Har Trump havererat?

Av Brage Norin

HUR I HELVETE KUNDE TRUMP GE ORDER ATT BOMBA EN SYRISK FLYGPLATS???

PRECIS ALLA FÖRSTÅR JU ATT ALLT VAR ARRANGERAT AV USA.

Till och med en sjuk hjärna fattar ju att Assads regim inte använder kemiska stridsmedel när ISIS nästan är utraderat. Ett sådant militärt beslut är ju rena vansinnet. Det absolut sämsta tänkbara vore att sätta in kemiska vapen i krigets slutskede.

Om någon tänkande journalist verkligen tror på detta – så måste frågan  ställas om Assad har mist förståndet. Var Assad drogad när han gav en så förbannat sjuk order? Men så reagerade ingen betald lögnare. Alla betalda lögnare skriver bara att Assad låg bakom attacken. De prostituerade politiska journalisterna lyssnar noga på husbondens röst. De ljuger oss rakt upp i ansiktet utan att blinka. Innerst inne vet de att de ljuger – men detta berör dem inte ett dugg. De är mänskliga tomma skal som saknar alla former av mänskliga känslor. De är psykopater.

HUR KAN REX TILLERSON HÄRDA UT?

Är han så mentalt störd att han inte fattar – att alla som han förhandlar med inte tror på USA:s story. Jag har svårt att tro att han är så mentalt rubbad att han inte inser detta. Han måste må illa psykiskt. Härdar han ut att spela en så sjuk teater?

SVARET ÄR NOG FÖLJANDE.

Trumps regering har fattat att öst segrar. Den engelskspråkiga världen – ett nytt brittiskt/amerikanskt samvälde – är enda realistiska chansen. Om inte ett nytt globalt frihandelsområde upprättas – USA, Storbritannien, Kanada, Australien och en serie länder i det Brittiska Samfundet – så är Wall Streets bankirer dödsdömda. Denna plan måste vara den nya doktrin som styr Trump-administrationens politik. En ny variant av Ribbentrop-Mololov-pakt har fötts. Världen ska delas in i två olika intressesfärer – en i öst och en i väst.

Endast en sådan geopolitisk plan kan förklara Trumps politiska lappkast. Han har fångats in av denna nya plan. Han förstår att alternativet är att gå under. Faller dollarn så bryter det andra amerikanska inbördeskriget ut. USA kollapsar. För att förhindra detta scenario chansar Trump på ett nytt globalt frihandelsområde. Han har insett att huvuddelen av EU:s stater vänder sig österut. EU är förlorat. Det amerikanska försöket att avskärma EU från öst har kollapsat. USA strategi har misslyckats. En ny strategi är absolut nödvändig.

DET BRITTISKT/AMERIKANSKA SAMFUNDET ÄR EN DOKTRIN SOM INTE ÄR MÖJLIG.

Men troligen styr denna ide den nya amerikanska utrikespolitiken ett tag. Att inleda med en kemisk attack som skylls på Assads regim var en synnerligen misslyckad ide. Även om Merkel och Holland och en massa andra politiker stöder det amerikanska beslutet att bomba den syriska flygplatsen –  så gör de detta enbart på grund av att de inte vill  stöta sig med Trump-administrationen. Ingen tänkande politiker tror innerst inne på den amerikanska förklaringen till bombattacken.

Det amerikanska försöket att vilseleda världen har blivit ett nytt fiasko. EU avvisade alla försök att trappa upp handelskriget mot Ryssland. USA:s lömska plan misslyckades därmed fullständigt. Trump har gjort bort sig rejält. Läget i USA blir alltmer polariserat. Trump har lyckats väcka drömmen om ett friskare USA – men han har tvingats kapitulera och ändra världssyn.

Alliansen Storbritannien – USA och det brittiska samväldet räddar inte världens sista supermakt. The Fiscal Cliff går inte att förhindra. Det blir snart kolsvart i väst. Mordors rike går under.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

3 timmar senare:

Dagens andra Brage

ÄR TRUMP NEDDROGAD?

DETTA ÄR DET VÄRSTA JAG NÅGONSIN VARIT MED OM INOM POLITIKENS OMRÅDE.

Trump berättar i direkt TV-sändning hur han serverade den mest delikata chokladtårta till Kinas president Xi Jinping – den mest fantastiska efterrätt som tänkas kan – när Trump plötsligt meddelar president Jinping att USA nyss avlossat Tomahawk-missiler mot Syrien!!! Detta är en enastående sjuk historia.

I intervjun i Fox News sa Trump att han berättade för Jinping att anfallet riktades mot Irak – ha sa fel i direktsänd TV. Den som intervjuade Trump rättade till felet och frågade om Trump menade Syrien. Trump repeterade vad han sa till Jinping – men rättade nu till felet och sa rätt – ”Syrien”.

