Sila mygg och svälja kameler?

Av Olle Ljungbeck

Gefle Dagblad har i dag 11-05-17 en fyrasidig artikel om nazister. Jag hoppas att den kommer att följas av en genomlysning av en annan auktoritär rörelse som inte är mindre avskyvärd.

Utöver nazismen finns ytterligare ett antal auktoritära, rasistiska, demokratiföraktande och förtryckande ideologier. Dessa skall givetvis alltid bekämpas. Frågan är om det finns behov att lägga lika mycket kraft på dem alla.

Nazismen är avskyvärd var den än förekommer. En utlöpare – antisemitismen är oförsvarlig. Inte minst mot bakgrunden sett ur ett invandringsperspektiv så har judarna varit såväl bland de nyttigaste, som de invandrare vilka inte endast integrerat sig på arbetsmarknaden utan också anpassat sig till det nya landets lagar och värdegrund. Därför är antisemitismen helt oförklarlig. För ingen tror väl på att judarna ligger bakom allt det som antisemitisterna  beskyller dem för!

Men är det trots allt i första hand nazisterna vi skall lägga krutet  på? Enligt SÄPO finns det 300 organiserade nazister i vårt land!

Borde vi inte i högre grad bekämpa de ortodoxa bekännarna av islam. Massinvandringen fr o m 2005 utgjordes ju huvudsakligen av människor som bekänner sig till islam.

Och bland dem är sannolikt ett mycket stort antal ortodoxa eller ”renläriga”. Detta innebär att de förespråkar ett auktoritärt samhällssystem och är motståndare till demokrati. De muslimer som i dag bekänner sig till islam och kan hänföras till gruppen fundamentalister och ortodoxa är helt motståndare till den värdegrund vi lagt fast i grundlag och allmän lag. De utgör därför inte minst genom sin numerär ett stort framtida hot mot vår värdegrund och givetvis mot de svenska invånarna.

Det är något förvånande att man har en sådan bevakning – visserligen en odemokratisk och rasistisk organisation – av 300 organiserade nazister medan man låter tiotusentals bokstavstroende islamister med en ofta mycket hatfull vokabulär – i stort sett agera fritt. Detta hat slungas ofta ut från moskéerna av gästande imamer. I motsats till vad som vore otänkbart när det gäller nazister – att få driva förskolor, skolor och ungdomsföreningar – finns det många exempel där dessa extremer får göra det. Exempel finns ju tom från Gävle.

Inte minst sprider de sitt hat mot judar, hbtq-personer, samtidigt som de bekämpar kvinnors /flickors frigörelse vad gäller jämställdhet med män. Deras strävan är helt inriktad på att ta ifrån människor deras personliga frihet och påtvinga dem ett tvång hämtat ur tusenåriga urkunder. 

Detta har redan drabbat ett inte ringa antal i förorternas parallellsamhällen. Det är inte osannolikt att mer än 100 tusen invandrare i dag bekänner sig till en extrem variant av islam.

Risken är i dag stor att de många etableringarna av moskéer (ofta byggda med medel från extrema uttolkare av islam) i stället för att vara en plats för kulturell samvaro i stället blir samlingspunkter för extrem islamism.

Den dag medierna hanterar kritiken mot auktoritära och odemokratiska rörelser på ett likvärdigt sätt har ett stort steg tagits mot en sundare press.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sila mygg och svälja kameler?

 1. kbrel skriver:

  Glasklart Olle!

  Liked by 1 person

 2. Martin skriver:

  Ska man vara deliberativ kallar man dem ”nationalsocialister” på samma vis som jag inte kallar någon ”Ollon-Olle”. Hövlighet är mycket viktigt om man säger sig vara för ”demokrati” annars leder det bara till käbbel och kaos.

  Nationalsocialismen var inte demokratiföraktande förrän Hitler gjorde den till det, men samtidigt förtjänade de andra demokratiska representanterna folkets förakt, även om fåtalet förtjänade Hitler och hans totala Stalingrad, speciellt de som skrek efter just det, likt många idag skriker efter sionist-SD eller skriker efter att Assad ska bort eller att Putin ska bort utan närmare analys.

