Den internationella Kvinnodagen är en sådan dag!

Av Olle Ljungbeck

I Dag den 8 mars infaller den Internationella Kvinnodagen.

Det är en de stora ordens dag. En dag då man verkligen skall ta tag i orättvisorna och förtrycket av kvinnor. Men!

De stora orden blir aldrig handling. Trots att många av dessa slagordsfeminister sitter i såväl regering, riksdag och fullmäktigeförsamlingar!

S-kvinnor är inte sena att i dag – Kvinnodagen – tala om att de ser fram mot en feministisk kongress. Varför vänta till en sådan? Med hänsyn till att de som skrivit under artikeln är representerade i flera politiska organ och vilken dag som helst kan lägga fram motioner om både det ena och det andra för att förbättra kvinnors situation? Inte minst i våra städers förorter där mansförtryck och hedersvåld är så fruktansvärt att många kvinnor lever under större förtryck än i de länder de flytt ifrån.

Nej. Ni är inte trovärdiga. Er falskhet är uppenbar när ni kastar ut de verkliga feministerna som Nalin Pekgul, Amineh Kakabareh m fl i kylan. Ni snålar på bidrag till organisationer som GAPF m fl, medan ni ger betydande summor av skattemedel till fundamentalistiska organisationer vars värdegrund innebär att kvinnor skall underkasta sig män och inte tillåtas råda över sitt eget liv!

Ni tillåter barn- och tvångsäktenskap trots att svensk lag förbjuder detta. Ni gör inget för att motarbeta könsstympning. (Jag arbetade själv mot detta i ett och ett halvt år genom kontakter med RÅ, åklagarkamrar, polisen, skolor. Därefter gav jag upp när jag av en åklagarkammare fick beskedet att man enligt överordnad myndighet skulle ”ligga lågt”). Jag kan nämna att jag då genom mail informerat såväl regerings- som riksdagsledamöter om detta. I gruppen fanns också en kvinnlig justitieminister! Ingen svarade mig.

Självklart är männen, som säger sig vara feminister inte ett dugg bättre än ni. Ja ofta ynkligare.

Sveriges statsminister Stefan Löfven t ex. Han fick för något år sedan uppdraget av den nu avgångne FN-chefen att arbeta över hela världen för jämlikhet mellan kvinnor och män. Han erbjöds med andra ord det finaste jobb man kan tänka sig och han antog det. Men han har tyvärr svikit totalt. Inte minst genom att han accepterar hur invandrarkvinnor förtrycks i de parallellsamhällen som nu växer fram i flertalet av våra städer.

Han visar inte heller i praktisk handling att han är för kvinnofrigörelse när han av sin kvinnliga medarbetarstab kräver att de skall skyla sig med sjalar när de besöker en av de diktaturer där förtrycket av kvinnor knappast kan vara värre.

Hur tror ni att flickor och unga kvinnor skall kunna integreras och frigöra sig när ni tillåter obildade, primitiva, religiösa, fundamentalister driva förskolor, skolor och vara skolledare och lärare för dessa?

De av er som är fullmäktigeledamöter låter er helt styras av tjänstemän med många gånger en total oförmåga att handla etiskt och moraliskt riktigt. Dessa borde ni om ni är det ni säger – feminister eller värnare av förtryckta kvinnor lära sig svensk värdegrund och lagstiftning. Vad sägs t ex om den skolledare i Lund som skickade i väg en våldtagen flicka från skolan men lät våldtagarna stanna kvar?

Vad gör ni åt de kommunaltjänstemän som inte bryter upp barnäktenskap?

Hur reagerar ni på skolledare och tjänstemän som accepterar att flickor inte av sina målsmän får deltaga i viss skolundervisning, gymnastiken, simning etc på samma villkor som svenska ungdomar?

Hur reagerar ni på badinrättningar som inför skilda bad för kvinnor och män. Tror ni att detta gagnar integrationen finns det inget annat ord för detta än att ni är dumma och obildade.

