Advokater berikar sig

Av Olle Ljungbeck

Gefle dagblad

En del individer tror att ett samhälle/stat kan drivas helt utan realism.

En av dessa är advokaten Tryggve Elmstedt, som tror att enbart snäll-ism och tyckasyndom-ism räcker för att få en stat ett fungera. Detta ger han uttryck för i sina helt irrationella  och i flera falla osanna åsikter. Nu senast i Gefle Dagblad den 18 mars. 

I dagarna gick en av våra största humanister bort. Denne mans stora humanism hindrade inte honom att helt fördöma Sveriges migrationspolitik. Enligt honom skulle vi kunnat räddat miljontals fler människor i flyktingläger och därmed också från en eländig tillvaro om vi i stället för att ta emot detta stora antal och ösa ut bidrag till dem använt en större del av dessa för nödlidande i andra delar av världen.

Självklart har vi tagit in för många och detta märks mer och mer på ett tidigare väl fungerande välfärdssystem som nu mer och mer håller på att raseras.

När man läser nedanstående rader av Tryggve Elmstedt i hans artikel i Gefle Dagblad i dag, inser man att han inte har för avsikt att beskriva verkligheten. Den existerar inte för sådana som Elmstedt. 

”Det är plågsamt att år efter år konstatera Sveriges oförmåga att fånga upp alla guldägg som finns i invandringen med bl a ett otal läkare, tandläkare ingenjörer etcetera från inte minst Syrien men också väldigt studiemotiverade afghaner som sparat två miljoner åt oss genom att efter några år läsa in gymnasiekompetens och sedan komma ut på arbetsmarknaden eller i vidare utbildning på universitet/högskola”. (I ordboken förklaras otal med ”mycket stort antal”.

Det går inte att utesluta att vissa advokaters bevekelsegrund för att vi skall ta hand om en stor del av de till Europa inkommande flyktingarna har starkt samband med egen vinningslystnad.

Knappast någon yrkeskategori har genom massinvandringen fått en så lysande arbetsmarknad som advokater. Därför är det inte osannolikt att dessas enorma intresse för just invandrarfrågor har sin upprinnelse i deras möjligheter att själva berika sig.

Återigen. Ett samhälle kan inte styras utan realism då går det förr eller senare under. Och det är vad som kommer att ske med det svenska välfärdssamhället om inte drastiska åtgärder vidtages för att stoppa den nuvarande utvecklingen.

De många asylärenden som kräver advokatresurser liksom den med invandringen ökade kriminaliteten har medfört en för advokater enormt luckrativ inkomstkälla. Ja så luckrativ att även de vanligtvis mindre efterfrågade advokaterna har mer än nog av ärenden.  

Förtjänsten för advokater vad gäller asyl- men också icke minst den accelererande kriminalitet som invandringen innebär är minst ut sagt lysande.

Den som i dag jämför advokatkostnaderna med kostnaderna före och efter massinvandringen 2015 kommer att häpna. Och detta är endast en post som följer med denna!

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Advokater berikar sig

 1. anne b rat skriver:

  2015 beräknades advokatkostnaderna för överklagande av asylbeslut var ca 500 miljoner SEK.
  Då skall man ha i betraktande att det var förhållandevis ganska litet antal asylbeslut som behandlades detta år p.g.a. att det var mer eller mindre kaos hos mig-verket.
  Det är ju inte svårt att tänka sig vad dessa kostnader var under 2016 då antalet asylansökningar var av en helt annan dignitet.
  Detta är naturligtvis som du också skriver, rena GULDGRUVAN för advokatkåren.
  Det handlar alltså om miljardbelopp bara för advokatkostnader åt ”lyx”-sökarna.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s