ETT NYTT INFERNO HOTAR MELLANÖSTERN.

Dagens Brage

CIA:s favorit som efterträdare till den gamle dementa saudiska kungen Salman – ”kronprins” Mohammad bin Nayef (MBN) – har ställts åt sidan. I stället har Muhammad bin Salman (MBS) blivit ny kronprins.  Det saudiska kungahuset har skakats av svåra konflikter under många år, men MBS ser ut att ha vunnit kampen – åtminstone tillfälligt. Den saudiska militären är nästan helt i CIA:s händer.  CIA kan troligen avsätta honom om de så önskar – när de vill. Han måste agera snabbt för att säkra sin position. Han måste lyda CIA om han vill sitta kvar. Han har en mycket liten chans att utmana CIA om han vill behålla sin ställning som kronprins. Han är väl medveten om detta.

Men Muhammad bin Salman är extremt lynnig. Han saknar helt verklighetsanknytning. Han har inte fått en enda diplomatisk gen nedärvd i sin kropp. Han är en ”politisk galning”. Nästan all utrikespolitik han varit inblandad i har misslyckats – och han har varit inblandad i mycket. Lustigt nog är det sådana personligheter som kan förändra världen.

Han vill uppenbart åt Qatars juvelkrona – det enorma naturgasfältet North Dome. Med stor sannolikhet är Saudiarabiens försök att ta över Qatar en noga förberedd plan utarbetad av CIA/Mossad. Muhammad bin Salman saknar alla hämningar. Qatar får tio dagar på sig att inrätta sig i ledet – att bli en lydstat åt Saudiarabien. Den lista på politiska krav som överlämnats till Qatar innebär en ren kapitulation. Listan bryter mot precis alla regler för mellanstatligt umgänge. Bin Salman kan omöjligen ha utformat en sådan kravlista självständigt – det är med exakt ett hundra procents säkerhet ett verk av CIA/Mossad.

Qatars självständiga uppträdande på den politiska arenan har länge retat saudierna. Världens största naturgasfält hotade att glida ur händerna på de supergiriga saudiska prinsarna.  Det var Qatars försiktiga närmande till Iran som fick bägaren att rinna över. Qatar är en TV-station och några hundra personer – så brukar mäktiga prinsar i Saudiarabien kalla landet. Nu ska TV-stationen stängas och landets ledare måste kapitulera omedelbart. Naturligtvis ligger CIA/Mossad bakom planen.

Inom en enda vecka kan ännu en CIA-kupp vara på gång i Mellanöstern. Hur det än går kommer kuppen på sikt att bli ett misslyckande för CIA/Mossad. Precis allt som CIA gjort det senaste årtiondet har gått åt helvetet – förr eller senare.  Så även denna gång. De geopolitiska följdverkningarna kommer i slutänden att bli en katastrof för USA, Israel och Saudiarabien. Att kuva ett folk på det sättet kommer att väcka avsky i hela världen.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Min anm: Strax efter kriget mot Syrien bröt ut berättade några syrianer, oberoende av varandra, att TV:s nyhetsbilder vi ser därifrån ofta är falska och att en del av dem produceras i Qatar som är Mellanösterns Hollywood för fabricerade nyheter…

Mer i temat hos Helena!

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.