Censur!

Av Olle Ljungbeck

Hej.

Nedanstående artikel sände jag till Gefle Dagblad.

Vad som kom in ser ni av artikeln efter denna.

Tala om censur!

Olle Ljungbeck

Svar till Per-Anders Karlgren.

Om det finns viktigare frågor än denna om slöjor är ointressant därför att denna fråga är mycket viktig.

Skulle man varje gång en fråga av vikt kommer upp, anföra att det finns viktigare frågor att diskutera skulle viktiga samhällsproblem aldrig komma att diskuteras eller åtgärdas.

Karlgren erkänner att slöjan är en symbol för kvinnoförtryck. Han bör då också beakta att den kultur/religion där slöjtvång ingår omfattar drygt en miljard människor. Därav är minst hälften kvinnor.

Om dessa kvinnor tvingas att leva efter normer som bl a strider mot FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna kan problemet knappast påstås vara oviktigt att diskutera och åtgärda.

När det gäller Sveriges statsminister Stefan Löfvens ansvar att verka för slöjtvångets avveckling och frigörelse av kvinnor, vilar ett speciellt stort ansvar på honom.

Hans svek mot kvinnor vid sitt besök i Iran kan inte försvaras vare sig av sakliga eller moraliska skäl och bör därför fördömas på det kraftfullaste sätt.

Skälet till att han inte agerade påstår han vara att han inte ansåg sig kunna bryta mot Iransk lag. Att Iran dagligen bryter mot FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna trots att Sverige skrivit under denna berör honom inte.

Men när det gäller Stefan Löfven finns det kanske större skyldighet att stå upp mot slöjtvånget och därmed förtryck av kvinnor mer än det gör för vissa andra.

Här är några av skälen.

För det första bryter Iran mot FN.s deklaration om mänskliga rättigheter vilken stadgar att kvinnor och män (alla) skall behandlas lika.

För det andra påstår sig Löfven leda en feministisk regering och själv vara feminist.

För det tredje har han av FN.s generalsekreterare mottagit uppdraget – vilket han har accepterat – att leda arbetet med att verka för jämställdhet mellan kvinnor och män i hela världen.

Han har genom sitt agerande i Iran sålunda påstått sig vara feminist inför hela svenska folket under helt falska förespeglingar.

Hans lögner är visserligen inget nytt utan är något som som vi fått ta del av alltsedan han blev statsminister.

Det märkliga är emellertid att han anser att lagbrott här hemma i Sverige är helt i sin ordning medan det är ett brott i Iran.

Detta innebär att vissa invandrare, som bekänner sig till islam utan några som helst sanktioner fritt kan bryta mot en rad lagar i Sverige.

Några exempel: Lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män, Skollagen, Lagarna mot barn- och tvångsäktenskap, Lagen om hets mot folkgrupp (i detta fall skyller han det ensidigt på nazister när det i själva verket utövas av muslimer i långt fler fall. Ja så att judar tom väljer att flytta t ex från Malmö eftersom förföljelsen ökat enormt efter massinvandringen från muslimska länder), Lagen om förbud mot kvinnlig könsstympning. Inga märkbara insatser mot hedersvåldet som tar sig uttryck i mord, krav på att kvinnor ovillkorligen skall underkasta sig mannens eller klanens/parallellsamhällets normer om t ex klädkoder, umgänge, rörelsefrihet, självbestämmande om utbildning och arbete, tvång för flickor att bära slöja mm, ca 80000 pojkar och flickor som ej får vara i hop med den av motsatt kön de tycker om etc.

Med andra ord. När Stefan Löfven försvarar sig med att lagen hindrade de svenska kvinnorna att uppträda som de gör i Sverige tillåter han varje dag att muslimer/islamister bryter mot svensk lag. Det är ingen överdrift att påstå att i dagens omkring 53 utanförskapsområden (No go-Zoner) lever tiotusentals invandrarkvinnor/flickor under förtryck som är fullt jämförbart med länder där koranen och sharialagarna utgör ”värdegrund”.

Jag skulle kunnat överse med hans och de medföljande kvinnornas agerande i Iran om de varit konsekventa i sin argumentation att man skall följa det landets lagar som man gästar.

Men så resonerar inte Löfven och övriga av samma mening.

Med att vara konsekvent menar jag då att han omedelbart när han kom hem skulle startat med att genomföra de förändringar av ovanstående brott mot svenska lagar som är nödvändiga för frigörelse av invandrarkvinnor/flickor som kommit till Sverige i tron att detta var, ”frihetens stamort på jorden”. Gör han inte det så skymfar han svensk lag, såväl svenska som invandrarkvinnor liksom ordet feminism.

Men ytterligare en anledning varför jag tror att det är viktigt att inte diskriminera kvinnor utan ge alla kvinnor samma rättigheter som män är min övertygelse om att vi då skulle få en bättre och fredligare värld.  En värld där kvinnor utan rädsla för förföljelse och sanktioner ges samma rättigheter som män skulle otvivelaktigt göra världen bättre. Har jag rätt, som jag tror jag har, borde en fråga som Karlgren anser oviktig kanske vara en av de mest viktiga att lösa!

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS. Det finns en FN.konvention som kräver avskaffande av all kränkning och diskriminering av kvinnor även sådan som sker inom religionens och kulturens ram.

Iran har visserligen inte godkänt FN-deklarationen om mänskliga rättigheter utan detta land har tillsammans med 56 muslimska stater antagit den s k Kairodeklarationen. Denna är motsatsen till FN-deklarationen eftersom den underordnar människan kulturella och religiösa värderingar och regler.

Detta borde emellertid inte hindrat Löfven att agera i enlighet med de ideal han inbillat svenska folket att han står för. DS

Jo, Karlgren, frågan om slöjor är mycket viktig

 

Insändare

Svar till Per-Anders Karlgren: Om det finns viktigare frågor än denna om slöjor är ointressant därför att denna fråga är mycket viktig.

Skulle man varje gång en fråga av vikt kommer upp, anföra att det finns viktigare frågor att diskutera skulle viktiga samhällsproblem aldrig komma att diskuteras eller åtgärdas.

Karlgren erkänner att slöjan är en symbol för kvinnoförtryck. Han bör då också beakta att den kultur/religion där slöjtvång ingår omfattar drygt en miljard människor. Därav är minst hälften kvinnor.

Om dessa kvinnor tvingas att leva efter normer som bland annat strider mot FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna kan problemet knappast påstås vara oviktigt att diskutera och åtgärda.

När det gäller Sveriges statsminister Stefan Löfven vilar ett speciellt stort ansvar på honom att verka för slöjtvångets avveckling och frigörelse av kvinnor. Hans svek mot kvinnor vid sitt besök i Iran kan inte försvaras vare sig av sakliga eller moraliska skäl och bör därför fördömas på det kraftfullaste sätt.

Skälet till att han inte agerade påstår han vara att han inte ansåg sig kunna bryta mot Iransk lag. Att Iran dagligen bryter mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna trots att Sverige skrivit under denna berör honom inte.

Olle Ljungbeck

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Censur!

  1. kbrel skriver:

    Helt klart är det så Olle!

    Liked by 3 people

  2. Där kan man verkligen tala om censur.

    Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.