Den här artikeln kunde göras mycket, mycket längre. Det finns nämligen hundratals åtgärder för att göra inte minst invandrarkvinnors/flickors liv bättre. Det behövs ingalunda kallas till kongress för att åtgärda dem. Jag kan stå till tjänst med massor av förslag och idéer. Tänk på att det är sällan de stora orden för utvecklingen framåt, men väl handlingen.

OCH! Se mer till nyttan av handlingen än rädslan att ni skälls för rasism och främlingsfientlighet.

Och våga också se och göra något för de svenska kvinnor som i tusental utsatts för bl a grovt våld och våldtäkter.

Fundera också över varför 35 procent av de svenska kvinnorna är otrygga och är rädda för att gå ut ensamma.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Den internationella Kvinnodagen är en sådan dag!

 1. Björngunnar skriver:

  Olle ser inte elefanten i rummet, nämligen att invandrade rasfrämlingar tagitshit enbart för att förstöra Sverige.
  Hans kamp mot islam är enbart barnslig.
  All kamp mot islam handlar bara om att söndra och härska, det är inte en religion som hotar Sverige utan det är ett genetiskt hot.
  Men ett angrepp på islam kan inte ses som rasism som förmodligen hade tenderar Olle en fängelsevistelse med hänvisning till allas lika värde vilket i praktiken betyder allt åt alla.

  Gilla

  • Jag tror det finns mycket svagt evidens för den extrema ståndpunkten, Björngunnar. Rent matematiskt ser det dock ut som om framtidens religion kommer bli extrem och fascistisk i Sverige om inte ett maktskifte eller ett inbördeskrig ändrar på den utvecklingen abrupt.

   Olle verkar ha en bra balanserad ståndpunkt, anser jag, byggd på egen erfarenhet och undersökningar.

   Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Menar du att alla som du påstår extrema åsikter är fel?
    Jag känner Olle sedan tiden i Junilistan och han var då en föregångsman.
    Olle uttryckte ett mycket starkt fördömande av UZA,s angreppskrig mot Irak, Nils Lundgren som tyvärr inte alls höll måttet som alla hoppats på, sa till Olle att mildra sin kritik.
    Olle vägrade och min respekt för honom är stor.
    Stig Lundgren däremot var en stor djävla socialdemokratisk skit.
    Men jag vidhåller att Olle som vågade kritisera sionisterna som startat Irakkriget nu fallit i deras fälla som går ur på att söndra och härska mellan olika eller inte så olika, religioner.
    Så jag har ingen dålig erfarenhet av Islam, men det betyder inte att vi skall ha massinvandring från något land överhuvudtaget.
    Det är också tråkigt att sionisterna ockuperat Afganistan för det är ett faktum att när talibanerna styrde där odlades ingen narkotika där överhuvudtaget.
    Det är en annan religions medlemmar som alltid administrerar knark och alkoholförsäljningen World Wide.
    Banker och kommunism är en annan av deras specialiteter liksom mord.

    Gilla

   • Jag anser att du bör läsa igenom dina egna svar kritiskt innan du postar dem. Det är så in i helvete jobbigt att vederlägga allt skit du blandar ihop i en enda stor röra. Det påminner om att läsa fulmediernas skit faktiskt. Det sänker Cornelias kommentarsfält.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Men att sitta och låta tankarna strömma fritt utan struktur förr eller senare leder till kortslutning är väl härmed bevisat liksom den åtföljande oförmågan till att argumentera.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Att prata med sig själv är inte kommunikation utan meditation vilket är ett självskadebeteende.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    En kille som hette Bulten i Bo fastlog att den första som refererade till Wikipedia hade förlorat debatten.

    http://sv.metapedia.org/w/Förintelsen

    Liked by 1 person

 2. Conny Lundberg skriver:

  Förbaskat bra sagt, Olle!!! Du har så rätt om den skenhelighet och ängsliga, politiska korrekthet som präglar våra politiker som hellre pratar om positiv förändring än vågar ta tag i problemen och göra någonting åt allt det sjuka som sker.

  Liked by 1 person

 3. Ping: Kvinnodagen – Män som liknar grisar med rosa öron och kallar sig ”fittor”. | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s