Funderingar kring nytt parti

Från Christina Lagerson av

HANNA NILSSON: ”Ett parti som går lite längre än SD… På senare tid har jag märkt att många börjat uttrycka missnöje med att SD verkar ”sälja ut sig” för att bli salongsfähiga och kanske kunna samregera med Moderaterna. Visst – SD har växt. De kanske blir största parti 2018. Men vad spelar det för roll om de bara tänker föra samma politik som Moderaterna? Många av SDs långvariga medlemmar vill nog se lite hårdare tag än så… Speciellt eftersom läget blir alltmer allvarligt.

Många vill nog rösta på någon som ser efter Sveriges ursprungsbefolknings väl. Som håller på europeiska värderingar och ser till att folk sköter sig… eller lämnar landet. Någon som kan röja upp i ghettona och få stopp på våldtäkts och överfalls epidemin. Någon som kan sätta igång ett seriöst och effektivt repatrieringprogram för människor utan anknytning till Europa – som absolut inte ska vara i Sverige eller EU.

Samtidigt kanske man blir avskräckt av antisemitism och annat riktigt hardcore i de mer extrema nationella rörelserna. Eller man kanske helt enkelt är cynisk och inte vill slänga bort sin röst på något pytte-parti som inte tar sig över 4% spärren – trots att man kanske egentligen sympatiserar med dem.

Sen SD gjorde sin lilla pro-moderata sväng så tycker jag att det finns utrymme för något mer radikalt nationalistiskt och mer socialkonservativt. Något mitt emellan SD och NMR kanske. Något som kan komma in i riksdagen INNAN hela landet står i lågor. Något som kan fånga upp alla som ligger mer till höger, eller är mer blågula än SD. Men som samtidigt kan avhålla sig från att göra segerhälsningar och att dela karikatyrbilder från 30-talet.

Det kanske också kan fånga upp värdekonservativa genom hårdsatsning på familj och traditionella värderingar. För många nationella är det ändå en del av världssynen. Dessutom finns det en hel del kristna som i dagsläget inte har något värdekonservativt att rösta på – och tvingas kompromissa eller rösta blankt. De vill rösta på mer traditionella kristna värderingar – men drar gränsen vid att liera sig med något som osar av nationalsocialism.
Inget parti idag förespråkar sån politik. Kan det finnas en nisch?

Det nya partiet kan plocka upp manteln efter SD, som medias nya hatobjekt. De vet vad de har att vänta och är förberedda. Genom sin verksamhet så påminner de SD om vilka deras kärnväljare är, och vad dessa vill….. De kan bli stödparti för ett stort och folkligt SD, ungefär som VPK var för Sossarna förr…. Dessutom fångar de upp alla som tycker SD är för mesigt, för moderat eller för liberalt.

Ungefär som ett ”Ny Demokrati” fenomen…. Kanske något med kändisar som backar det. Trump-syndromet. Ett parti som bara dyker upp och glider in runt 6% i nästa opinionsmätning, som Ny Demokrati gjorde. På så sätt vågar man tryggt rösta på det utan att oroa sig för att man slösar bort sin röst. Det är förstås – eventuella kändisbackare får i så fall inte ha några skelett i garderoben. Ingen som filmats i bråk eller hakkors t-shirt på 90-talet… Eller står med på något manifest som media kan använda emot dem. Finns det riktiga socialkonservativa nationalister helt utan såna spöken? (förutom jag själv då, lol).

Eller vore det ett strategiskt misstag att lansera ett nytt parti som riskerar att knycka väljare från SD för ett parti som inte kommer in i riksdagen – alltså bortkastade röster….? Vad tycker du?”

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Funderingar kring nytt parti

 1. Björngunnar skriver:

  Det finns ett problem här…
  Partier som skapats på just det sätt du efterlyser blir efter ett tag infiltrerade, kuppades, just som Sd blev.
  All opposition rensades ur Sd.
  Behöver jag nämna att de andra 7 partierna också infiltreras.
  Så jag ser ingen annan lösning än att demokratin måste bort , den representativa demokratin .

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Kanske revolution men sedan vaddå? Jag anser en form av direktdemokrati med total insyn i nätproceduren vore ett steg i rätt riktning.

   Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Men som du själv säger, svensken är för trasig i huvudet?
    Och sedan har vi dem som styr det demokratiska systemet idag, kommer de frivilligt att släppa makten?
    Ledsen att vara så negativ.
    Men.
    Vi kan ju hoppas att gud ger oss ett finger))

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    Fritjof har insett vad som är på gång.

