MEDIA och vår DEMOKRATI

Kapitel 3 ur novellmanifestet Gräsrotsrevolutionen

MEDIA och vår DEMOKRATI

Demokratin föddes i Grekland före Jesus födelse. Platon (427-348 f. Kr) sade:

”De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av dem som är dummare.”

Redan då. Nu har vi väl ändå facit i hand. I Sverige kallar vi våra parlamentariska val vart 4:de år för demokrati. Då väljer vi det parti som lyckats marknadsföra sina lögner bäst genom media. Eftersom denna media ägs av fåtalet näringslivstoppar så är innehållet i de politiska programmen näringslivsvänligt. De som inte fjäskar för näringslivets behov kommer helt enkelt inte till tals. Likt en diktators röst kablas det ensidiga budskapet ut i den s.k. ”fria pressen”.

Dyker ett nytt parti upp så kommer det helt enkelt inte till tals, eller förtalas för att det ska försvinna igen och makten stanna hos de redan bearbetade. Eller så väljer uppstickarpartiet att anpassa sig och säger det de egentliga makthavarna vill höra och får därmed del av makten. Så länge man är lydig. Det gäller att hålla sig väl med den kapitalstarke!

”Folkvalt” kallas vårt parlamentariska system. Tanken var god en gång i tiden. Då var det tänkt att lögnerna istället skulle bestå av löften om vilken politik som skulle drivas. Nu är vi många som insett att löftena består av tomma ord. Medvetet vilseledande ord för att få din röst, för att få makt och pengar.

Vårt samhällsbygge, vår s.k. demokrati anser Västerlandets ledare vara överlägsen övriga samhällsbyggen i världen. Man vill sprida det till resten av världen precis som kolonisatörerna på sin tid gjorde och många talar med avsky om andra länders diktatorer. Som om vi inte hade våra egna diktatorer att tampas med! Vad är EU annat än ett ”röda mattan” för näringslivet, ett nästan totalitärt maktmedel, en skendiktatur?

Hur mår barnen och de unga i länderna vi anser oss överlägsna? Hur ser det ut med självmordsfrekvensen i dessa länder? Hur ser den ut hos oss? Självmordsfrekvensen är väl om något en barometer på hur våra barn och unga egentligen mår, i vårt ”fria” samhälle i väst.

Jag vill inte byta med förhållandena i en traditionell diktatur, men jag vill rikta ljuset på våra dolda diktatorer. Jag vill inte heller leva i en annan tid. Vår dekadens är spännande och om inte annat så uppmanar den till engagemang! Vad jag vill är att se och tolka i fler nyanser, från fler sidor och med hänsyn till fler omständigheter. Som att ta hänsyn till den fysiska och psykiska hälsan hos befolkningen vid bedömningen av hur samhället mår och ser ut.

Hur beskriver vi innebörden i livskvalitet? Vem kan mäta glädje? Trygghet? Bekräftelse? Upplevd meningsfullhet? Spirituella behov och deras tillfredsställelse? Behov av gemenskap? Känsla av kränkning? Vi uttalar orden, men hur upplever vi dem? Troligen skiljer det sig så mycket att det är omöjligt att fånga i siffror och tabeller. Kanske är det dags att finna nya metoder för bedömningen av vårt samhällstillstånd. Kanske är konsumtionen av antidepressiva medel en barometer?

Vill vi frigöra oss ur slaveriet under våra dolda makthavare, de som väljer våra politiker, lyfter fram dem i fördelaktig dager i pressen eller sänker dem genom förtal, så bör vi plocka fram dem i ljuset och lära känna deras syften. De vill oss inte väl, de är i full färd med att rasera våra liv och vår tillgång till en frisk jord. De tjänar sina egna intressen, bygger sin egen värld.

Tar vi en titt på vår historia, både bakåt i tiden och samtida, ser vi hur det gick och hur det går med försöken att genomdriva de gamla samhällsideologierna:

 • Kommunismensföreträdare har drygt 100 miljoner dödsoffer på sitt samvete, där övergrepp och dödandet av ”olydiga” än idag fortsätter i bl.a. Tibet och Nordkorea.
 • Nazismensföreträdare har enligt olika källor mellan ca. 250 000 och 6 miljoner dödsoffer på sitt samvete och vi minns fascismen med sina dödspatruller. På TV:s nyheter ser vi islamismens offer i form av bl.a. självmordsattackerna som numer sprids genom våra europeiska städer.
 • Slutligen tar vi en titt på kapitalismen, eller om vi skall kalla den sionismen som dödar och lemlästar civila i det ena landet efter det andra. Som i Libyen med vi vet inte hur många dödsoffer, det sägs kring 100 000 bara under de månader vår krigföring pågick. Detta visades knappt eller inte alls på TV:s nyheter. Bara de ”fördelaktiga” offren visas, fördelaktiga för vissa människors syften. När hörde och såg du en minneskonsert för de dödade och lemlästade barnen i Libyen? Dödade av våra bomber.

