Globalismen hotar svensk livsmedelsproduktion och försörjningstrygghet

Läs, minns och sprid! Tydligt beskrivet hur vår bearbetade befolkning omvandlas till hjälplösa slavar. Läsvärda kommentarer!

anthropocene

800px-Rural_landscape

Av Ingemar Ljungqvist

I januari i år släppte regeringen ett strategiskt dokument: Livsmedelsstrategin: Ett översiktligt dokument som skall tillgodose de olika intressen som finns inom födoproduktionen och strategin riktar in sig långt in i framtiden, till år 2030.  För att verkligen förstå sig på en sådan skrivning gick jag tillbaka till året 2004. Då släpptes en Offentlig utredning SOU:2004/77 med kodnamnet ”Snö, mörker och kyla”.  Den utredningen gick i korthet ut på att man skulle upplåta en tredjedel av Sveriges yta, från Älvdalen i söder upptill Kirunas raketfält i norr, dvs i stort hela Norrlands inland omfattande både skogslandet och fjällområdena, till vapenindustrins utveckling av flygplan, också förarlösa sådana, robot- och raketsystem, liksom terränggående militärfordon. De som fick ta området i besittning var enligt utredningen hela EU – det kom också att innefatta hela NATO.

Jag skrev om detta i 2000-Talets Vetenskap nr 4- 2004. Sara Lidman var en annan…

Visa originalinlägg 1 013 fler ord

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Globalismen hotar svensk livsmedelsproduktion och försörjningstrygghet

  1. Hans Nilsson skriver:

    Det största problemet i Sverige är att större delen av befolkningen består av viljelösa nickedockor utan minsta krisinsikt. Skulle en större kris inträffa kommer stora delar av befolkningen att stå helt handlingsförlamade. Stora delar av befolkningen lever idag ur hand i mun och otroligt många är även överskuldsatta. Detta bådar inte gott för framtiden. De Svenskar som har skaffat sig en buffert både ekonomiskt och av förnödenheter bör också skaffa sig verktyg för att kunna skydda dessa. Vårt samhälle är idag så beroende av att tekniken skall fungera så det krävs inte mycket för att mycket stora problem skall uppstå.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.