    Liked by 1 person


   • ”Där en regering har kommit till makten genom någon form av folkomröstning, falsk eller inte, och åtminstone bevarar ett intryck av rättsstatens principer, kan gerillans utbrott kan inte främjas, eftersom möjligheterna till en fredlig kamp ännu inte har uttömts.”
    / Che Guevara
    …där är vi nog inte riktigt än, men ett sådant direktdemokratiskt parti skapade jag tillsammans med fyra andra individer. Det blev infiltrerat och öppenheten och insynen är nu kuppad och borttagen genom intern direktdemokrati. ”Direktdemokraterna” heter det partiet idag.

    Liked by 1 person

  • Jag har mediterat mycket på detta problem sedan jag själv fick bevittna saken två gånger i rad, först i Miljöpartiet när man tog bort sitt utträdeskrav ur EU och när Direktdemokraterna gick ifrån vanligt förnuft och viktiga direktdemokratiska principer, men jag ser en annan positiv och kreativ lösning på problemet.

   Min lösningen i symboler kan ses som flera små pyramider sida vid sida omgivna av ett gemensamt kraftfält.

   Nya ledare sitter i toppen av nya partier. De är inte interndemokratiska, men toppstyrda. Kraftfältet som omger dem heter Valsamverkanspartiet.

   Människornas demokrati är ändå maximal. Duger inte en ledare eller ett parti kan ett nytt startas som ansluter sig till regnbågsalliansen. Folket avgör som vanligt på valdagen.

   På så vis kastar man inte bort sin röst såsom de som röstade på Piratpartiet och Fi gjorde.

   Liked by 1 person

 2. Bosse J skriver:

  Kasselstrands och Hahnes ”Alternativ för Sverige” kanske kan bli något! Om det blir något av det alls, vill säga. Lyssna på Gustav Kasselstrands och Erik Berglunds podcast Den kokta grodan.

  Liked by 1 person

 3. corneliadahlberg skriver:

  Nej jag gillar verkligen inte videon, det är en ruggig men tyvärr inte alls otrolig framtidsbild som kan överrumpla oss snabbare än vi tror.

  Jag anser inte svensken i snitt är trasig i huvet, finns många vakna fantastiska människor här, men tydligen är fortfarande största delen av befolkningen trasig/förvriden/hjärntvättad. Hur i helvete kan man gå och rösta på dessa bedragare som ljuger oss rätt upp i ansikten varje gång de öppnar käften???

  Gilla

  • Björngunnar skriver:

   Politik har blivit till en födkrok, en guldgås som värper ägg på ägg till de utvalda politikerna, men bara de med rätta åsikter får bli politiker såklart.
   I ett sådant system finns ingen anledning att rösta, allt är riggat och styrt.
   Tillkommer fenomenet att folk röstar på samma parti oberoende av vad som händer.
   Det maximala sveket var väl Reinfeldt men ändå finns moderöderna kvar…

   Liked by 1 person

   • ”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
    / Eugene V Debs

    ”I’d rather vote for something I want and not get it than vote for something I don’t want, and get it.”
    / Eugene V Debs

    Det allra bästa är naturligtvis att rösta för något som du gillar och också få detta. Jag föreställer mig att en vacker dag kommer nya små initiativ ha medvetenhet nog att kunna inse hur viktigt det är med en bred valallians om de vill penetrera demokratiska parlament.

    Liked by 1 person

   • Björngunnar skriver:

    Första steget bör vara att identifiera problemet.
    Om du byter däcken när oljan är slut lär det inte få rull på din bil.
    Alla partier är samma parti och den som styr över partierna är inte svensk.

    Gilla

   • Du får uttrycka bättre vad du menar i text. Jag kan inte titta på tuben och ska väl inte heller behöva det.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Du begär att jag skall skriva ner vad videon handlar om…
    Det har jag inte tid med!

    Gilla

   • Då har du inte bidragit med något hållbart argument heller.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Ordet problem kan man definiera som hur man vänder sig så har man ändan bak.
    Hur skulle du göra om du hade makten och att allt för dig var makten i ditt parti och behålla den till vilket pris som helst.
    Du får gärna svara men jag skulle göra som dagens dolda makthavare, köpa lydigt folk till riksdagen, polisen, rättsväsendet, byråkratin.
    Sedan är det en annan sak att jag inte vill ha ett samhälle med maktkoncentration.
    Den klassiska lösningen är väl att förinta de köpta!?

    Liked by 1 person

   • Jag behåller hellre makten i ett parti, så att det går i utstakad riktning, än att tillåta några kortsiktiga giriga idioter, köpta av monopolkapitalet, att ge sig in och förstöra det. Pengar kan inte köpa framtidens generationer en ny planet.