Idag ser vi människan som en gruppvarelse tillhörande antingen en religion – kristen, katolik, jude, muslim, buddhist, eller tillhörande en yrkeskår – snickare, sekreterare, läkare, eller i avsaknad av yrke eller arbete, eller som sexuell läggning – homo, bi, trans, hetero, eller politisk tillhörighet – moderat, sosse, miljöpartist eller den, trots den folkligt stora förankringen, av media hatade sverigedemokraten.

Den dagen vi istället ser varandra som de individer vi är kommer nog våra krig kunna ta slut. Ser vi med egna ögon istället för att grunda vår bedömning på medias falska propaganda kan vi välja bort våra slavdrivare och istället bygga ett hållbart samhälle.

Där de är hjärtligt välkomna, men fråntagna sina förödande vapen, sin förödande makt.

Är ekonomin till för människan, eller är människan till för ekonomin? Dagens politik innebär att genomföra iskallt näringsliv på bekostnad av människan, som har blivit ren handelsvara. Vi ser det inom äldrevården, sjukvården, skolan, kulturen, ja överallt.

Hur kan jag som enskild komma levande ur ett förbenat och destruktivt system som egentligen borde begravas?

Vägarna är nog lika många som människorna som vill gå dem. För att rädda vår jord och leva i fred med varandra är jag övertygad om att vi måste överge konkurrenstänket. Att slå oss in på marknaden för att ta våra medmänniskors kunder är inget annat än utslagning. ”Den enes död – den andres bröd” kan vi sätta som rubrik på dagens samhällsbygge. Utslagningen som är grogrund för kriminalitet och i förlängningen krig.

Hur kan jag som enskild göra skillnad? Jag tror det gäller att frigöra sig ur näringslivets slaveri. Bli så oberoende som möjligt och börja i vår lilla vardag. Strax kommer mitt förslag, men innan du lägger mer tid på min text vill jag fråga dig om du läser svensk dags- eller kvällstidning eller ser nyheterna på SVT? Tillhör du i så fall dem som tror att det du ser och läser är sant? Då ska du nog sluta läsa här. Jag vänder mig till dem som upptäckt att informationen vi får är vinklad och många gånger dessutom direkt osann. Att vi serveras den ena sidan, inte de andra. Vi har talat om hur det kunde bli så i en demokrati och vi har beskrivit den ”fria pressen”.

Hur ska förresten pressen kunna vara fri när bara ett fåtal ägare med vinstintressen kontrollerar densamma? I hela vårt avlånga land ser tidningarna ungefär likadana ut, med i princip samma innehåll. Du kommer bara till tals om du säger ”rätt”. I vår demokrati har den kapitalstarke makten utan att vi har gjort ett medvetet val. ”Det bara blev så.” Det blir så i ett kapitalistiskt samhälle där visioner och ideal saknas, annat än att komma över så mycket pengar som möjligt. Om man nu kan kalla det för vision eller ideal. Det tillhör i vart fall inte mina ideal.

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till MEDIA och vår DEMOKRATI

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Tack för ännu ett välgörande debattinlägg av största angelägenhet för de initierade och hängivna bloggläsarna, som för länge sedan tvingats konstatera att den humanitära stormakt vi en gång kände som Sverige, vårt hem på jorden vilket åtnjöt internationellt renommé som funktionellt föredöme, nu begåvats med det föga hedervärda epitetet ”avskräckande exempel”.

  Det första steget mot tillfrisknandet är att acceptera det faktum att den etnopluralistiska utopin och förnuftsstridigt generösa bidragsideologien misslyckats, och först då denna sjukdomsinsikt sjunkit in hos den av vanföreställningar svårt ansatta patienten, kan erforderliga botemedel förskrivas av behörig läkare.
  Den demografiska ommöbleringen är allt annat än en konspirationsteoretisk konstruktion, trots det kriminella etablissemangets och de fascistiska antirasisternas desperata försök att dölja det verkliga förhållandet. Överbefolkningen är ett alarmerande hot, vilket vårt kontraproduktiva bidragssystem nonchalerar till förmån för de importerade grupper som de facto livnär sig på reproduktion.
  Andreas 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.