Inspelningen av Trumps intervju på Fox News finns utlagd på nätet – att skåda i hela världen.

Effekten av detta är att minst ett hundra miljoner amerikaner som beundrat Trump mycket djupt har blivit chockade – även jag. Nästan allt han sa under presidentvalskampanjen har ju varit sanslöst mitt i prick. Han har verkligen skakat om världen. Han har lyckats med konststycket att ännu en gång väcka det amerikanska folkets förhoppningar.

Trump meddelade anfallet två timmar i förväg till den ryska militären i Syrien – precis som skett under lång tid för att inte amerikanska eller ryska flyginsatser ska skada varandra militärt. Detta är väl inövad rutin – men denna gång kom informationen endast två timmar i förväg. Motiveringen är att Ryssland bara skulle få tid att evakuera sitt flyg och sin personal från flygplatsen i tid. Naturligtvis meddelade ryssarna omedelbart sina syriska kolleger.

ENDAST 23 AV 59 ROBOTAR TRÄFFADE FLYGPLATSEN.

Trots att missilerna avlossades från en marin ”parkeringsplats” utanför Cyperns kust – missade nästan två tredjedelar av missilerna sina mål. När Ryssarna för något år sedan avfyrade sina missiler från korvetter i Svarta Havet mot ISIS ställningar i Syrien – passerade robotarna både Iran och Irak och endast någon enstaka robot missade sitt mål i Syrien. Detta faktum skakade Pentagon djupt.

Den militära flygplatsen i Syrien som attackerades med hela 59 robotar kunde användas dagen efter anfallet. Alla säkerhetstjänster i världen följer rapporteringen mycket noggrant. Världens militära analytiker har fått ”stora hispan” – de är i chocktillstånd.

TRUMP MÅSTE HA HAVERERAT MENTALT.

Han har inte klarat pressen under presidentvalskampanjen. Påfrestningarna måste ha varit omänskliga. Han måste ha dukat under för psykofarmaka. Vem har medicinerat honom? Tvingades Tillerson att spela med i galenskaperna? Är Trumps barn och barnbarn hotade?

Jag har i många timmar plöjt analyser om denna händelse på nätet. I går läste jag en jättelång artikel som tog en hel timme att plöja igenom. Jag har googlat fram och letat artiklar halva natten på nätet. Minst ett hundra olika förklaringar finns att läsa om. Jag är helt ställd.

Nu är hela EU omskakat i sina grundvalar. 

Vad i blanka helvetet sker ”over there”?

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Har Trump havererat?

 1. Björngunnar skriver:

  Trump var lurat även mig, det är däremot inte frågan om att han ändrat sig, han har arbetat är judarna hela tiden, ett folkslag utan samvete och med en religion som säger att det är ok att lura gojerna.
  Första världskriget, andra do. och de andra krigen har alla samma källa.
  Men den här förövaren får inte nämnas, däremot går det utmärkt att ge skulden på muslimer rakt av.
  När de äger de flesta regeringar, bankerna, media, politiker ,rättsväsende…
  Dessa människor måste ut ur landet och placeras på en ö, te.x Madagaskar.
  Synd om madagaskerna förståss!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Varför inte ersätta begreppet jude med sionist? Jag är som du vet inte särskilt insatt, lär dock med tiden, men för mig innebär jude de judar jag mött, liksom omedvetet tvångsvägen döpta in i Svenska kyrkan är även de födda in i en religion de kanske inte bryr sig om att ta ställning till, människor som de flesta andra!

   Däremot sionist innebär vad jag förstått ett aktivt val av grupptillhörighet, politisk sådan som tydligen med framgång håller på att rensa Palestina från palestinier för att ta över som judisk stat?

   Hade vi levt i en fri värld så skulle alla ha rätt att välja grupptillhörighet själva, den dagen man är mogen att göra ett medvetet val, inte födas eller döpas in i någonting tvingande man måste värja sig mot som vuxen!

   Gilla

 2. Sven skriver:

  Kan vi alla bara sluta att vara så jävla globala och skita lite hur de gör där borta och där borta för en stund och städa inne i och utanför våran egna dörr lite grann. Decentralisera våra tänk lite för en stund!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Förstår din frustration Sven, men jag vill förstå och Brage är Kina-kännare och kunnig i hela regionen. Tänk om något gammalt som hållit oss nere faktiskt håller på att gå under, för att ersättas av något friskare? Svårt att se eller våga tro att det skulle vara så, men jag vill vara uppdaterad och det blir jag helt säkert inte genom familjen Bonnier!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.