    Vetenskapliga partiet placerar inte vem som helst på listan i valet. Det ska du ha djävligt klart för dig. Vi önskar oss inga politiska vildar.

    De köpta förintas ur politiken med en medveten befolkning på valdagen, de förintas också ur historien som landsförrädare. Människor med heder och moral kommer att minnas av folket med vördnad och ett gott eftermäle.

    Liked by 1 person

 4. Sofia skriver:

  BÖN TILL HÖGRE MAKT OM HJÄLP – på lägre nivå än Gud:

  Liked by 2 people

 5. corneliadahlberg skriver:

  Videon är bara 5 min och Martin du kan ju be Fritjof Persson lägga upp den på en WordPressblogg med, inte bara Youtube 😉 Han finns även på FB men det är ju lika illa…

  Gilla

  • Björngunnar skriver:

   Här är mannen som går sin egen väg och utan att ta mutor.
   Kan det bli bättre?
   Det demokratiska systemet har ju själv bevisat att det är värdelöst.

   Gilla

   • Det är inte demokratin det är fel på, men att människor hjärnförsmutsas av oligarkernas medier och deras presstituerade lakejer. Det finns alltid positiva lösningar på problem, men ett internettroll vill enbart sprida negativitet vart helst det drar fram eller leverera pseudolösningar som leder bort människor från verkligt bra lösningar. Var inte ett troll åt eliten, Björngunnar!

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Trollet är du !
    Ändå får jag erkänna att du besitter ett uns ärlighet som erkänner din vurm för världshistoriens största massmördarmaskin kommunismen/ marxismen.
    Marxismen som fått sitt namn av juden Karl Marx.

    Gilla

   • @ Cornelia

    Det där är både internettrolling och lögn samtidigt och jag rekommenderar att du inte godkänner lögner och internettrolling på din blogg mer.

    Det är dessutom ointressant och irrelevant för din blogg, anser jag.

    Karl Marx var ateist och moralfilosofiskt skolad, han stod inte och vaggade som ett fån vid klagomuren.

    Detta faktum är oomkullrunkeligt för den som läst på endast litegrann, t.o.m. om man enbart läst några av hans citat:

    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/tag/karl-marx/

    Det finns en anledning att Karl Marx bok Kapitalet tas upp på universiteten. Den är vetenskaplig.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Ja vi har alla fått del av karlmarxcitat där missformade negerskallar är något berömvärt?
    Har Hitler som framställs som den mest hatiske av de hatiska sagt något i den stilen om negrer?
    Din propaganda på Nordfront misslyckades totalt, inte så lättlurade som du trodde och 26 minuspoäng som omdöme måtte vara något av ett rekord?
    På Nordfront finns ingen censur som du förespråkar och Nordfrontshumorn döpte om ditt parti till det Ovetenskapliga partiet.
    Sedan när det gäller Fritjofs videor då må de vara obehagliga och det beror på att verkligheten är obehaglig.
    Ta fram en sak som Fritjof har fel om!
    Sedan som du vet redan var mitt svar ” jag har inte tid” bara travesti på ditt svar till mig på Ulands Blogg där jag ställde frågor som du inte kunde eller ville svara på.
    Jag kanske kan ställa dem här istället eller du har fortfarande inte tid.

    Gilla

   • @Cornelia

    Försök moderera bort trollet om du kan! Varför ska du publicera regelrätta lögner i din blogg och smutsa ned den?

    @Björngunnar

    Nu ljuger du igen, Björngunnar. Marx åsikt om Lasalles huvudform eller hur den tillkommit var helt tydligt INTE berömvärd. Jag spekulerar däremot om varför Marx skrivit detta där jag citerat Marx. Han var helt enkelt förbannad på Lasalles stroppighet och rojalism.

    En lögn till, Björngunnar. När ska du sluta sprida dina lögner? Hitlers nedsättande och hatiska text om svarta:

    “It doesn’t dawn on this depraved bourgeois world that this is positively a sin against all reason; that it is criminal lunacy to keep on drilling a born half-ape until people think they have made a lawyer out of him, while millions of members of the highest culture-race must remain in entirely unworthy positions; that it is a sin against the will of the Eternal Creator if His most gifted beings by the hundreds and hundreds of thousands are allowed to degenerate in the present proletarian morass, while Hottentots and Zulu Kaffirs are trained for intellectual professions.”
    /Adolf Hitler, “Mein Kampf” Vol. 2 Chapter 2
    http://scienceblogs.com/pharyngula/2010/09/17/list-of-hitler-quotes-in-honor/

    Min propaganda på Nordfront har verkligen lyckats. 26 minuspoäng är en naturlig del av att säga sanningen i vilket politiskt indoktrinerat sektforum som helst. Minuspoängen kan naturligtvis även komma från Expos konfliktsugna egna internettroll i syfte att övertyga lättlurade människor som dig genom argumentationsfelet: Så många människor kan inte ha fel. Koranen har rätt. Eller varför inte: Vi vill att Demiurgen finns. Alltså finns Demiurgen.

