gm av svensk härkomst.
Av de sammanlagt 24 involverade gärningsmännen var 22 av utländsk härkomst och 2 av svensk härkomst.

Den försvinnande lilla del av alla invandrare som är kriminella, är således kraftigt överrepresenterade här när det gäller mycket grova våldsbrott. Och om nu inte detta skulle vara något så när lika i landet i stort, har vi i Örebro mycket, mycket stora problem.

Utpressning; samma förutsättningar i tidsperioden.
18 utredda ärenden. 25 misstänkta gärningsmän.
I 13 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst.
I 4 ärenden var gärningsmännen av svensk härkomst.
I 1 ärende var gm okänd.
Av de sammanlagt 25 gärningsmännen var 19 av utländsk härkomst och 5 var av svensk härkomst och 1 okänd.

Jag återkommer nästa vecka eller tidigare, med lite redovisningar från min horisont.
Jag ber att få avsluta med detta;

Ahmeds pappa ville inte se sina barn bli dödade i ett sönderslitet, våldsamt, krigshärjat land. Han satsade allt han hade och flydde till Sverige. Han ville ge sina barn ett tryggare liv och en bättre framtid.
I dag är Ahmed mördad. Brutalt nedskjuten på öppen gata i Sverige.

Väldigt många av brottsoffren i dessa våldsbrott jag och övriga grova brottsutredare i landet utreder, är just invandrare eller barn till invandrare. Därför är det inte heller så konstigt att jag fått så pass stort stöd av just invandrare, eftersom de förstår vad det är jag sätter fingret på.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till NYTT UTTALANDE AV PETER SPRINGARE

 1. corneliadahlberg skriver:

  Tips på bra formulerat av Kenny Korén från FB:

  Peter Choon Lee
  Igår kl. 15:10 ·

  Då var det ”goda” faktaresistenta Sverige igång igen. I dagarna uppmärksammades ett inlägg på Facebook skrivet av en polis. Han skrev upp vilken typ av brott hade han på sitt bord just nu och förövarna för dessa brotten. Majoriteten av de misstänkta var invandrare.

  Ordet invandrare är ett rött skynke i Sverige. Så fort ordet invandrare förekommer i ett sammanhang som inte är så jätte positivt så kommer de ”goda” faktaresistenta människorna i Sverige fram ur sina vrår.

  Genast blev polisen Peter Springare kallad rasist och uppviglare. Genast satte våra ”goda” medier igång med att sätta rubriker som beskrev det stöd som Peter fick, för ett rasiststöd. Högt uppsatta polischefer har gått ut och kritiserat Peter för att bidra med rasism.

  Han har dessutom blivit anmäld för hets mot folkgrupp. Vad är det som är folkgrupp i detta avseende? Är det de kriminella eller är det invandrare? Oklart för min del i alla fall. Vår statsminister har gått ut och uttalat sig mot en offentlig person om att han har svårt att ta in den beskrivningen som Peter gör och att det helt enkelt inte stämmer. Hur faktaresistenta är folk i detta land egentligen?

  Här har vi en polis som har jobbat inom yrket i många år och som därför har både kunskap och erfarenhet inom området som går ut och berättar hur det faktiskt ligger till i vårt land, men ändå väljer högt uppsatta och alla ”goda” medier att blunda för detta och kalla det för rasism.

  Var i Peter Springares inlägg finns det rasistiska meningar? Han säger bara att i de brott som Peter har hand om så är invandrare överrepresenterade. Han belyser ett problem som vi måste åtgärda.

  Det finns inget rasistiskt i att gå ut med detta. Om vi vill lösa våra problem så måste vi vilja och kunna se problemen innan vi får lösningar.

  Istället för att fokusera på att sätta etiketter på folk så kanske vi för en gångs skull ska fokusera på att lösa problemen som vi faktiskt har och som man går ut och belyser? Hur löser vi just detta problem, att invandrare är överrepresenterade i våldsbrott? För det är en åsikt som Peter har fått stöd för utav andra poliser i vårt land.

  Inte löser vi det genom att gå ut och försöka tysta människor och sätta stämplar på dem. Inte gör vi det genom att välja att blunda för problemen och kalla det trams och rasism. Om vi på allvar vill lösa våra problem så måste vi våga prata om dessa oavsett om vi tycker det är obehagligt eller inte.

  Som tur är så har Peter Springare fått massivt stöd både från kollegor och vänner men även från allmänheten. Det har startats en sida ”Stå upp för Peter Springare” som snart har 150 000 medlemmar. Långt ifrån alla dessa är rasister utan det är endast människor som också ser problemen och som är trötta på att beslutsfattare, myndighetspersoner och medier mörkar och förvränger sanningen.

  En del av kritiken till Peter handlar om att man inte ska peka ut grupper/människor men ändå är det precis det vi gör hela tiden i Sverige, oavsett vad det gäller. Vi tar fram statistik på vem som kör säkrast i trafiken, män eller kvinnor, där oftast männen blir syndabocken för flest olyckor.
  Vi tar fram statistik för hur många män som misshandlar kvinnor kontra kvinnor som misshandlar män. Även där är männen överrepresenterade. Vi tar fram statistik på hur långt ifrån arbetsmarknaden olika grupper i samhället står, där även invandrare till stor del är överrepresenterade.

  Vi delar upp och pekar ut grupper/människor överallt i vårt samhälle, så varför skulle kriminella invandrare vara ett undantag? För att vi svenskar är så måna om att vara så korrekta som möjligt?

  Det är ju så här att det finns till och med invandrare som går ut och stödjer Peter i det han säger. Det är vi ”goda” svenskar som bidrar till det debattklimat vi har i Sverige idag. Det är vi svenskar som bidrar till segregationen i vårt land.

  Det är vi svenskar som ska vara Guds goda barn som bidrar till allt detta.

  Vi svenskar har oss själv att skylla att det har blivit som det har blivit. Det kan man inte lägga på någon annan. Istället för att blunda för de problem vi själv ställt till med kan vi istället göra som Peter Springare och gå ut och berätta hur det faktiskt ligger till, diskutera sakerna och försöka komma fram till lösningar. Ingen smutskastning, inga stämplar och inga försök till att tysta människor.

  Det ”goda” faktaresistenta Sverige kommer att bli vårt fall om inget görs snart
  / Fredrik Brodén

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.