Den ohållbara Globalismen 5

anthropocene

Jag har i olika roller arbetat med miljöfrågor i över 40 år och har lärt mig att miljöforskare och s.k. miljöorganisationer har en gemensam huvudstrategi. De gäller att måla upp så hotfulla scenarier över miljöförstöring som man bara kan, för att dra till sig sensationshungriga medier och skapa starka opinioner.  Det är sedan inkörsporten till såväl de stora forskningsanslagen som allmänhetens generositet med bidrag till insamlingskampanjer. Man har även lärt sig att det är viktigt att alltid kunna förklara förändringar i miljön med något som är orsakat av mänsklig aktivitet. Kan man inte det, är inte politiker som sitter på pengarna intresserade.

Jag har upplevt en kedja av överdrivna miljölarm sedan 70-talet. Vi hade larmen om döende skogar som påstods orsakade av svavelhaltiga avgaser från olje- och kolkraftverk. Larmen byggde på en felaktig hypotes och skadorna var ytterst begränsade där sura utsläpp var mycket koncentrerade. Det visade sig på det…

View original post 987 fler ord

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den ohållbara Globalismen 5

  1. Josef Boberg skriver:

    CO2 Contributed by Human Activity: 12 to 15ppmv

    M a o att mänsklighetens fåtaliga ”korn” utsläpp av CO2 – relativt den ”oändliga” CO2-mängd som är i rörelse i myllan, haven, atmosfären, floran, faunan osv – i någon avgörande grad skulle kunna förändra klimatet till varmare är en ren bluff – eller ?

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.