    Att Nordfront inte har en viss standard på sitt forum, samt poänggivning, är verkligen beklagligt. Det sänker forumets kvalitet. Ovetenskapliga partiet kallas vi ibland av individer som inte vet vad vetenskap är. Det bekymrar oss inte eftersom de hittills saknat underlag för sina utsagor, precis som du, eftersom du bevisligen är ytterligare ett internettroll som inte bryr sig vad som är sant eller falskt, bara åsikten som du plockat någonstans på någon obskyr blogg gynnar din fastfrusna åsikt. Alla som har vetenskapliga underlag tar vi på fullt allvar, men inte skräp, Björngunnar.

    Jag tittar just nu inte på Youtube-videor och det finns faktiskt en gräns för hur mycket tid man ska spendera på ett medvetet ljugande internettroll.

    Från och med nu kommer jag ignorera dig helt och hållet.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Naturligtvis kommer du att ignorera mig eftersom du inte duger till att bemöta argument.
    -26 var när jag tittade så nu är det förmodligen mer minus, ändå brukar folk få några plus, dock inte det Ovetenskapliga Partiet.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Martin. behöver andlig näring, religion och skippa kommunismen.
    Vi har nu alla förstått varför den trevlige Henning Witte inte får vara med i Ovetenskapliga partiet.
    http://kimmoa.se/rn/visa?UID=13246857&HTTPS=1

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Björngunnar vid 24 mars, 2017 kl. 22:24
    Vem har sagt att hon är psykopatisk?
    Och vad man bör bedöma är hennes ord något som kan ses på video av vilken människa som helst i Sverige av idag, samt är det ett faktum att Paidea finansieras av svenska staten?
    Eftersom förintelsen är nämnd, tror du på förintelsen?
    Tror du på att Bin Laden låg bakom förintelsen av World Trade center.
    Tror du att ww1 och ww2 är skapade för att decimera vit befolkning?
    Tror du att negrer och vita är identiska och att det som skiljer är att negrer utvecklat brunt skinn pga solens strålar.
    Tror du att tiden är linjär eller cyklisk?
    Tror du att gud kommer att straffa de människor som schackrat och genom list mördat andra?
    Tror du på att det spelar ingen roll om någon är god eller ond, den starke vinner.
    Tror du på att så länge en lögn bara genomskådas av ett fåtal så är den bra?
    Tror du på att alla människor är lika mycket värda?
    Tror du på att det finns bra och dåliga politiska partier?
    Tror du på att ”själv” är den hårdaste domaren och att människan förgör sig själv när hon blir ond?eller det spelar ingen roll? Eller ond vinner?
    Om vi antar att alla människor har en själ, vad händer med de själar som bor i vita kroppar om den vita rasen förintas?
    Finns det skillnader mellan raser?
    För att i vanlig ordning avrunda resonemanget, är vår existens i fara eller är det egalt vad vi gör eftersom vi ändå får leva vidare hur än vi sköter oss!
    Kanske rent av det är en fördel att vara timid och ge bort allt man har till babbar? Öö)

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Samtidigt som jag läser i en bok om vidrigheter i franska revolutionen och om Sovjetunionen så kommer en ny video av Fritjof.
    Han är inte PK och säger sanningen just som den är.
    Att säga sanningen har inget med negativism att göra.
    Den som är optimist i dagens Sverige är det något allvarligt fel på.

    Liked by 1 person

  • Sofia skriver:

   Sök Sven Melanders ställningstaganden fram tills nu – du finner en entusiastisk zionist – en mentalitet som lönar sig i karriären!

   Liked by 1 person

 6. Ping: Språkvetenskap – Om hur språket missbrukas i massmedia | Vetenskapliga partiet

 7. corneliadahlberg skriver:

  Lite lustigt för de jag inspireras av här på internet anklagar rakt av varandra för att vara agenter eller troll m.m. Jag säger inte att någon av er har fel, eller rätt eftersom jag hittills bara träffat en av er in real life – och inte heller det avgjorde saken 😉 Den dagen jag är säker att anklagelserna stämmer kommer ni få höra det!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.