Agera verbalt mot honom

Missat att publicera nedan innan dagens Anmälan, men bättre sent än aldrig…

Från Olle Ljungbeck

Hej.

Läs nedanstående uttalande av statsminister Löfven. Märk uttalandet bl a. Han uppmanar Fridolin och Ekström att ta kontakt med skolmyndigheterna för att se vad de kan föreslå för åtgärder att begränsa segregationen. Märk väl att begränsa segregationen. Inget auktoritativt uttalande från landets statsminister att sådant inte får förekomma och skall omedelbart upphöra annars dras tillståndet in att bedriva skolan. På vilket sätt agerar han i det här fallet kraftfullt? Denne man kallar sig feminist etc. Han är en skam och stöder fundamentalisterna och offrar barnen. Han är en asocial skurk och inget annat.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS Jag ber alla som läser detta att maila honom och tala om vad han är för en . DS

Löfven är kritisk till könssegregerade skolbussar men vill fortsatt tillåta religiösa friskolor

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 4 Apr 2017 2017-04-04

335

STOCKHOLM Avslöjandet om könssegregerade skolbussar vid Al Azhar-skolan i Vällingby får statsministern att reagera. – Det hör inte hemma i Sverige, säger Löfven. Trots det är han fortfarande emot ett förbud av religiösa friskolor.

Efter att Kalla Fakta i TV4 avslöjat hur det är ställt på muslimska friskolor i Sverige reagerar statsministern. Bland annat rapporteras det om hur flickorna vid Al Azhar-skolan i Vällingby alltid är tvungna att sitta längst bak i skolbussen medan pojkarna ska sitta längst fram.

I en pressträff till riksdagsjournalister under förmiddagen säger statsministern att det är avskyvärt och att det inte hör hemma i Sverige. Det uppger Aftonbladet.

– Det hör inte hemma i Sverige. Här åker vi buss tillsammans oavsett om vi är tjej eller kille, kvinna eller man. Det här tyder på att vi har ännu mer att ta tag i vad det gäller segregation, sa statsminister Löfven under tisdagens pressträff.

Löfven har bett Anna Ekström och Gustav Fridolin att kontakta skolmyndigheterna för att höra sig för om vilka åtgärder de kan föreslå för att begränsa segregationen i skolan. Löfven uppger även att han är beredd att gå längre i frågan men att ett förbud mot religiösa friskolor skulle vara att gå lite för långt.

Därmed intar Sveriges statsminister och socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven en mer liberal hållning gällande religiösa friskolors möjligheter att verka fritt i Sverige än vad själva Liberalerna gör. Liberalerna beslutade i höstas att de är för ett förbud mot nya religiösa friskolor. Enligt Sveriges statsminister finns det konventioner som säger att man inte får göra som Liberalerna vill.

– Det finns konventioner som säger att så får man inte göra.

Stefan Löfven tycker att det är en viktig princip för samhället att barn med olika bakgrunder möts redan vid tidig ålder. När Löfven får frågan om inte själva grunden för religiösa friskolor är att just dela upp folk utifrån religion så håller han med. Därefter svarar han att skolor inte får neka barn och att svenska skolan är segregerad.

– Det är därför som vi vill ha den diskussionen inte minst med myndigheterna men även Skolkommissionen är tänkt att komma med förslag. Vi får se vad som kommer.

Studie utförd på uppdrag av MSB: Islamister vill skaffa sig kontroll över muslimska barn och ungdomars känslor

Al-Azhar-skolan i Vällingby är en samarbetspartner med koncernen Framstegsskolan, en friskolekoncern som tills 2015 hette Sveriges Islamiska Skolor.

I en studie vid namn Muslimska Brödraskapet i Sverige, utförd på uppdrag av Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver forskarna Magnus Norell, Aje Carlbom och Pierre Durrani att Framstegsskolan har starka kopplingar till den islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapet.

”Genom att bygga upp ett eget skolsystem räknar MB:s aktivister med att skaffa sig kontroll över muslimska barn och ungdomars känslor och idéer kring islamisk tro i allmänhet, rättigheter och skyldigheter enligt sharia, kvinnors och mäns olika roller. Risken är med andra ord stor för att ett skolsystem av den här typen frambringar medborgare som har en starkt avvikande värdegrund i jämställdhetsfrågor i förhållande till övriga samhället”, skriver Norell mfl i studien Muslimska Brödraskapet i Sverige.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Agera verbalt mot honom

  1. Statsministern verkar vara dum i huvudet eller så spelar han dum i huvudet och jag vet uppriktigt sagt vilket som är värst. Att han vid de här laget inte förstått vad islam innebär är helt ofattbart.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.