  De var hjärntvättade av media såsom folk är hjärntvättade av sionist-medierna idag. Man måste alltid vara skeptisk mot mediernas ägarförhållanden.

  Varje ”ism” kan vara avskyvärd på sitt sätt, men det hänger också på dess utövare. T.o.m. ordet ”vetenskap” kan bli ett fult ord i händerna på en raljerande sekt som VoF. T.o.m. Hitler hade sina poänger även om han gjorde många fel och hade extrema åsikter om mycket.

  ”Antisemit” har blivit till ett ord utan innebörd såsom det används av Israel-lobbyn i USA. Idag är det istället oförsvarligt att inte kritisera Israel HÖGLJUTT såsom de beter sig mot palestinierna.

  Anti-judiskhet eller allmänt hat mot MENA-ländernas folk s.k. ”antisemitism”, typ hat mot den semitiska folkgruppen finns i Sverige men är mycket liten, typ 0,07% år 2014. Människor ser inte ner på individer p.g.a. av deras folkgrupper, snarare oftare p.g.a. religion och kultur som går stick i stäv med västliga värderingar.

  Människor kan se ner på ljugandet i medierna som ofta ägs av judar. Människor kan se ner på girigheten när rika girigbukar är emot varje form av balans i samhället mellan rik och fattig genom progressiv beskattning, men människor anklagar väldigt sällan alla judar för detta, särskilt inte nyttiga hederliga människor naturligtvis.

  Anti-judiskheten är dock inte helt oförklarlig. Den är ett resultat trångsynthet naturligtvis, men även av sionisternas rasism mot andra folk, deras illvilja mot andra folk och deras girighet, men denna rasism är naturligtvis ologisk. Man ska inte sparka katten för att chefen är ett svin. Man ska inte döda hunden för att svansen är rutten.

  Ta en titt på bakgrunderna på de som sitter i Bilderberggruppen och du skall bliva upplyst. Allt är inte konspirationsteorier. Ca hälften benämner sig ”judar”, men det rår naturligtvis inte alla andra judar för. Övriga hälften är nämligen också girigbukar, men inte judar.

  Ganska nyligen har jag upptäckt att islam har olika inriktningar. Att dra alla muslimer över en kam är ungefär som att dra nya och gamla testamentet över en kam. Muslimer skiljer sig åt i tro och predikningar markant. Hur många som stödjer jihadismen av invandrare ligger nog på ca 10% enligt föreningen Varken hora eller kuvad.

  Och det är riktigt att de genom sin numerär inkl. exponentialfunktionen utgör ett stort framtida hot mot vår värdegrund och givetvis mot de svenska invånarna, såsom de skapat kaos i Syrien, men därför ska vi naturligtvis inte dra alla muslimer över en kam och göra ännu fler till en riktigt bra demokratis fiender. Det är fokuset på skillnaden mellan de extrema och de anpassningsbara som är det viktiga, anser jag, allt annat gynnar de extrema.

  Även fokuset på grundorsaken är en del av lösningen givetvis, nämligen freden. Vilka partier är fredliga i riksdagen, endast två. V och SD.

  Jo. Det är kanske inte förvånande att den extrema formen av islam, wahhabismen, inte förbjuds i Sverige. Problemet är att Saudiarabien som ligger bakom den har väldigt mycket pengar från sin olja. Detta är naturligtvis en tickande bomb, inte enbart i Sverige, men i hela världen.

  Liked by 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   I början avsåg jag inte gilla din kommentar, du vet varför, men sedan höll jag, som så ofta, med om det mesta utom att V är fredliga : De voterade tillsammans med övriga krigstörstande 7-klöver för att tillsammans med Nato bomba Libyen sönder och samman…

   Liked by 1 person

   • Martin skriver:

    Det är riktigt, men jag tror att det var ett misstag, precis som att de nu spottar på Putin och Assad. Det är också ett misstag. De är vilseledda av lögnmedierna, som så många andra.

    Liked by 1 person

 3. Ping: Enbart för kännedom | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.